torstai 17. joulukuuta 2015

Tää paras päivä on, joudun sinuun nojaamaan ja mä voimaa sinusta saanKuvapläjäysvaroitus! Tuli ulkoilutettua canonia eilisten treenien jälkeen ja Miira otti sunnuntaina ihania kuvia Riskistä raunioilla. Kiitos superisti jälleen! Pojilla on ollut kivaa taas "maalla", saa olla irti ja iltapissityksille ei tarvitse edes itse raahautua. Ja tietysti joulun odotuksen mukavuutta lisää Donin aiheuttama mattopyykki. Molemmat koirat saivat ulkona hevosen luita tiistai iltana. Aamulla heräsin seitsemältä Donin kakomiseen ja tyyppi oksensikin sitten mm luunpaloja pitkin mattoa ja päiväpeittoa. Laskin koiran ulos siivoamisen ajaksi, ja seuraava mattopyykin aihe on ilmeisesti tapahtunut 8-9 välillä kun Doni oli käynyt tekemässä yhdelle matolle isot ripulit. Jees. Kiva Doni. Helpotti onneksi kun sai ylimääräiset ulos ja päivällä oli jo normaali, oma itsensä. 

Me ollaan tämä viikko treenailtu hurjasti! Kunnon tehotreeniviikko. Huomenna käydään vääntämässä kisanomaisesti EVL läpi Donin kanssa. Doni jää pariksi päivää kotikotiin taloa vahtimaan ja saa vähän tuumailutaukoa. Tiedetäänpä sitten taas joulunpyhinä mitä treenata. Uudet valintakriteeritkin sm kisoihin on julkaistu ja täytyy varmaankin ihan tosissaan treenata jos meinaa edes päästä niihin kinkereihin kisaamaan. 


Sunnuntaina käytiin tosiaan ensimmäistä kertaa raunioilla! Donin kanssa olen paristi käynyt, mutta prinsessatassu ei voinut kiipeillä outojen kivikasojen päällä, joten jätettiin raunioradat suosiolla muille. Riski ei nähnyt asiassa mitään ihmeellistä joten ukot piiloon ja hommiin. Riski on kyllä ihan liekeissä kaikissa nenähommissa! Ihan loistopentu. Kaikki ukot putkissa yms umppareissa piilossa ja yksi kerrallaan laitettiin. Vähän hajun tarkentamisen kanssa sai puuhailla, on vähän eri olosuhteet hajujen käyttäytymisen kanssa kuin kangasmetsässä. Kaikki ukot nousivat ilman ihmeellisempää puuhastelua, taidetaan käydä toistekin! Mukavaa nenäilypuuhaa ja tukee varmasti hakumetsässäkin etsimistä. Riski ei paljon miun apua kaipaa eikä silmillä etsi, pelaa täysin nenänsä varassa.


Maanantaista torstaihin ollaankin sitten tokoiltu enemmän ja vähemmän. Maanantaina saatiin vähän isompi poppoo kasaan, ja Riskikin pääsi tekemään ryhmäpaikkista. Tiistai-keskiviikko treenattiin Mirkan ja Kurun kanssa ja tänään, torstaina taas vähän isommalla poppoolla. Kyllä kelpoille kelpaa! Käytiin tiistaina myös lenkillä Mirkan ja koirien kanssa. Hyvin pelaavat kaikki pojat yhteen vaikka kaikki ovatkin uroksia. Riski 9kk, Kuru 2v, Doni 5v ja Rape 8v. Kuru koitti vähän isotella Dompalle, mutta Doni osasi yllättäen käyttäytyä fiksusti ja jätti aika hyvin huomiotta "räkänokka "junnun"" isottelu yritykset, Doni vaan jotenkin uhkuu itseriittoisuuttaan ja egoaan. :D Ihan ilman rähinöitä saatiin lenkkeillä. 

Tokopuolella jotkin asiat edistyvät ja jotkut vain tuntuvat junnaavan paikoillaan. Onneksi edistymistä on tapahtunut taas enemmän kuin paikallaan junnaamista. Doni on puuhaillut aika laajasti evl juttuja lävitse.


 Stopit ovat edistyneet hurjasti ja 90 prosenttisesti vetää jo liinat kiinni saman tien. Uutena juttuna päätti ruveta tarjoamaan seisomisen stoppiin (jota ollaan siis pääosin vain tehty) maahanmenoa ja istumista... Vaatii siis vielä vähän hiulaamista. Ei pitäisi tyytyä onnistumisen tunteeseen. Mutta oon tällä hetkellä hurjan tyytyväinen stoppeihin, täytyis kuvata videollekin. Olis sitten huonoihin hetkiin vertailumateriaalia, että osais vaatia eikä tyytyisi keskinkertaisiin ja sinne päin suorituksiin. Siinä oli varmaan suurin syy siihen, miksi olivat alunperinkin niin huonot. 
Tunnarissa oon ollut itse takana ja kasvattanut omaa etäisyyttä kasaaan, tekee edelleen nätisti ja vähän kunnioittaa kapuloita. Tulee tosi nätisti. Pomppaamalla tai ryysäämällä oon käskenyt samantien pois.
Kaukoissa ollaan testattu palkkaa molemmilla sivuilla. Nää on olleet superhyviä! Namilla parempia, mutta kykeni tekemään myös lelulla ilman jäätymistä. Näissä on ollut hurjan tarkkana.
Zetan asentoja ollaan jankattu ja jankattu ja etenkin istumista varmistettu. Mutta ei toimi. Ei vaan toimi. En löydä sitä lukkoa joka vetää kelpien pään tilttiin zetaa aloittaessa. Ekana asentona tekee aika poikkeuksetta seisomisen istumisen sijaan. Ei vaan käsitä. Vaikka melkein aina irtonaisena osaa, pystyy ja kykenee, mutta zetaan en vaan saa toimimaan ilman apua. Raivostuttavaa.
Eteenmenossa myös ärsyttävää pilkun viilaamista. Etenee kyllä hyvin ja suoraan. Mutta millä kerrot koiralle että nyt oot sentin vinossa jo lähetyksessä... Treeniä treeniä. Edelleen kirjoittaisin pukille toiveen maan alta palloja syöksevästä laitteesta. Helpottaisi kummasti kyttäkelpien elämää.

Positiivisuutena myös seuraamisen vasemmalle käännökset ovat parantuneet hurjasti. Tekee todella nätisti ja tarkasti eikä vain heilauta pyllyä pois alta. Tänään teki liikkuroituna zetassakin nätit vasemmalle käännökset! Myös merkin kierron lukittautuminen on ollut viime aikoina varsin toimivaa.


Riskies on touhunnut myös kaikenlaista. Vaikeinta on, etten tiedä ajattelisinkö joitain asioita ongelmina vai kehitysvaiheina. Oon vähän pyrkinyt asennoitumaan jälkimäiseen. Riski yrittää hurjan kovin ja se on kaikin puolin oikein mainio kakara. Ollaan touhuttu ruutua, tunnaria (!!), seuraamista, merkinkiertoa, noutoa ja vielä paikkiksiakin. Niin ja mitäköhän muuta vielä? Kyllä viikossa ehtii aika hurjasti. Taitaa pikkukelpie ansaita lepotauokoa huomisen jälkeen.

Ruudussa vähän himmailee viime metreillä. Vähän tuumittiin, että voi olla ihan vaan ajatustoimintaa. Ei oikein ehkä hallitse noita koipiaan juostakseen täysiä loppuun asti jos haluaa vielä pysähtyä iskeäkseen kiinni palkkaan. Tiedä sitä sitten. Ajattelin seuraavaksi lähteä ehkä tekemään targetin kanssa erikseen ruudun paikkaa. On se nytkin aika hyvin hanskassa, mutta aika lailla oon palkkaillu suoraan vauhdista, tai niin että palkka on ollut ruudussa odottamassa.
Tunnaria ollaan vaihteeksi puuhasteltu, ei sitäkään ole liikaa tullut tehtyä ;) Tällä viikolla kuitenkin mahkut aika lailla suuremmat kun on pihaa johon tehdä ja piilotella omaa. Aika hyvin sillä alkaa olla ajatusta siitä omasta ja haistelusta. Kyllä tämä tästä rakentuu.
Seuraaminen on omaan mieleen kivaa. Tosi tarkkaa, paikka kestää ja silti tekee  jotenkin hurjan suurella intensiivisyydellä. Ollaan tehty sekä pidempää pätkää, että pelkkiä seuraamiseen tuloja.
Nouto etenee ja ei etene. Uusimpana ilmiönä kelpie on keksinyt tehdä kapulastaan tulitikkuja talon lämmitykseen. Voi huoh. Rutina senkun kuuluu. Ja sitten kun on niin tähtien asennoista kiinni milloin tekee sievästi ja milloin tulee säleitä. Palautustreeneistä on varmaan kerännyt vähän painetta ja sieltä lähtenyt vähän leviämään. Viimeeksi teki kierrolla hyvää pitoa, joku päivä tekee lattialla vieressä istuen ja tänään kierto ei onnistunut, mutta kaksi iskunoutoa olivat pidoiltaan erinomaisia. Ota siitä nyt sitten selvää.
Merkin kierto on kivaa iloista puhastelua ja siinä ei pahemmin mokaile mitään hassuja. Häiriöitä pitäis alkaa lisätä, Tykkään kun on tämän liikkeen kautta oppinut iskemään kädessä roikkuvaan leluun kiinni täysiiiii vaikka olisin itse passiivinen.
Paikkiksissa on ollut mainio! Pää vähän pyörii, koska aika ihmeellistä, mutta pysyy kyllä ja pääkin rauhoittuu aika nopeasti. Ja nää ovat olleet 3. ja 4. kerta kun ollaan tehty paikkiksia useamman kuin yhden koiran kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti