torstai 5. helmikuuta 2015

I'm a flame short of fire


Viime hetken viimeistelyä vaille valmis. Sitten käytävä vielä tekemässä jonkinlainen setti. Tavoitteena ettei Doni ääntele kehässä ja saadaan tehtyä meidän näköinen setti. Huomenna lähdetään suuntaamaan auton nokka reitille lpr-lahti-hyvinkää-lahti-hyvinkää-lpr.

Ollaan saatu tehtyä tällä viikolla paljon hyviä treenejä. Maanantai iltana käytiin agihallin parkkiksella Marikan ja kelpojen kanssa. Mukava räntäsade ja lunta nilkkoihin asti. Vedettiin "alkulämpäksi" agit. Tehtiin kääntymisiä, takaakiertoja ja sylkkäriä/takaaleikkauksia kepeille. Kiinnitin aika tiukkana huomiota ääntelyyn, huutamalla ei päässyt tekemään. Oli oikein hyvä! Ihan helpolla ei uskonut, on vissiin käsittänyt "kierrä" käskyyn yhdistävän ÄYH ilmaisun. Saatiin kuitenkin tehtyä oikein hyviä pätkiä ilman yhtään ääntä.
Tokossa seuraamista liikkuroituna, noudon palautusta ja läpijuoksuluoksareita. Seuraaminen oli ihan huippuhyvää! Ei yhtään ääntä, piti hyvin paikan ja kontaktikin kesti vaikka hallista kuului agilityn ääniä. Tehtiin melko pitkä evl-seuraaminen. Perään toinen pätkä, palkkasin ensimmäisestä suorasta. Noudon palautusasento on pääosin pysynyt hyvänä. Tehtiin myös kokonainen nouto, pysyy hyvin ylhäällä jos en joudu odottamaan liian kauaa. :D



Tiistaina ohjatuissa ageissa. Tehtiin valmista ratapätkää ja joku voisi myöntää treenanneensa miun koiraa viime aikoina? Doni oli oikein huippu. Alku jouduttiin ottamaan varmaan kolmesti uudelleen, vauhti 100 - äly 0 Ponnisti joka välin ihan miten sattuu ja oli vähän liian kiire. Takaakiertoon lähettäessä ajatuskin katosi ja räyhä oli palannut. Kolmas kerta todensanoo ja saatiin pelittämään. Puomin jälkeen valssi putkelle ja ihminen yritti kipittää tekemään valssia 12-hypylle, Ekalla en ehtinyt, mutta toiselle kerkesin ja koira kääntyi yllättävän hyvin eikä painellut jaloille. 20 asti päästiin ongelmitta, kunnes kelpie keksi suorittaa omatoimisen loppusuoran mun seisoessa hiljaa paikallaan. Melkein meni.


Keskiviikko aamusta jälleen hallille. Seurana Leena ja Erki ja lajina toko. Alkuun paikkaistumiset x2, joihin saatiin kolmas koira häiriöksi. 2,5 ja 1min. Oli perinteiseen tapaan hyvin. Aloitettiin oma setti tekemällä näyttökokeen liikkeet liikkuroituna läpi. Aloitettiin seuraamisella. Oikein hyvää, pysyi hyvin mukana ja vire pysyi tarpeeksi alhaalla. Yksi ääni hitaassa, josta huomautin. Seuraavaksi luoksari. Nytkähti liikkurin käskystä. Hyvä vauhti(!!), tein pelkän maahanmenon joka oli todella hyvä. Nouto erinomainen, ei valittamista. Kaukot laudan kanssa, tehtiin s-m vaihtoa lukuunottamatta kaikkia asennonvaihtoja ja matkaa n 20m. Ei liikkunut yhtään, vähän oli hidas, mutta se on pieni ongelma. Hieno kelps! Olen ylpeä. Ruudussa saatiin ongelmat aikaseksi. Ei löytänyt merkkiä, jäi jumiin kaukolautaan joka oli etuoikealla? Lopulta löytyi merkkikin, loppu ruutu moitteeton.
Välissä taukoa ja loppuun vielä parit luoksarin stopit kierroilla. Jumitti vähän, vauhti hidas mutta stopit erinomaisia ja ilme hyvä. Tehtiin myls kaukojen s-m vaihtoja, teki todella hyvin.

Tämän päiväiset treenit meinasin jo perua, mutta lähdettiin kumminkin. Seurana Nea sekä Maisa ja Joku. Doni aloitti oman treeninsä perusasennoilla. Hieno ja reipas kelppie. Liikkuroituna perään pari seuraamista. Ei mitään pitkää pätkää, hidasta ja askelia. Vähän meinasi olla herkässä ääntä mutta teki kuitenkin todella hyvää. Jatkettiin ruudun merkillä. Kerrankin olin päättäväinen ja tein pelkkää merkkiä. Ensimmäisellä tykitti aika löysäksi, pohjakin oli kyllä liukas. Jälkimmäisillä korjasi ja teki hyviä. Ei reagoinut hytkymällä yhteenkään "käsky" huikkaisuun. Doni tauolle tähän väliin. Loppuun paikkaistuminen kehäänmenolla. Hyvä treeniä päästä tekemään vieraiden koirien kanssa. Doni oli hyvin mukana ja saatiin säilytettyä oma kupla. Pituutta ei nimeksikään tehtiin vain jättö ja paluu. Hömppäiltiin vähän kaukoja vielä lyhyeltä matkalta ilman lautaa. Pari s-i ja s-m vaihtoa, teki hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti