perjantai 11. joulukuuta 2015

En oo viellä siellä, mut mä oon nopeempi kuin salamat


Kerkesimpäs bloggailemaan! Tosin koirat vielä odottelevat iltalenkille pääsyä, kun niiden laiska ihminen makaa sohvanpohjassa piirtelemässä ratapiirroksia ja rustaamassa blogia. Huomenna lähdetään miun töiden jälkeen kurvaamaan kohti Lemiä ja majaillaan siellä viikon verran. Ennen joulua piipahdetaan takaisin keski-suomessa ja joulun viettoon taas autonratin kautta. Tällä kertaa lähtee kisukin ihmettelemään maailmaa, mahtaa pikkukisulla olla jännät päivät edessä! Blogiinkin tulee varmasti rustailtavaa, eihän sitä malta treenaamatta olla. ;) Sunnuntaina vähän houkuttaisi mennä tekemään raunioille hiukan erilainen etsintä-treeni Riskille.


Tämä viikko on ollut varsinainen Riskin agiviikko! Ostin alunperin Donille tuurausvuoren Haukkuvaaran agivalkkaryhmään, mutta käytiin tiistaina Ninjan ja Kertun kanssa lenkillä ja Ninja oli ihan sitä mieltä että kyllä mä kehtaan Riskinkin kanssa mennä. Riski pääsi siis valvovan silmän alle aksaamaan. Riskillä ja Kertulla oli keskiviikon lenkillä ihan hurjan hauskaa jälleen, Donikin innostui parit pätkät juoksemaan.

Keskiviikkona käytiin päivälenkillä puuhaamassa ulkokentällä stoppeja ja noutojen nostoja. Riskikin sai tehdä parit tosi hienot stopit! Donin stopit ovat parantuneet jo parissa treenissä ihan hurjasti kun olen kiristänyt itse kriteeriä - ja pysynyt siinä. Ollaan tehty myös tosi isoilla vartaloavuilla, nämäkin varmaan osaltaan auttaneet Donia vähän muistelemaan stopin syvintä olemusta, eli liinat kiinni samantien. Noutojen nostot olivat myös nättejä. Lähdin juoksemaan pois päin aina kun oli nostamassa. Saatiin vähän kiirettä aikaan, eikä rallattelua ollut yhtään.



Illalla Doni sai jäädä kepon seuraksi ja lähdettiin kahdestaan Riskin kanssa kohti haukkuvaaraa ja agilityä. Tehtiin ensin hyppytekniikan perussarjaa ja saatiin vinkkejä, miten tätä lähteä jatkamaan. Pennulle samat välit kuin aikuiselle, eli 6 jalkaa ja "rimoina" pumpperit. Riskille toimi paremmin lelu targettina, lelulle menee loppuun asti vauhdilla. Ensimmäiset toistot meni vähän ihmetellessä että hä mikä juttu, mutta loppuun teki pari oikein hyvää toistoa.

Toisella kierroksella tehtiin alla olevaa pätkää radasta. Tehtiin tätä pätkittynä, 1-4, 4-7 ja 7-9. Ai vautsi mikä jätkä! Tyyppi oli ihan liekeissä! Kehtasinkin sanoa, että "ei me oikein mitään olla tehty". Riski ainakin ylitti odotukset ihan moninkerroin. 1-4 pätkässä ei mitään ongelmaa. Riski lukee siivekkeitä ja rataa eteenpäin jo ihan hurjan hyvin. Jonkun verran se kiihtyy jo nyt miun liikkeestä ja sainkin itse neuvoksi liikkua itse jo alusta alkaen mahdollisimman vähän. Ei siis turhaan tarvitse lähteä kirittämään kakaraa, varsinkaan millään turhilla "menemenemene" kimityksillä. Testailtiin tätä jopa niin että itse kvelin reippaasti ja Riski teki tosi näppärästi. Samat asiat toistuivat muillakin pätkillä. Riski teki tosi nätisti ja luki itse esteitä. 9-10 oli vaikea! Täytyykin enemmän tehdä poispäin kääntöä enemmän ihan lenkkien lomassa. 


Torstaina käytiin Hannan ja Lukan+Kujeen kanssa hallilla treenaamassa. Doni sai tehdä tokoa ja Riski sai agiliidellä jälleen. Alla oleva video paljastaa. ;) Tehtiin ensin erikseen tuota vastakääntöä, eikä mitään, Riski hoitaa niinkuin aina olisi osannut. Vaikka ei kertaakaan ole tehnyt. Saa olla ylpeä pikkujätkästä! 


Doni puuhasi tokoissaan kiertonoutoa, tunnaria ja zetaa. Kiertonoudossa keskityttiin liikkurointiin ja siihen, että Doni tuijottaa tötsää liikkurisa huolimatta. Nää oli hyviä! Ei yhtään hölmöillyt tai "unohtanut" tötsää. Pari kertaa nykäisi liikkurin käskyistä, mutta pienen puhuttelun jälkeen malttoi pysyä pystyssä. Liikkurin ingooraamisesta ja katseen lukitsemisesta sai palkaksi juosta kierron ja siitä täysiä miun luo pallolle. Loppuun tehtiin vielä yksi kokonaisena, hieno Don!

Tunnarissa taas kutsuen. Sain ottaa jo n 2-3 metriä itse etäisyyttä ja tuli tosi sievästi. Ehkä tämä vielä edistyy? Kaksi toistoa, molemmilla siivoa työskentelyä ja oma nousi heti sen tullessa kohdalle. Zetan istumisissa parit tosi hyvät ja muutamat hitaat, mutta jokaisella istui! Lelupalkan jälkeen hidasti ja jäi kyttäämään, mutta namille siirryttäessä paransi. Täytyy siis pysyä näiden kanssa pelkässä namipalkassa. 



2 kommenttia: