torstai 11. helmikuuta 2016

Treeniajatuksia

Tai siis lähinnä treenien läpikäyntiä. Riskin kanssa on varsin kivaa treenata ja huomata kuinka nopeasti se tietyissä asioissa edistyy. Doni jäi äidin luo, ja Riski on ollut nyt yksikseen. Allekirjoittanut aloitti työt ja Riski haluaisi ilmoittautua venäjän kurssille? Äänitteellä kuului koko yksinolon ajalta vain yksi "äääyyyväääYYVVäääÖÖÖRRR" -pätkä. Riski yritti varmaan opetella lausumaan. Ilmeisesti opinnot eivät edistyneet kelpien tahtomalla tavalla. 


Venäjän opiskelun lisäksi Riski on käynyt paristi hallilla tokoilemassa ja eilen sai ennen treenejä sattumalta riekkukaverikseen ensin ihanan 4kk kelpie pennun ja sen jälkeen yhtä ihanan Kettu-kelpien. Riskin mielestä varmaan parhaat tokotreenit aikoihin. ;)
Tiistaina käytiin kaksisteen tekemässä kiertoa hyppyjen välissä, seuruun käännöksiä ja kuolleelle lelulle juoksemista, joka meinasi vähän tökkiä sunnuntain koulutuksessa. Nyt muistui taas pienen kelpien mieleen ettei tässä ole suinkaan tarkoitus juosta kahta metriä jonka jälkeen ryhtyä aukomaan päätä ihmiselle.  Tehtiin aikalailla sekaisin vuorotellen sitä sun tätä. Keskiviikkona Ellan kanssa paikkikset, pienet pätkät seuruuta, noudon pitoa ja kiertoja. 

Seuruun käännöksiin tartteisin joko peilin tai apparin naksauttamaan hyvistä. Nyt oli vähän epävarma olo itsellä, ja lopulta ei oikein jäänyt edes käteen, olivatko nämä huonoja vai hyviä? Pyllyn käytön Riski hiffasi seuruunkin aikana aika nopeasti, kun vihdoinkin sain sen tajuamaa mitä haluan sen vadilla seisoessa tekevän. Ehkä vähän liiankin hyvin, tajusin tämän päivän sisätreeneissä kelpien olevan ainakin puolet perusasennoista vinossa... Keskiviikkona yritettiin puuhastella häiriöjuttuja, mutta taisi olla väsynyt kelpie joten tehtiin vaan pientä suoraa pätkää. Näissä oli hyvä! Koitin myös olla tarkempi paikan suhteen, enkä palkkaillut sinne päin suorituksia. 

Kierrot olivat molempina päivinä hurjan hyviä! Kertaakaan ei tarvinnut vääntää hyppyjen kanssa vaan teki pienestäkin kujasta varmaa kiertoa. Jees! Keskiviikkona oli molemmilla puolilla kaksi hyppyä ja eivät häirinneet. Loppuun piti testailla malttaako ohittaa pallon hyppyjen välissä. Ella oli vahtimassa, kaksi kertaa meinasi juosta pallolle, jonka jälkeen helpotin jättämällä koiran "lähtöön" ja menin itse pallon korkeuksille kutsumaan kiertoon. Näissä hiffasi idean ja pystyi hillitsemään itsensä pallon ohi. Ihanaa treenata koiraa, jolla on aivot! 

Lyhyet paikkikset Elvin vieressä ja niissä ei ongelmaa, hyvät! Vähän kuikuili toisella kentällä räyhäävää aksakiituria, mutta pysyi silti nätisti. Pitoa tehtiin tunnarilla. Ilme lähinnä "yäk tyhmä ihminen", mutta ensimmäisten huomautusten jälkeen tajusi ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää sievästi mälväämättä tai tiputtelematta. Hyviä nämäkin. 
2 kommenttia:

  1. Saako jatille sellaista "treenipassia" eli että saa käydä itsenäisesti treenaamassa jollain tietyllä hinnalla kuukaudessa? (AGILITY) Taitavat tassut lopettaa niin pitäisi keksiä uusi paikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa! 30e/kk on jos maksaa kuukausi kerrallaan, mutta pystyy maksamaan myös koko kauden kerrallaan. Pitää myös olla jatin jäsen ja omistaa agilitylisenssi. Kannattaa ottaa yhteyttä, minulle vastailivat ainakin tosi nopeaan ja kattavasti kun kyselin treeniasioista. :)

      Poista