lauantai 16. huhtikuuta 2016

Agiliitely eläimiä


Kevät ja agilitykärpäsen purema. Ilmeisen vakava sairaus, sillä Doni on menossa kisaamaan huomenna, sunnuntaina, Kuopioon kolme rataa. Ja kyllä, agilityä. Aika hurjaa, mutta sen kanssa on ollut kyllä niin kivaa päästä treenaamaan taas. Tauko tekee kyllä hyvää.

Ollaan otettu vähän rennommin, kun viime viikot lähinnä mentiin paikasta toiseen sen kummemmn pysähtymättä. Varsinkin Riskistä kyllä huomasi maanantaina ja vielä tiistaina sen olleen kovin väsynyt kaikesta ohjelmistosta. :D Riski onkin lähinnä nauttinut pitkistä metsärallitteluista. Jaksanut ajella metsän laitaan taas useammin, kun melkein joka paikassa jo sulaa. Täydellistä! Tervetuloa kevät, ollaankin jo kaivattu!
Vihdoin sain muokattua läjän kakaroiden riekkumiskuviakin, punaiset valjaat päällä Riskin veli Kelmi, jota käytiin viime viikolla moikkaamassa!Maanantaina käytiin vielä Riskin kanssa testaamassa Lappeenrantaan joku aika sitten avattua uutta treeenihallia! Ilmoitin Riskin kaahailemaan agilityn päiväryhmään. Olipas kivaa! Riski on niin kovin mukava ja kiltti, ainakin vielä toistaiseksi. ;) Täytyy nauttia kun vielä voi. Kiitos Mirkalle videoinnista!Donin kanssa käyty agiliitelemässä keskiviikkona ja perjantaina. Keskiviikkona vähän kevyttä tekniikkapätkää ja perjantaina testailtiin ratakuntoa - ohjaaja täysin rapakunnossa ja ruosteessa, koira pelittää. Keskiviikkona puuhailtiin valsseja ja asennettiin jarruja. Yllättävän hyvässä kunnossa olivat, ja oltiin ihan yhteisymmärryksessä ja vältyttiin pahimmilta kaahailuilta.  Perjantaina turvauduttiin JATin viikkorataan, alla ratapiirros.


Alku pelitti vähän liiankin näppärästi! Ja tämä tappijalkainen ihminen ehti vääntämään jopa persjätön ennen puomia, olipas nopea olo! Onneksi Doni lukee rataa aika näppärästi eteenpäin, miun tekemät persjätöt harvoin ovat ihan yhtä näppäriä kuin oppikirjoissa. 7 olisi voinut kääntää voimakkaammin, nyt kävi kaahaamassa melkein kepeiltä asti vauhtia. Kepit hienot! 10 sama vajaavainen kääntö ongelma ja sujahti Aalle. 14-15-16 tuotti vähän päänvaivaa ja sitä hinkattiinkin pariin otteeseen. Ylpeä tosin olen siitä, että rimanpudotuksia lukuunottamatta tehtiin kohta kuitenkin puhtaasti, sulavuudesta ei voi samaa sanoa. :D Lopulta päädyin tekemään pakkovalssit sekä 14 että 16 hypylle ja sittenhän luisti näppärästi! Muutenkin fiilis oikein kiva koko treenistä, harmi kun ei tullut videoitua!


Tänään käytiin vääntämässä lenkin yhteydessä tokot ulkokentällä. Tulipa hyvä fiilis aurinkoisesta ilmasta ja hyvistä treenikavereista! Doni puuhaili eteenmenoja, häiriköityä ohjattua ja muutamat liikkeestä istumiset ja yhden tunnarin. Eteenmenojen treenausta helpottaa ulkokenttä huomattavasti! Saa sopivasti tehtyä kuoppaa hiekkaan ja palloa pois näkyvistä. Hyvin toimikin, kun Donilla ei ollut mitään hajua piilotetusta pallosta, ei meinannut edes löytyä kehujen jälkeen. :D
Ohjattuun vaihtuu nyt pieni kuuri hallintaa. Sain kepon tekemään pieniä spurtteja ja huutelemaan kapuloita viedessä. Ja Donihan ihan tsemppasi ja tuijotti tiiviissä katsekontaktissa miuta. Alkuun sain tosin kerran viedä koiran pois kentältä. En nyt lähde yhtään pyytelemään siltä kontaktia liikkeen aloituksissa, jos kontaktia ei ensimmäisistä kehoituksista irtoa niin ei pääse tekemäänkään. Toistaiseksi tuntuu ainakin toimivan.

Riski pääsi myös tekemään kunnolla! Tehtiin seuruuseen lähtöjä ja hiottiin asentoa pystympään liikkeelle lähtöihin. Hyvin tsemppasi ja asennetta vaikka muille jakaa. Tehtiin myös muutamat merkin kierrot matalalla merkillä. Ensimmäinen n 10 metristä, kaksi seuraavaa n 20 metristä, ihan huippu kakru! Bongasi heti ensimmäisestä kehotuksesta merkin ja kaikki kierrot tosi näppäriä!

Doni pakenee Riskiä ja Käämiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti