lauantai 9. huhtikuuta 2016

Niin paljon tehtävää ettei pysty pysyy paikoillaa

Hirveästi mentävää ja tehtävää! Ollaan lennetty taas paikasta toiseen ja treenattu ahkeraan. Pyörähdettiin myös molempien kanssa JATin epiksissä juoksemassa ja Doni ehti piipahtaa
tokokokeessa. Ainiin ja maastokausikin kerettiin starttaamaan. Ja ollaan nähty paljon koirakavereita. 

Sunnuntaina käytiin moikkaamassa Moonaa ja bc-kelpie mixi Kirppua, kakaroilla oli hurjan kivaa! Keskiviikkona ajeltiin Mikkelin ohi, ja onnistuttiin sopimaan treffit Riskin veljen, Kelmin kanssa. On muuten kovin saman tyyppisiä veljekset keskenään. Oli mukava nähdä! Kuviakin on, en pääse vaan vielä niitä omalle koneelle laittamaan. Käämin kanssa molemmat tyypit juosseet parinakin päivänä. Jopa Doni innostui leikkimään jomkun muun, kuin Riskin kanssa! 


Voisikohan harkita raapustamalla blogiin asioita vähän ahkerampaan? Voisi pysyä asiat vähän enemmän järjestyksessä. Onneksi sitä jotain muistaa. Viikko aloitettiin molempien kanssa siis agiliitelemällä. Ensin Riskille pari rundia putkirallia. Ja siis miun pikkukelpohan kipitti ihan vauhdilla! Hyvin se vetää treenimääräänsä nähden. :) Hypyille irtoamisen kanssa ollaan juuri aloitettu hommat, ne siis jatkuvat. Muuten oikein mainio tyyppi! Kiitos Hanna videoinnista!



Domppa perään vuoroon. Sen suoraan suuntutuvaa liikettä en halua yhtään tukea, ainakaan ennen jarrujen asentamista, joten Doni sai tyytyä vain kilpailijoiden rataan. Oli aika hauskan oloinen rata. Ja Doni oli aika kivalla fiiliksellä ja kiltti!

Alussa pääsi jo vauhti liian kovaksi, eikä pelkällä valssilla koonnut itseään tarpeeksi. Alku meni siis aika kaarrattamiseksi. Aalle tein persjätön ja kesti hienosti! 5-6 toimi vekkaamalla. 7-8-9 kaarrokset taas paukkui, mutta kesti käsissä. Ysiltä meinasi bongata keinun, mutta kerkesin kalastamaan putkelle. Sama keinun jälkeen, senteistä kiinni ettei livahtanut suoraan putkeen. Oli kuitenkin kuuliaisella tuulella! Loppu hyvä. Lopputulos taisi olla 10 lopun kielloista. Niin hyvin meni kuitenkin, että menin sittenkin ilmoamaan Donin vielä oikeisiinkin agikisoihin, uups! :D





Tokopuolella hinkkailtu sitä sun tätä. Riski puuhasteli perjantaina ALON kisanomaisena läpi. Katsottiin vähän, että missä ollaan menossa. Kiitokset liikkurille! Testailtin vähän palkattomuuttakin samalla, ja ei paljoa Riskin maailmaa hetkauta. Reagoi tosi kivasti sosiaaliseen palkkaan ja lähtee samala innolla kohti seuraavaa liikettä. Pysyy koko ajan miun kanssa tekemässä eikä välitä mistään ympärillä pyörivästä. Ehkä kohta aloon?

Seuraamisella aloitettiin. Paikka heiluu ja säätää. Kontakti kestää ja teki kaikki tempon vaihtelut hienosti. Vähän sellaista nuoren koiran epävarmuutta.
Liikkeestä maahan oli upea! Tämä toimii.
Luoksetulo varmaan paras Riskin tekemä! Perusasento treeni on tuottanut tulosta. Tulee kovaa ja kiepsahtaa tosi nätisti sivulle.
Tähän väliin vasta lelupalkka.
Kaukoissa hieno sivulta maahan. Vaihdot myös hyviä. Sivulle tulon ennakoi.
Kapulan pito muuten siisti, mutta liikkurin "käsky" sanasta pyöräytti kapulan lopuksi takahampaille.

Riski ja bc mix Kirppu, kiitos kuvasta Moona
Sitten kuvien aiheeseen, eli kauan ja hartaasti odotettu maastokauden startti! Riskille hakua ja Donille esineitä. 
Riski sai tehdä ensin liinassa, jonka jälkeen ihmisellä meni hermot liinan kanssa säätämiseen. Riski etsii kuitenkin fiksusti ja käyttää ihanan hyvin nokkaansa. Välillä lähtee jalat viemään, mutta enemmän hidastan sitä liinan päässä roikkuen. Ensimmäisellä ukolla lähti hyvin mutta kääntyi ilmeisesti liinan nykäisystä puolessa välissä keskilinjan myötäisesti etenemään. Toisella lähetyksellä suoraan ukolle. Neuvoin maalimiehet syöttämään namit kuppiin riskin ollessa maassa ja jokaisella ukolla meni siivosti maahan ja psyi siellä nätisti! Toisella maalimiehellä liina oli solmussa jo ennen kuin päästiin kunnolla edes alkuun joten liina irti ja katsotaan mitä käy. Ja riski kipitti suoraan takarajalle ja löysi maalimiehen. Tälle kierrokselle ei enempää. 
Pienen tauon jälkeen toinen kiekka, taas molemmilla puolilla maalimiehet. Jätin liinan pois ja ai vitsit, kovaa kipittää ja ukot löytyi! Ihan huippu kakru! 

Doi sai tehdä esineruutua. Kokoa suunnilleen 20x50 ja alueella useampia esineitä. 5 esinettä haki yhdellä välipalkalla. Ei ollut homma unohtunut. Oli Donin mielestä huippukivaa kun saa juosta! Etulaidassa olevia esineitä täytyis muistaa tehdä. Nyt kaahottaa kyllä aika vauhtia sinne 40 metrin syvyyteen jonka jälkeen alkaa nokka käymään. Muuten oikein nättiä työtä varsinkin ensimmäiseksi ruuduksi.

Kyttääjä-Domppa, valmiina sinkoamaan! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti