tiistai 10. helmikuuta 2015

Kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan

Roadtrip tehtynä ja kotiin sekä arkeen palattu. Perjantaina päästiin treenaamaan A-Qilityn hallille kuokkien toisten treeneihin, kiitokset mahdollisuudesta! Kurvailtiin siitä yöksi vielä Hyvinkäälle Nooran ja Nellan luokse. Aamulla (liian) aikaisin auton nokka uudelleen kohti Lahtea ja vuorossa valmennusrenkaan näyttökoe. Käytiin heittämässä lenkki ja raahailtiin koirille häkit halliin sisään. Koitin herätellä Donia tekemään ennen paikkaistumista. Oli jotenkin hukassa, tuijotteli muita koiria enkä saanut leikkimään kunnolla mukaan. Voi olla, että reagoi miun jäykistelyyn ja jännittämiseen. Isot kiitokset Nooralle videoista.


Paikkaistumiset tehtiin ensin. Sain kaivettua kontaktin esiin koirasta ja olikin istunut ihan ok:sti. Oli haistellut kerran puolen välin kohdalla muttei mitään pidempää. Koirat olivat sivuttain kehässä(naamat kohti piiloa) ja kentän laidalla aika paljon menoa seuraavan ryhmän leikittäessä koiriaan. Doni oli vilkuillut ympärilleen ilmeisesti ihan reippaastikin(huoh). Ei liikkuttanut tassuja.

Ennen yksilöliikkeitä sain Donin hereille ja itseänikin vähän tsempattua. Leikki hyvin ja tehtiin kaukoja ja seuraamispätkiä jotka teki hyvin. Tehtiin neljäntenä ja aloitettiin seuraamisella. 

Teki mieli luovuttaa jo alkuunsa. Ei tehty yhtään omalla tasollaan. En saanut kontaktia koiraan yhtään. Aloitti ihan hyvin, ennen seinää kumminkin levisi ja jäi. Perusasento todella huono(ei näy), jatkui huonona. Väljää ja paikka elää omaa elämäänsä. Teki pienet pätkät jo ihan ok seuraamista. Mutta ihmisten ohi kävellessä katosi koko koira ja miulla ei ollut mitään hajua Donin sijainnista. Reagoi liikkurin käskyihin ja meinasi lähteä perusasennoista yksikseen liikkeelle. Hitaaseen seuruuseen ja sen jälkeiseen elämään (2:10->) tsemppasi, vaikkakin perusasennot pysyivät rumina. Muutamia ääniäkin päästi sinne tänne.



Toisena luoksetulo. Meni hyvin maahan ja jäi ihan rauhallisena, eikä haistellut yhtään! Vauhti oli hyvä, stopit taas hirveät. Seisomisessa valui monta metriä ja säätää noiden tassujensa kanssa. Maahan kaksi käskyä, ensimmäisellä jäi vajaaksi. Eteen todella hyvä ja tiivis ja sivulle tuli myös hyvin. Positiivisena myös ettei reagoinut/hötkynyt liikkurin käskyistä.



Luoketulosta ruutuun. Bongasi merkin jo ihan tarpeettoman aikaisin, enkä saanut kunnolla perusasentoon... Merkille tosi hyvä! Oli myös merkillä rauhallinen. Ruutuun lähti oikein hyvällä vauhdilla mutta rupesi himmaamaan hyvissä ajoin ja jäi ihan etulaitaan. Hätiköin itse maahan käskyn ihan perään. Ruudussa odotteli rauhallisena ja seuraamaan tulo oli hyvä, samoin lopun seuruu.



Noudossa ei ongelmia, tämä oli ainut jossa hötkyi liikkurin käskyistä, ei kovin selvästi mutta hötkyy kuitenkin. Nosto ei näy videolla, mutta teki hyvin. Ei mälvännyt/heitellyt ja loppu pa tosi hyvä!



Kaukot parantuneet, mutta selvästikään eivät vielä valmiit. Maahanmenoa yritti ennakoida ja virittelysanalla. Maahan hyvä ja suora. Järjestyksenä m-s-i-m-i-s-m. S-i vaihdossa pompauttaa vähän takaosaa, ei kuitenkaan paljoa liikkunut. S-m vaihdossa pompautus(näkyy oikeastaan vain hidastuksessa), ei liikkunut paljoa. Muut vaihdot reippaita ja puhtaita, eikä jumittanut yhtään.




Loppupäätelmänä, treeniä, treeniä ja vielä treeniä. Liikkeiden väliset odotusajat olivat pitkiä enkä saanut Donia pidettyä fiiliksessä. Ollaan tehty paljon perusasento treenejä joten aloitus perusasentojen huonous jäi vähän vaivaamaan. Siirtymiä pitää ruveta tekemään nyt ajatuksella. Saa todennäköisesti jatkossakin kulkea vapaasti sivulla siirtymät, mutta perusasennoille/liikkeiden aloituksille on PAKKO alkaa tehdä jotain. Seuraamisessa haetaan ohjaajalle kävely tekniikkaa ja sidon heiluvat kädet ehkä seläntaakse(apuaenhandlaa). Doni ahistui selkeesti ihmisten "läpi" kävelystä joten siihenkin treeniä, esim henkilöryhmä? Ruudussa paikka taaemmas, kosketusalusta ehkä palautukseen? Kaukoista tiesin ettei ihan valmista ole, mutta isoja askeleita parempaan suuntaan on jo otettu. Häntä pystyyn ja eteenpäin. Kiitoksia ihanille kavereille tsempityksistä ja kuuntelusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti