keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kevät ja ulkotreenit


Ja vielä parempaa, metsätreenikausi kunnolla polkaistu käyntiin! Päästiin nimittäin Riskin kanssa mukaan paikalliseen hakuporukkaan. Kesälle luvassa siis toivottavasti aktiivista metsätreenausta. Peltokuvat parin viikon takaa Miiran käsialaa, iso kiitos etenkin Riskin rakennekuvasta, omaan silmään se on kyllä aika kiva pakkaus!

Nyt onkin sitten taas menoja luvassa! Tänään käytiin molempien poikien kanssa mätsärissä, ei mitään kummempaa. Molemmat osasivat omat hommansa, Riski käyttäytyi ja seisoi siivosti, Doni osasi tuijottaa apparia. ;) Huomenna Riskin kanssa tokon kisatreeni. Treeneistä suoraan koiran vaihdon jälkeen Lemille parin tunnin yöunille jonka jälkeen napataan vielä Miira ja Käämi kyytiin ja suunnataan kohti Viroa ja näyttelyreissua.

Riski 1v 1kk <3 
Ulkotreenitkin ollaan polkaistu vauhdilla käyntiin! Vähän puntaroin, että riittääkö aika enää toukokuussa agilitylle vai jäädäänkö siitä suosiolla kesätauolle. Kalenteri tuntuu kyllä täyttyvän aika vauhtia jo muutenkin. Ollaan tokoiltu nyt kolmesti ulkokentällä. Molempien treenit noudattaneet tiettyä kaavaa ja taas muutama liike työn alla per koira.

Doni on puuhaillut seuraamista, katsekontaktia, tunnaria ja katseltu myös vähän luoksetulon stoppien ikuisuusongelmaa.
Katsekontaktiin olen ruvennut jo liittämään häiriötä ja liikkeen aloituksia. Vaikeita nää on todellakin Donille, mutta se on tsempannut treeneissä hurjasti ja valoa näkyy jo tunnelin päässä. Toivottavasti saadaan tätä kautta uutta buustia kisatilanteisiin. Teknisesti Doni on kuitenkin osaava, Nyt vaan pitää saada koko paketti kasaan ja treenata puuttuvat palaset paikoilleen.  Seuraaminen on toiminut nyt hyvin, mielentila kohdillaan ja olen muistanut olla villitsemättä sitä hirveästi palkkauksissa. Palkka tulee siis suoraan suuhun. Tunnarissa alkaa olla muut palaset pikkuhiljaa korjailtu, mutta nyt haistelussa mättää jokin. Seuraavaksi siis työn alle sen vahvistamista.... Lähestymiset ovat olleet nyt hyviä ja ulkokentällä tehdessä palautuksetkin hyviä. Luoksetulon stoppeihin rupesin miettimään suullisen vaihtoa käsimerkkiin. Ensimmäisten kokeilujen perusteella stoppi on käsimerkillä ainakin voimakkaampi, asennon vaan arpoo. Täytyy jatkaa tämän testailua ja katsottua saisinko yhdistettyä jonkun tietyn käsimerkin seisomisen stoppiin.

  
Riskin ohjelmistossa seuraamiseen lähtöjä, paikkamakuuta, kaukoja ja kapulan pitoa. Katseltiin myös ruudun (ei etene) ja tunnarin (ei toimi) tilanteita. Jälkimmäisten treenaaminen on ollut kyllä ihan taka-alalla taas. Tunnarissa on ajatusta, mutta ei vaan palaset aina yhdisty pienen kelpien päässä. Tätä päästään nyt onneksi tekemään enemmän, kun pääsen piilottelemaan omaa heinikkoon. 
Seuraamisen lähdöissä on tsempannut todella hyvin! Viime treenissä alkuun yksi huono, josta huomautus (oijoij, ei kelpaa), muut ihan eri luokkaa! Olen antanut heti ensimmäisellä askeleella hypätä kainalopalkkaan tai palkkaus kädestä (nami) vyötärön korkeudelle pomppaamalla. 
Riskin kanssa on kyllä niin siistiä treenata, kun se osaa muuttaa toimintaansa saamansa palautteen tai sen puuttumisen mukaan. Doni lähinnä pitäytyy kannassaan tehdä niinkuin tahtoo. 

Paikkamakuussa ei kummempia, maahanmenoa koittaa taas tähän sekä kaukojen jättöön tarjota heittämällä pyllyä taakse. Huomaa, että olkkaritreenissä ollut aiheena kaukokuuria. Tämän oikeaoppista lätsähdystä pitää muistaa vahvistaa. Kaukoissa on asennetta, mutta muuten vähän hukassa, yrittää tarjota etujalka tekniikalla istumaan nousua vaikka käsky ja virittelyt aivan erit. Täytynee ehkä vielä treenata näitä, jos mennään se koepaikkakin saamaan. Kapulan pito on vahvistunut paljon, harvoin saa huomauttaa. Tylsistyessä saattaa pyöräyttää takahampaille, mutta 5sek alokasluokan pito pitäisi olla aika helppo. 



Ja niistä metsäilyistä! Hyvä fiilis jäi ensimmäisistä treeneistä ja hirveä hinku takaisin metsään! Riskille valmiita ukkoja viiteenkymppiin neljä kappaletta. Vaikein treeni varmaan ikinä, mutta ihan loistokakru! Nenä sillä todellakin pelittää! Tuulta ei oikeastaan käynyt ollenkaan, mutta lähtee hyvin irtoamaan. Vähän kiemurteli mennessään, ennen kun sai hajua, mutta tähän ei kuulemma kannata sen ihmeemmin ruveta puuttumaan jos kuitenkin selkeästi työskentelee koko ajan. Yhdellä lähetyksellä jouduin kutsumaan pois kun lähti ihan väärään suuntaan kipittämään, mutta uudella yrittämällä paineli suoraan ja sai hajun. Kaikilla ukoilla oli osannut käyttäytyä fiksusti ja odotellut palkkausta aika sievästi maassa makoillen, Hieno Riski!


2 kommenttia: