torstai 18. kesäkuuta 2015

We've come a long way from where we began

FI TVA Jv-11 Tk1 Tk2 Tk4 RTK1 BH Hk1 Kengurukolon Dirty Harry
Unelmat voivat toteutua, Doni läpäisi tiistaina iltakokeessa pk-haun ykkösluokan ja vielä ykköstuloksella! 

Ohjaaja meinasi kuolla jännitykseen maastoja odotellessa. Järjestys henkilöt-esineet-tottis. Oltiin ainut ykkösen koira, eli suoritettiin viimeisenä. 2 kolmosen ja 2 kakkosen koiraa eli jonkin aikaa siinä sai tuumailla... Tuomarina oli Sirkka Hämäläinen. Kiusasin muita kisaajia epätoivoisilla kysymyksilläni ja olin aivan varma, etten osaa käyttäytyä ja mokataan jotain ihan tyhmää.

Alueelle kävellessä syke oli varmaan ainakin kahtasataa. Annoin koiran sentään tehdä samoin kuin treeneissä, kamppeet päälle ja hihnassa saa vetää ja juuri ennen aluetta käskyllä sivulle. Ilmoittautuessa sanoista ei varmaan saanut selvää ja näytin koetoimitsijan mielestä ihan juuri sille että voitaisko vaan aloittaa... :D Ensimmäisen 30m olivat hakkuuaukealla. Juu-u, koskaan ei olla tälläisessä paikassa treenattu. Hupsis. Ensin lähetys vasempaan etukulmaan. Lähti vinoon alueelta ulos. Ja eikun uudestaan. Nyt etni hyvin ihan kulmaan asti, kehuin ja kutsuin pois. Lähetys oikealle, etenee hyvin, mutta vähän vinoon. Tuuli kävi alueen myötäisesti ja juuri kun Doni oli kääntymässä aluetta eteenpäin nousi nenä ja 10m päässä rupesi ilmaisemaan umpparia. Automaattinen hymy ulottui varmaan korviin. Piilolla koira hallintaan vasta toisella "seuraa" käskyllä, maahan meni ensimmäisellä. Kelpien silmät oikein pullistuivat päästä kun laatikosta (maalimies mahallaan) rupesi ryömimään ihminen ulos ja karkasi tarkistamaan että mikäs tyyppi tää on. Tuli ensimmäisellä kuitenkin pois eikä tarvinnut hävetä silmiä päästään. Jatketaan. Toinen pisto vielä vasemmalle hakkuualueen puolelle, kun ensimmäisellä ei juurikaan edennyt. Teki hyvän tyhjän ja ensimmäisellä käskyllä pois. Oikealle lähetys metsän puolelle. Meni hyvin taakse asti ja lähti etenemään aika vauhdilla. Piti huudella parikin kertaa pois, toisella muistaakseni tuli. Vasemmalle vähän vino pisto, mutta lähti aika vauhdilla ja nosti nenän puolessa välissä joten annoin mennä. Pieni hetki niin haukku alkoi raikaa. Varmaan juuri ja juuri innostuksissani muistin edes nostaa sitä kättä ylös kun lähdin juoksemaan metsään koiran perään. Ihan avoin maalimies, makasi selällään kiven juurella. Koira ensimmäisellä käskyllä sivulle ja siihen maahan. Nyt kesti hyvin eikä ollut lähdössä sinkoilemaan. Hymy ulottui korviin asti ja keskilinjalle kävellessä olin maailman ylpein miun pienestä hakueläimestä.
Tuomari rustaili hetken ja saatiin loppupalaute. "Hyvä, työskentelyhaluinen koira. Ekassa lähetyksessä ilohaukut eivät häiritse liikaa, hyvin hallinnassa ja kulkee juuri sinne minne käsket. Ensimmäisellä ilmaisu olisi saanut olla hiukan tasaisempaa (toim.huom.ilmaissut umpparia ehkä kahdesti elämässään) ja maalimiehen tarkastus asiallista ja koira tuli kumminkin ensimmäisellä pois. Toisen MM ilmaisu priimaa. Työskentely erinomainen samoin ilmaisut. Tänään henkilöetsintä 170 pistettä" Hyvä ettei leuka tippunut maahan. Maailman paras Doni.

Käveltiin takaisin autolle palloa heitellen ja yritin koota omaa päätä esineruutua varten. Nyt ei tarvinnut onneksi kauaa odotella. Juotin koiran ja annoin jäädä autoon hetkeksi. Edellisen koiran mennessä otin Donin ja nostatin sille pari kertaa virittelyhanskan ja toivoin että koira tietää mitä ollaan menossa tekemään. Maasto aukeaa kangasmetsää. Samaisessa ollaan tehty hakua. Doni lähti hyvällä reippaalla laukalla metsään mutta nenä auki. Lähti vähän vinoon, mutta päätin että annan etsiä. Ei kauaa mennyt kun tuli esineen kanssa etureunaa pitkin. Alle 30 sekuntia ja miulla oli muovinen golfmailan suojus käsissä. Tuomarin mukaan "Eihän se nyt paremmin oikeastaan olisi voinut mennä. 30/30pistettä ja tänään maastoista erinomainen yhteensä 200/200 pistettä."

Ajeltiin takaisin Haukkiksen majalle ja fiilikset mitä parhaat ja tottis rupesi ahdistamaan. Yksi koirakko oli keskeyttänyt eli tottiksessa tasaparit. Oltiin 2-luokan koiran parina ja Doni ensin paikkamakuuseen. Ilmoittautumiseen hyvällä seuruulla eikä ajatellutkaan kuikuilla toista koiraa. Tuomarin kätellessä vähän haisteli ilmaa, mutta otti samantien kontaktin. Paikkikseen kävellessä "tähän" käskyllä. Maahan meni ekalla ja tipahti hyvin. Jäi ihan rauhassa, mutta oli noussut melkein samantien istumaan? Oli kuitenkin istunut koko ajan rauhassa, eikä reagoinut paukkuihin joten arvosana hyvä.
Sitten seuraaminen. Lähti hyvin mukaan, ensimmäistä paukkua vilkaisi, mutta lähti heti hyvällä ilmeellä mukaan. Toiseen reagoi enemmän ja jouduin antamaan lisäkäskyn jotta jatkoi. Käännökseen asti työskenteli vielä ihan oksti, mutta sitten levähti. Tuijotti ihmisryhmää ja varmaan etsi paukun lähdettä. Teki tempon vaihdokset joo, mutta lähinnä vaan kulki mukana tuijottaen ihmisiä. J-lenkkiin lähtiessä vaati taas lisäkäskyjä, samoin ihmisryhmässä. Oli pakka ohjaajaltakin ihan sekaisin. Puutteellinen.
Fiilikset ihan pohjilla. Istumiseen lähtiessä kuikuili edelleen taakseen ja tarkistin katsella että jäi istumaan. Tyydyttävä
Maahanmeno ja luoksetulo oli jo pieni tsemppaus parempaan. Seuraaminen muistutti jo seuraamista ja Donin häntä nousi jo vähän. Maahanmeno oli kuminkin hidas, samoin luoksetulon vauhti. Hyvä.
Tässä välissä sain tsempattua koiraa ihan eritavalla ja oli jo oma itsensä. Noutoon mennessä kulki hyvin mukana. Tasamaanoudon palautus olisi saanut olla nopeampi, muuten perusDonia. Sivulle vähän löysä. Erittäin hyvä. 
Hyppynoudon menohyppy hyvä ja puhdas, takaisinpäin kiersi, palautti silti eteen. Tyydyttävä
Estenouto oli huippu! On treeneissä paristi kiertänyt palauttaessa, mutta nyt tuli varmasti takaisin päinkin. Palautus hyvä myös. Erinomainen.
Eteenmeno oli myös hyvä, jes! Maahan vasta toisella käskyllä(ensimmäisellä jäi istumaan), mutta tätä ei olla edes treenattu. Hyvä

Tottis kokonaisuutena tyydyttävä, 77p. Eli riittävästi!!! Harmittaa kyllä, että reagoi laukauksiin pahemmin kuin treeneissä, mutta pohjalla olleet maastot ja väsymys tekivät varmaan osansa. Tsemppasi kuitenkin hyvin. Kokonaisuutena siis ykköstulos 277p ja Hk1. <3 
Kiitos maailman paras Doni. 7 kommenttia:

 1. Oi onnea teille hienosta suorituksesta! Tittelirivi vaan kasvaa :'D
  Onko sulla tarkoitus jatkaa haun parissa vielä ylempiin luokkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ois intoa ainakin 2-luokka käydä tekemässä, aikataulusta ei tietoa :D

   Poista
 2. Onnea ihan hurjan paljon, hieno tulos!

  VastaaPoista