maanantai 7. joulukuuta 2015

Uskotko uniin vai sattumaan?

Itsenäisyyspäivät vietetty, paraatit katseltu ja kelpojen kanssa treenailtu. Luntakin saatiin, mutta siitä on enää muistona märkä ja kurainen maa. Tule jo talvi... Me kaivataan jo! Kerrostalokaksion lattia muistuttaa hetki hetkeltä enemmän hiekkarantaa. En oikein ymmärrä mistä tuo kaikki kura ja heikka kantautuu? Onnea on sentäs lyhytkarvaiset koirat, en edes halua kuvitella mikä määrä vastaavan kokoisista karvallisista kantautuisi sisään.

Kuva, jonka Veera (@zergggiew) julkaisi

Sunnuntaina suunnattiin poikien kanssa Jyväsjärven rantaan, kun oli vähän haaveena nähdä Midnight Hawksien lentoshow. 20 minuutin kastumisen ja paikallaan seisoskelun jälkeen saatiin todeta esityksen olevan peruttu huonon sään takia... Tästähän ei olisi voinut etukäteen infota.  Noo, tulipa käveltyä päivälenkki. Rannasta talsittiin kuitenkin takaisin keskustaan katsomaan Itsenäisyyspäivän valtakunnallista paraatia. Lähinnä pikkukelpon sosialistamis mielessä.

 Ja riittihän siinä ihmeteltävää vähän isollekin kelpolle. Yleisen ihmispaljouden lisäksi oli panssarivaunuja, helikoptereita, hävittäjiä sekä kaikenlaisia muita kulkuneuvoja. Riski oli mainio! Ei paljon jänskättänyt mikään. Mitä nyt vähän ihmetteli ja katseli pään päällä hyrrääviä helikoptereita, mutta oikein rennosti suhtautui moisiin jättilintuihin. Väenpaljoudessakin käveli siivosti kenestäkään sen kummemmin välittämättä. Jaksoi jopa pällistellä paikoillaan sen ihmeempiä soheltamatta ensin rannassa ja sitten vielä keskustassakin. Doni tuttuun tapaansa varsin fiksu, se sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, eikä sitä uudet jutut kovin ihmetytä. Oikein ylpeä saa olla pojista!


Treenatukin ollaan. Riski saanut tehdä tokon lisäksi aksaa ja etujalka kaukot, olohuone tasolla, ovat edistyneet mukavasti. Donin kaukoista ei voi samaa sanoa... Ei tunnu etenevän millään. Samoja virheitä toistaa ja vaikka puolet olisivatkin onnistuneita, metrin etäisyyteen lisääminen tiputtaa sen lähes nollaan. Huoh. Välillä tekisi mieli luovuttaa näiden kanssa. Lähinnä ongelmaa tuottaa S-M jaa M-S.  Maahan siis läsähtää ja steppaa samalla takajaloilla ja seisomaan noustessa ei osaa siirtää painoa taakse... Riski on alkanut ymmärtää aika hyvin mitä haetaan ja puhtaita vaihtoja tulee suurin osa! Käskysanoja olen alkanut lisätä I-M ja M-I vaihtoihin. Muiden käskysanoja pitää vielä hetki pohtia ja hinkata varmuus ensin liikerataan. 

Hallilla puuhailtu perjantaina ja maanantaina. Riski sai tehdä perjantaina aksaa, Doni keskittynyt tokoon, josko päästäisiin tammikuussa sinne kokeeseen. Riski puuhasteli aksakentällä perusmenoa. Tehtiin vähän lelulle irtoamisia parin hypyn takaa, ja yhdistettiin siihen vähän muitakin esteitä hyvällä menestyksellä. Ohjauksiin se tulee todella nätisti ja reagoi niihin. Siivekkeitäkin lukee vaihtelevalla menestyksellä, tosin välillä oikein mainiostikin. Putket rullaa myös ja ne on luonnollisesti hurjan kivoja, ja niihin irtoaa aika näppärästi.

Donin tokopuolella muistuteltu vähän jääviä. Siivosti tekee, varsinkin kun keskittyy. Vaikein tilanne on tehdä istuminen, kun sitä edeltää perusasennossa istuminen. Eli zetan ensimmäisenä asentona. Treeniä treeniä... Luoksetulon stoppeja ollaan varmisteltu ja oon antanut iiiiisoja apuja. Pitäisi saada stoppi vahvemmaksi ja hyödyllisemmäksi. Otin kokeiluun taas jopa takapalkan, vauhtiahan se himmaa joo, mutta stopit napakoita. Vaikeaa. Tänään tehtiin jo vähän palkatonta ja kokonaisuutta. Ne ovat jääneet vähän vähemmälle, mutta tänään ainakin pelitti mallikaasti. Ja teki kokonaisen ruudun eteenmenoineen tosi hienosti! Tunnarissa yritin ottaa etäisyyttä kasaan, mutta heti tuli tosi rumasti.... Pysytään siis edelleen lähellä kasaa ja koira kauempana.
Riski puuhaili hurjan hienoja kiertoja 20 metristä, hienon ruudun samasta matkasta ja ihan mallikkaita oikealle käännöksiä. Täykkärin riski tulee tekemään oikealle, joten katsasteltiin vähän sitäkin. Kaikki teki tosi siivosti, siitä on kyllä syttynyt treenihallilla varsinainen hurrjimus josta kuuluu vain pelottava naksaus kun hampaat ohittavat ranteen sentin päästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti