torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukuun starttaus

Pitäisikö rustata uuden vuoden lupaukseksi kilometrien mittaisten maratoonipostausten vähentäminen? Tai ottaa tavoitteeksi päästä tähän jo joulukuun aikana? Varsinkin nyt kun treeneissä pyörii kaksikin eläintä, joista molemmista olisi erittäin hyvä vähän analysoidakin jotain, tämä taitaa tarkoittaa vähän aktiivisempaa päivittelyä. Kerran viikkoon -tyyli aiheuttaa vähintään joka kerta ihan tarpeettoman pitkiä raapustuksia. Olisi itsellekin helpompaa, kun ei tarvitsisi muistaa viikon menemisiä ja treenaamisia.

Viime aikoina olen hirveästi törmäillyt mielipiteeseen tylsistä treeniblogeista ja niiden ainaisista treenilöpinöistä. Ei hätää, me ei ainakaan vähennetä tahtia, päin vastoin. ;) Lähinnä tarinoin omaksi iloksi, vanhoja postauksia on mukava lukea ja omista vanhoista treeneistä löytyy asioita mitä pitäisi muistutella. Varsinkin nyt Riskin pentuaikana on ollut mukava kelailla aikaa taaksepäin, katsella ajoittain meidän pentutouhuja. Ja parasta, myös Donin pentuajan jutuista ja touhuista löytyy mustaa valkoisella ja liikkuvaakin kuvaa.


Nyt ollaan alkuviikko vain löhöilty. Pojat saivat kolme treenivapaata päivää. Vähän molemmat jumppailleet kaukoja ja testailtiin Donin kasvattajalta, Kirsiltä, saatua aktivointipeliä. Dog Tornado mallinen. Ihan ei ois uskonut kumpi olikaan superahne pentu ja kumpi syön-kun-tahdon aikuinen. Riski nuuski tosi nätisti ja siirteli tasoja kuonollaan, Doni oli sitä mieltä että "PRKL TYHMÄ IHMINEN miksi ruokani on täällä sisällä???" Läimi tassuillaan, raapi ja olisi halunnut heitellä mukavan rentouttavaa peliä pitkin seiniä. Niin noh. Alla olevassa videossa klipit molemmista, Donin video ehkä kymmenes toisto, alkoi olla jo vähän kärsivällisyyttä matkassa...
Tänään käytiin hallilla treenaamassa ja metsälenkillä. Sunnuntaina olisi "kotikadulla" itsenäisyyspäivän paraatia ja muuta massatapahtumaa, täytyy varmaan mennä ainakin Riskin kanssa tsekkailemaan tilannetta! Voisi käydä katsastamassa myös hornetti-näytöksen äänien vuoksi.




Tämän päivän tokotreeneissä oli Doninkin osalta onneksi kärsivällisempi tunnelma. ;) Doni sai tehdä kaksi settiä ja Riskille yksi. Donin treenit videolla, alussa lisäksi Riskin viimeinen ruutu.



Donin ohjelmassa vasemmalle käännökset, kiertoa ja tunnaria. Aloitettiin ekassa setissä kierroilla. Ensin niin että kapulat olivat valmiina ja lopussa vähän häiriötä mukaan. Teki oikein hyvin! Yhden kapulan heiton kesti ja siirsi tuijotuksen takaisin merkkiin ja teki hyvän kierron. Kahden kapulan heiton jälkeen oli vasemmalla häiriötä liikaa, putki, hyppy ja vielä kapulakin lensi. Ryysi siis hypylle. Toisella yrittämällä kesti tämänkin. Kesti myös sen, että kävin itse oikein hetsaamassa kapuloille, jonka jälkeen palasin sivulle lähettämään kiertoon. Hyvä Don! Vois kokeilla myös palloilla ja liikkurista luopumista. Loppuun paikkaistuminen kun rakensin ruudun, käskin lopussa maahan. Molemmat hyviä!

Riski aloitti ruudulla. Olin vienyt namialustan valmiiksi. Kentälle tullessa pikkukelpo sivulle ja "missä rrruu", saman tien bongasi. Matkaa varmaan 25 metriä ja juoksi suoraan namille. Hieno kakara! Leikitin vähän ja perään pari metriä lähempää tyhjään ruutuun. Sama kuin äsken, bongaa hyvin ja kovaa kyytiä suoraan oikealle paikalle, heitin pallon palkaksi. Väliin pari ruutua lelulla, näissä ei ihmeellisyyksiä, kovaa kipittää ja kunnon saalisloikka palkalle.
Ruutujen jälkeen seuraamista. Ensimmäinen pätkä kainalopalkalla, ja tää oli huono. Paikka seilasi vähän sinne sun tänne. Korjasi toruista ja tsemppasi hurjasti! Seuraavilla palkka etu- tai takataskussa piilossa ja tosi nättiä pätkää! Tehtiin varmaan tähän mennessä pisin seuruu, 23 askelta sisältäen oikealle käännöksen. Hieno tämäkin, harmi kun en jaksanut videoida Riskin treenejä. Välissä olin jättänyt pallon ruutuun odottamaan ja lopussa sai juosta vielä sinne.

Donin toiseen settiin niitä käännöksiä ja loppuun kaksi tunnaria. Seuraamisessa hurjan hyvää pätkää. Kohta miulla on edistävä ja poikittava koira, mutta noh, hoidetaan ensin olemassa oleva ongelma. :D Toiset treenaa takapäänkäyttöä, Doni koittaa hillitä sitä. Ilmeisesti jotain ajatusta oli syntynyt, koska teki hirmu hyvin. Kerran taisi heittää pyllyä vähän rajummin. Palkasin myös vajaat käännökset. Kaarellakin kesti todella hyvin eikä lähtenyt aukeamaan yhtään. Eiköhän tämä tästä.
Tunnarissa ensin kasa jolle lähetin noin 15 metrin päästä. Vähän liikaa vauhtia... Leväytti kasan 5m säteelle jaloillaan potkien, nätisti haisteli ja oma nousi ilman muiden maistelua. Vire ei kuitenkaan ihan optimaalisin. Pari toistoa kutsuen itse kasan takaa, nämä olivat hyviä, aivotkin oli mukana. Haistelussa ei ihmeellisyyksiä, ihan nätisti työskentelee. Menovauhdista pitäisi nyt vaan saada pari pykälää pois.


4 kommenttia:

  1. Donilla ja Wiksulla on sama taktiikka näissä rentouttavissa aivopeleissä :------D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. :D Fiksut aikuiset. Meillä on lisäksi sellainen jossa hampailla nosteltavia kippoja, ei tuu yhtään mitään ton sohelon kanssa...

      Poista
  2. Mennään joku kerta kimpassa treenaamaan? EVL:n treeniseura oisi aina hyväksi :). Rieha kotiutuu ensi viikolla ja mulla on vapaakortit sekä JATtilaan, että Haukkuvaaraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mennään vaan! Miulla jattilaan vapaakortti. :) Laitellaan viestiä kunhan saat koiran kotiin.

      Poista