torstai 19. helmikuuta 2015

Jos se ois helppoo, kaikki tekis nii


Doni palailee taas kisakentille. Agikisakalenteri täyttyy jo kovaa vauhtia kevään tullen, joten onhan se kai treenattava. Tokokokeisiinkin houkuttaisi, mutta tuppaavat täyttymään jos yhtään jää arpomaan mennäkkö vai eikö mennä. RT-kisoista puhumattakaan. Siinäkin lajissa olis kiva päästä eteenpäin, mutta minkäs teet kun kisoja tarjolla muutama ja ne täyttyvät sekunneissa ilmon alkamisesta.

Eikä muuten huolittu kelpietä valmennusrenkaaseen. Ei yllätys sinänsä, varsinkaan tuon tasoisella suorituksella. Nyt häntä pystyssä kohti uusia kokeita ja ensi vuonna haetaan uudelleen. Saatiin mukana pieni tekstipätkä suorituksesta. Tuo haukkuminen ja vinkuminen on vähän yleistävästi laitettu. Donilta tuli yksi "hau" seuraamisen jälkeen ja vinkui ainoastaan seuraamisen parissa kohtaa. Nyt saa käsityksen, että olisi haukkunut ja vinkunut enemmänkin.
"Koira tekee kivalla vauhdilla, mutta saisi keskittyä paremmin. Antaa nyt hieman levottoman vaikutelmaa, vinkuu vähän ja haukkuu liikkeiden välissä. Vallaton ja vauhdikas koira, joka pitäisi saada suunnattua työhön."
Mutta asiaan, käytiin tiistaina kurvailemassa oman seuran epiksissä. Doni oli yllättävän fiksulla fiiliksellä liikenteessä ja vedettiin varsin oman näköinen suoritus. Käytiin hallissa tekemässä ensin vähän tokojuttuja, sain huomautella paristikkin äänistä. Ennen omaa vuoroa seuraamiset ulkokentällä ja halliin mennessä suoraan radalle. Alla ratapiirrustus. Kepeiltä jatkui reitin mukana aalle vaikka numerot huijaa. Alun hypyt suorassa linjassa piirrustuksesta poiketen.


Alun kääntöön ei reagoinut mitenkään. Tykitti ihan suoraan jonka jälkeen hiffas että aijaa tonne päin. Kepeille haki ihan super hyvin! Itse jäin ihmettelemään maailman menoa, ois voinu juostakin. Mutta antaa Donin hoitaa, kun kerta osaa. A:lla possuili. Mur. Olis saanut korjata, mutta ajatus ei kulkenut. Jäin 9 hypyn(an vieressä) taakse ottamaan vastaan ja kelpie tippui kontaktilta ja tuli samalla hypystä ohi. Puomille asti oikein sujuvaa pätkää ja hieno kelpsi. Ja se ei törmännyt miuhun putkien jälkeisellä hypyllä vaikka siltä näyttääkin. Puomilla tosi hyvä, ainut että meni lukitsemaan edessä olleet hypyt. Tein perjätön puomille, ja annoin ehkä hiukan löysän käskyn niin kelpie kimposi omalle loppusuoralleen. Pitää muistaa kontaktien jälkeiseen elämään tiukemmat käskyt koska Doni lukitsee edessä olevan esteen lähes poikkeuksetta. Lopussa ei ongelmaa ja oikein hyvällä fiiliksellä pois radalta. 



Ja koska tokoakaan ei sovi täysin unohtaa niin keskiviikko aamusta hallin pihaan. Seurana Leena ja Erki ja Doni palaili perusasioiden äärelle. Aloitettiin kehääntuloilla ja siirtymillä. Doni oli liekeissä, eikä mitään hajua maisemien kyttäilyistä tai "laiskuudesta" perusasennossa. Yhden huonon siirtymän/aloituksen teki, mutta paransi samantien. Palkkailin vaihtelevasti joko liikkurin "käsky" sanasta, askeleen seuraamisesta tai maahanmenosta. Loisti fiksuudellaan ja teki mitä pyydettiin. Sitten luoksetulo ahdistusta. Tehtiin liikkuroituna ja pelkällä maahanmenolla, jää kyttäämään puoli makaavaan asentoon. Pienet puhuttelut ja uudelleen. Eikä vieläkään. Parit yritykset lyhyiltä matkoilta ja ei mitään ongelmaa ja tekee hyvin syöksymällä. Kolmas kerta toden sanoo ja taas liikkuroituna. Nyt meni maahan, vähän sievästi itseään asetellen, mutta meni! Eikä ollut kuitenkaan mikään superhidas. Vauhdit jokaisessa luoksetulossa hyviä, eikä reagoinut Leenan käskyihin. Leikin ohessa tehtiin parit maahanmenot vielä, jotka kaikki onnistuneita. Autoon ja tauolle.

Toiseen settiin yhdistelin mukaan siirtymiä ja palkkailin niistä. Ensimmäisessä aloituksessa oli hukasta ja jouduin tekemään uudelleen. Tsemppasi hyvin. Kaukoja liikkuroituna ja ahdisti takana parkkikselle kurvailleet autot. Matkaa 10m ja ilman lautaa. Hiukan hitaat vaihdot ja teki korvat luimussa, mutta tekniikka kesti paineen allakin! Perään toiset, nyt naama häiriöihin päin. Matkaa 15m, hyvät vaihdot kaikkiin. Erki tuli kentälle tekemään ja laitoin Donin pk-paikkikseen kentän laitaan. Kestoa reilut 5min ja oli oikein hyvä ja rauhallinen. Paikkiksen jälkeen muutamat seuruupätkät ilman kummempaa teemaa. Tavoitteena saada paikka kestämään ja hyvin kesti.

2 kommenttia: