maanantai 1. helmikuuta 2016

Let's take it to next level just like the spaceshipDoni oli aika onnessaan päästessään pitkälle jäälenkille aurinkoon tänään ja oli kyllä Riskikin. KakaraKelpien mittariin tuli varmaan parisen kymmentä kilometriä parin tunnin lenkin aikana, koska juokseminen on vaan niiin siistii! Riski lähinnä juokseee, juoksee ja juoksee. Doni sai hierojalta menneellä viikolla terveen paperit, joten eikun kovaa menoa vain. Riski lupasi pitää huolen kovasta menosta.

Riski ehti täyttää 11kk, ja sain aikaiseksi mitata sen. 55cm - 17,4kg, meinasikohan vielä venyä. :D Koipieläin.


Doni pääsi palaamaan siis treenikuvioihin. Tein pienen suunnitelman muutoksen, ja nappasinkin Donin mukaan viime sunnuntain Katja Kiviahon koulutukseen. Riski pääsee sitten tulevana sununtaina Oilin silmien alle miettimään ongelmiaan. Totesin, että pakko kai hakea neuvoja hiukan noihin Doninkin probleemiin, kun eivät vaan lähde millään oikenemaan. 

Sitä ennen kerettiin tehdä yhdet rally-toko treenitkin. Toteamuksena, täytyy ehkä vielä hiukan hinkkailla asioita ennen lauantain koetta. Oli hiukan lennokasta menoa. Satuttiin sopivasti Ellan ja Hannan kanssa samaan aikaan joten tehtiin ihan rataa, ensimmäistä yrittämää ei ole onneksi videolla, pieni kelpie oli ihan lentoon lähdössä pariinkin otteeseen. Käytösruudussa osasi sentään käyttäytyä, tehtiin edessä sekä sivulla istumista, kummassakaan ei mitään ihmeellistä. Tässä toisen yrityksen video, kiitos Ella kuvaamisesta! 


Sunnuntaina siis Katja Kiviahon koulutukseen Haukkuvaaran hallille. Olin oikein mukava koulutus, hirveästi tuli hyviä pointteja yleensäkin koiran ohjaamiseen ja treeneihin varmasti ihan toimiviakin ideoita. Vielä kun osaisi toteuttaa. Donin kanssa pohdittiin luoksarin stoppeja ja tunnarin tappoloikan kitkemistä.

Luoksetulo näytettiin ensin kokonaisena. Oh no. Karkasi ensinäkin liikkurin käskystä ja juoksi TÄYSIIIII. Stopit olivat sitten sen mukaiset. Kokeiltiin ensin niin että lähden juoksemaan karkuun ja käännyn ympäri stoppaamaan. Kaksi kertaa toimi ja teki ihan sievät stopit joissa oli jo vähän voimaa ja asennetta. Sen jälkeen rupes kyttäämäään ja hiipimään. Välissä pari suora palkkaa, mutta kyttää silti. Ei toimi siis... Toisena ideana täytyis opettaa ohjaajan ja apparin välillä juoksutusta ja siinä yhteydessä stoppeja joista palkka aina takana olevalta apparilta. Näissä silti Donin tapauksessa paaaaljon läpijuoksutusta. Ja pitäis itse muistaa ettei koskaan "palkkaa" koiraa hiipimisestä stopilla. Eli jos yhtään rupeaa hiipimään/kyyttäämään niin juoksutetaan läpi. Voi myös käyttää usein vartaloapua stoppiin. Kokeessa, jos näyttää tulevan läpi, niin pieni ylävartalon liike muistuttamaan kunnollisesta stopista.

Tunnaria katseltiin seuraavalla kierroksella lyhyesti. Tähän saatiin kokeiluun stoppaaminen aina ennen kuin pääsee haistelemaan. Ja stoppi siis joka kerta ennen kuin edes aloittaa ryysäämisen kapuloille. Donin tapuksessa siis n. 2 metriä ennen kapuloita seis, jossa sekunnin hengenveto, josta haistelemaan käskyllä. Koitettiin parin toiston verran ja oli jo ihan siistiä touhua. Täytyy olla vain itse ajoissa ja napakka ettei juokse käskyn läpi. Lisäksi täytyy erikseen tehdä läheltä pelkkiä haistelutreenejä, joissa ei tarvitse puuttua lähestymiseen. Nämä siis niin lyhyestä (1-2metriä) matkasta ettei kerkeä edes ajattelemaan ryysimistä.


Maanantaina puuhasteltiin taas rallya. Sivulletuloja molemmille puolille, eteentuloa, edestä molemmille sivuille siirtymistä. Oli yllättävän hyvin kuulolla ja ajatteli. Täytyy vain pysytellä näissä namipalkassa, aina kun palkkasin yhdenkin välissä lelulla niin rupesi arpomaan. Kuitenkin aika hyvällä mallilla ja ajatusta. Tehtiin oikealla seurausta ja siinä käännöksiä, spiraalia ja pujottelua. Näissä oli tosi hyvä! Pitää vähän pohtia miten pidän käsiä tuossa oikealla seuruussa. Ilman käsiapua jää helposti vähän taakse, vaikka ilme onkin hyvä ja pelkään että käännöksissä saattaa hakea vasemmalle. Kokeilin kainalopalkallakin ja joo, ehei toimi. Jalat vie ja pää tulee perässä. Puolenvaihdoista treenattiin takana puolen vaihtoa. Ensimmäiset huonoja ja haukkui. Pidettiin pieni keskustelu äänenkäytöstä ja rupesi tekemään jo ihan siistejä vaihtoja. Kuvasin jotkut pätkät videollekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti