maanantai 21. joulukuuta 2015

Toteutuneita tavoitteita ja uusien kehittelyä

Taas se aika vuodesta, kun raapustetaan julkiseksi vuoden saavutukset ja kaikki vaiheeseen jäänyt. Meidän vuosi oli uskomattoman hieno. Reilu vuosi sitten saatu ajokortti toi tuulta siipien alle ja harrastaminen nousi ihan uudelle tasolle. Ei voi muuta kuin kiittää kaikkia meitä auttaneita ja tukeneita ja iso kiitos treenikavereille, ilman teitä tämä kaikki olisi aika vaikeaa. ;) Katsotaas vähän mitä ollaan viime vuonna rustailtu.


 Tavoitteet 2015


- Tokossa treenataan kokonaisuutta paremmaksi, hyviä kisasuorituksia. Muutama hyvä ykkönen.
Näissä onnistuttiin! Vanhoilla säännöillä oli kisapaketti jo hyvinkin kunnossa. Tehtiin vanhoilla säännöillä kolme hyvää, onnistuneen fiiliksen ykköstä (290,5p, 286p ja 283p). Uusia sääntöjä treenailtiin, ja käytiin muutamassa kokeessa testailemassa ilman sen kummempia tuloksia.

- Toko SM -kisoihin osallistuminen
Osallistuttiin! Tehtiin pari hurjan hyvää liikettä ja muutamia mokia. Hyvä fiilis silti päälimmäisenä. Saatiin 3-tulos, 208,5 pisteellä.

- Agilityssä kuninkuusluokkaan. Kisaradoille hyvää menoa ja uskallusta ohjaajalta.
Jep! Doni starttasi vuotensa maaliskuussa kakkosissa nollavoitolla, elokuussa kolmas nollavoitto kera SERTin eli menolippu kolmosiin! Jäätiin syksyn mittaiselle tauolle muiden kuvioiden vuoksi. Ehdittiin loppusyksystä kumminkin starttaamaan parit kisat kolmosissakin, todettiin ettei tämä olekaan mahdotonta ja saatiin yksi nolla kolmosistakin kasaan! Kovin ahkerasti ei kisailtu (14 starttia), mutta kisaradoillakin oli kivaa ja homma rullasi.

- Pk-haku kokeeseen!
Huiii, tännekin uskalletiin! Oli hurjan jännittävää, mutta koira oli hurjan loistava. Maastosta täydet 200 ja tottiksesta 77. Sehän oli siis 1-tulos ja Hk1-koulari.

- Jäljelle varmuutta, vaikeampia ja pidempiä jälkiä. Jana kuntoon. 
Jälki jäi vähän kaiken muun tekemisen alle. Keväällä tehtiin jonkun verran, saatiin jana jonkinlaiseen kuntoon kuitenkin. Jälkiä pidennettiin ja hyvinhän Doni jäljestää.

- Rally-tokossa RTK1 ja avoimeen kisaamaan mahdollisuuksien mukaan.
Innostuttiin ihan tästä lajista. :D Lähinnä innostuin vain ilmoittelemaan kisoihin, mutta hyvin toimii tämäkin tekniikka. Keväällä tahkottiin 2xALOhyv ja RTK1, avoinkin korkattiin samaan syssyyn AVOhyv -tuloksella. Kesällä taukoiltiin ja syksyn tullen rallyiltiin taas, 2x AVOhyv ja RTK2 ja korkattiin vielä voittajakin VOIhyv- tuloksella.

Kiitos Doni. <3 Vuoden vaihteessa haaveilin tälle vuodelle pienestä kelpielapsesta. Huhtikuussa haavee kävivätkin toteen ja meidän tiimiimme liittyi, vielä sillä hetkellä, pieni ja viaton sekä villeillä korvilla varustettu kelpielapsi Riski.


Riskistä on vuodessa kasvanut suuri ja hurja kelpie nuorukainen, jonka kanssa elämä on helppoa ja mukavaa. Ollaan opiskeltu käyttäytymään fiksusti ja rakenneltu pohjia harrastuskoiran viraa varten. Liikuttu erilaisissa paikoissa, nähty kaikkea uutta ja ihmeellistä, muutettu maalta kaupunkiin. Toiveiden täyttymys, ylläripentu.


Ensi vuodellekin ollaan jo kaavailtu vähän ohjelmaa.

Tavoitteet 2016, Doni 


- Uudet tokosäännöt kuntoon, SM-kisoihin, ulkomaille kisaamaan?
- Agilityssä jos ainakin muutamat startit käytäisiin kisaamassa. Pidetään kiinni hyvästä fiiliksestä!
- Jatketaan haun treenausta, lisätään ohjattavuutta metsästä ja pidennetään rataa.
- Rally-tokossa Rtk3 ja mestariluokassa starttaaminen.

Tavoitteet 2016, Riski 


- Tokoillaan hyvällä treenifiiliksellä.
- Opetellaan liikkeitä ja niiden palasia. Kasaillaan alempia luokkia kokonaisiksi paketeiksi.
- Opetellaan kisaamaan, ALO1 ja AVO1
- Hakutreeniä. Treeniporukka uusilta kulmilta?
- Hakuilmaisu kuntoon. Rulla?
- Käydään paimentamassa!
- Agilityä tehdään "hupilajina", opetellaan esteet ja ohjauskuvioita.
- Luustokuvat loppuvuodesta


2 kommenttia: