perjantai 1. toukokuuta 2015

Mä nään sen kipinän sen kanssa synnytään


Me ollaan treenailtu! Myös Riski on päässyt "ihmisten ilmoilla" treenailemaan. Käytiin Riskin kanssa kahdestaan pyörimässä taas uusissa paikoissa. Piipahdettiin hallilla leikkimässä, Mustissa&Mirrissä ihmettelemässä ja kaverin luona kahvittelemassa. Hallilla oltiin reippaita! Ei mitään ihmettelyn aiheita, reippaana juoksentelee ja leikkii hyvin myös uusissa tilanteissa. Mustissa ja Mirrissä käppäiltiin vähän ympäriinsä ja katseltiin paikkoja. Käytiin myös vaa'alla, painoa jätkällä 9 viikkoisena 5,2kg. Voisi ottaa tavaksi käydä n viikottain pyörähtämässä puntarilla. Tulee kumminkin ajeltua/liikuttua kaupungilla niin ei olisi suuri vaiva ja olisihan sitä mukava seurata jätkän kasvua. Kaverini luona sai moikkailla rauhallista kleiniherraa. Kakara ei oikein kiinnostanut toista, mutta hyvää kokemusta silti. Sisällä malttoi rauhoittua syliin nukkumaan.

Kotitreeneissä osataan jo odottaa ruokaa katsekontaktia tarjoten, istua ennen hihnan irroitusta, kosketusalustaan läppäystä, imuttaen seuraamista ja noutokapulaakin on keretty ihmettelemään.


Vapputreenitkin on oikein kahden päivän osilta tehnynä. Eilen käytiin Mirkan ja Kurun+Rapen sekä Ritvan ja Pimun+Epun kanssa treenaamassa. Kelpieiden vapputreenit siis. Tehtiin rally-toko rataa ja Riski teki omiaan. Riski pääsi aluksi moikkaamaan Mirkan kelpopojat. Rape-sedästä ei jaksanut niinkään innostua, mutta Kurun kanssa saivat oikein mukavat leikit pystyyn! Kelpot häiriköivät rataa rakentaessa ja etenkin Riski oli ajoittain syyllinen kylttien lentoon lähtöön. Pentu autoon tauolle ja Doni pääsi tekemään. Ilmeisesti jotain pientä valikoivaa kuuloa havaittavissa pennun tulon jälkeen, eiväthän käskyt Donia koske? Joutui siis lähes heti oman vuoronsa alettua tauolle, kaikki muu oli paaaljon kiinnostavampaa kuin miun kanssa työskentely. Sai hetken etsiä korvia ja kiinnostusta tauolla, jonka jälkeen olikin jo enempi miun kanssa. Radalla oli aika monipuolisesti kaikkia kylttejä ja mitään ihmeempiä ei ollut. Kaikki liikkeet tekee oikein, ainut ongelma on pienissä ääntelyissä eteentuloissa ja saksalaisessa. Eteentuloissa huomautin heti ekalla äänestä. Loppuajan pysyi hiljaa, vaikkakin jokaisessa tuli käskyn jälkeen pienet huohotukset. Saksalaisessa jouduin useammin huomauttamaan haukuista.... Pienen tauon jälkeen tehtiin sivussa eteentuloja ja saksalaisia ja nyt pysyi hiljaa! Riski leikki vuorollaan hurjan hyvin ja ai että tykkään sen focuksesta miuhun. Leikkikaverit olivat kentän laidalla, mutta ei vilkaissutkaan muihin päin tehdessään. Lätkittiin pari kertaa kosketusalustaa, tehtiin seuraamispätkät imuttaen ja pari vauhtinoutoa. Hieno lapsi! Perusasentotreenitkin pitäis aloittaa kai, ollaan nyt tehty pelkkää seuraamista ja tietysti vahvistettu oma-aloitteista kontaktia.

Tänään vappupäivän treenit lähikentällä. Videomateriaalia rajoitetusti, kelpietiimi häiriköi tehokkaasti toistensa kuvaamista. Doni aloitti paikkamakuulla pennun rallitellessa ympäri kenttää. Tää oli hyvä. Doni teki kaksi ruutua. Ensimmäinen normaali, palkkasin ruutuun. Paikka n keskellä ruutua. Olisi voinut olla taaempanakin. Toiselle vein lelun valmiiksi ruutuun ja sai luukuttaa sille. Merkki ensimmäisellä hyvä. Toisella oli ihan lentoon lähdössä, nykii ja hytkyy. Seuraavaksi parit seuraamispätkät. Lyhyttä pätkää ja paljon perusasentoja. Oli hidas! Jää jumittamaan ja pylly hakee paikkaansa. Paikka ja vire kuitenkin ok hyviä, ei äännellyt. Noudon palautusta eteen, 5/6 hyviä ja oikein. Yhdellä yritti palauttaa suoraan sivulle. Käytössä siis tällä hetkellä kaksi eri käskyä.

Riski sai taas leikkiä (hiiieno pentu, huuono mie). Tehtiin myös kosketusalustaa ja vauhtinoutoa ohjatun kapulalla. Paras veto jäi juuri videon ulkopuolelle! Pieni videokooste Riskin vapputreenistä.


3 kommenttia:

 1. Voi voi tuota pikkuista, mä en kestä! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riski kiittää, hän on ollut kyllä varsin hurmaava pieni mies <3

   Poista
 2. mahtavaa miten paljon jo noin pienikin osaa <3

  VastaaPoista