tiistai 26. huhtikuuta 2016

Koiranäyttelyssä Narvassa

Hullut koiranaiset ideoineen liikenteessä. "Ei vitsit, lähettäiskö huhtikuussa Viroon koiranäyttelyreissulle!" "No huomenna menis ilmo... Vois kyllä" Ja siitä se sitten lähti. Ilmot näpytelty, rekkarikopiot lähetetty ja idea laitettu toteutukseen. Miira hoiti onneksi järjestelyt, itse vain rustasin päivämäärät kalenteriin. ;) Matkaseuraksi lähtivät siis Miira ja Käämi, ja matkaan startattiin heti perjantai aamusta kello 5.30. Donilta kun kysytään, niin oli hiukan aikainen lähtöaika.


Oltiin onneksi ajoissa jo Helsingissä, niin kerkesi rauhassa poukkoilla satamaan ja panikoida laivaan ajoa. Hengissä ja vammoitta (sekä traumoitta) kuitenkin selvittiin ihan kunnialla. Molemmat koirat selvisivät laivamatkastakin ilmeisesti ihan stressittä, enemmän jännitti ehkä omistajia. Vastassa viron päässä olivat kuitenkin unisen ja rauhallisen näköiset tyypit. Lähdettiin kurvailemaan kohti Narvaa ja pysähdyttiin melko pian kaupungin ulkopuolelle päästyä juoksuttamaan koiria motarin varrelle metsikköön. Narvassa meitä oli vastassa onneksi kuvien mukainen mukava aparment huone. Käytiin kävelemässä myös katselemassa lenkillä kauniissa merenrannassa.



Lauantaina kelpiet olivat onneksi vasta puolen päivän maissa, joten aamulla kerettiin laahustaa rauhassa aamulenkillä ja mennä näyttelypaikalle ilman sen suurempaa kiirettä. Näyttelypaikka paljastuikin aika sumpuksi. Saatiin onneksi auto melkeimpä oven viereen joten käytiin ensin tsekkaamassa, että missä vaiheessa kehät rullasivat ja mistä päästäisiin edes melko kivuttomasti sisään koirien kanssa. Selvisi myös saman tien, ettei ketään kiinnostanut koirien paperit missään vaiheessa reissua.

Aika nopeasti päästiinkin kehään ja kehäsihteeri puhui onneksi sujuvaa englantia automaattisesti. Ei siis tarvinnut lähteä arvailemaan. Kehät pyörivät aikalailla samaan malliin kuin suomessa. Doni kisasi avoimessa, kun en jaksanut selvittää viroksi/venäjäksi millaisen todistuksen se tarvitsisi käyttöluokkaan osallistumiseen. Tuomarina meillä oli Vojislav Al Daghistani, Serbiasta. Doni esiintyi oikein siivosti ja yllätti positiivisesti! Kyllä hymyilytti kun kehäsihteeri heilautti punaista sekä vaaleanpunaista lätkää! Pu-kehässä vastassa Käämi, joista tuomari valkkasi Donin ekaksi joten Doni siis lauantaina ERI1 SA PU1 ROP ja SERT!!

"Full & complete bite. Strong developed male head. Well set ears. Long enough muzzle. Deep in & well developed chest. Correct front. Enough angulated. Correct movement."


Lauantaina käytiin vielä pyörähtämässä ottamassa palkintoposeeraukset Narvan linnalla, hieno paikka! Illalla pääsivät vielä majapaikan lähistöllä pitkille hiekkarannoille merenrantaan baanattamaan. Oli muuten illalla väsynyttä kelpietä.

Sunnuntaina pakattiin heti aamusta kelpiet ja tavarat autoon, kun kelpiet aloittivat päivän heti yhdeksältä. Sunnuntaina samat meiningit, tosin kehäsihteeri puhui ainoastaan viroa. Onneksi ei tarvinnut paljoa ymmärtää. Tuomarina Nebojsa Savicic, niin ikään Serbiasta. Tämä herra ei turhia koiria kopeloinut, pyysi minua näyttämään hampaat, kokeili pallit ja siinä se. Arvostellessa kerkesin juuri saada Donin seisomaan kunnolla, kun arvostelu oli jo naputeltu. :D Siinä ei turhaan ihmetelty. Tulospuoli uusinta eilisesta, ERI1 SA PU1 ROP ja SERT!

"Correct size. Good temperament. Correct ears. Good body muscular. Correct movement." 


Laiva meillä lähti vasta illalla, joten ehdittiin rauhassa ajella ja ihmetellä ja koiratkin pääsivät reilummin jaloittelemaan laivaan ennen monen tunnin kotimatkaa. Jänitystä oli kotimatkallakin ilmassa, kun laivaa keikutti ajoittain hiukan epämielluttavasti ainakin ihmisen mielestä. Pään sisällä kyti ajatus jo huonosti voivista koirista ja autossa odottavista oksennuksista. Kotimatka sujuikin onneksi ilmeisesti koirien osalta yhtä leppoisesti kuin menomatkakin, ja autossa odotteli taas kaksi rauhallista kelpoa. Doni oli myös palkinnt itse itsensä. Minun "Ei se mitään ikinä pölli"-kelpie oli pöllinyt kahdesta eri kassista dentastix paketit.... Hupsis. :D Näyttelyiden parissa täytyy kyllä ilmeisesti vielä pyöriä. Vielä yksi serti joko suomesta tai viron puolelta niin napsahtaisi valionarvot molemmista maista!





3 kommenttia: