sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Metsälajeja ja agikisailua


Otsikon luovuus 5/5. Mutta, asiaan. Piti myös kysyä, kiinnostaisiko lukijoita muutamissa blogeissa jo pyörivä temppupostaus? Eli videoisin Donin "turhanpäiväiset" temput ja laittaisin esille? Turhanpäiväisellä tarkoittaen siis muita kuin toko/pk käskyjä.
Edellisessä postauksessa lupasin esineruutu videota, ja nyt olisi tarjolla, pieniä palasia lähetyksistä/palautuksista ja muutama (nopein) suoritus kokonaan. Perjantaina tehtiin siis pelkkää esineruutu treeniä, ruudulla oli kokoa joku n. 50x50m. Ensimäiseen vetoon 3 helppoa esinettä, toiseen 3 vähän vaikeampaa. Ensimmäisellä lähetyksellä(näkyy kokonaisena videolla) lähti painelemaan vähän vinoon. En pyytänyt kuitenkaan takaisin, nosti nopeasti takarajalta ja palautti hyvin. Toisella lähetyksellä(toinen kononainen video) juoksenteli vähän pidempään pitkin takalaitaa. Oli ilmeisesti saanut hajun mutta ei targettanut, meinasi tulla itse jo pois ilman käskyä, mutta matkalla löytyi! Palautus hyvä. Kolmas oli puolessa välissä vasenta sivurajaa. Yli juoksee minkä jaloistaan pääsee. Nyt meni ihan alueen ympärijuoksenteluun, jalat vie ja aivot tulee perästä. Vaati pari ylimääräistä uudelleen lähetystä, ja yhdellä kävi juoksemassa aluetta ulkopuoleltakin jonkun matkaa. Löytyi lopulta kuitenkin! Palautuksessa mälväsi ja heitteli.
Toisessa ruudussa vaikeampina ripsiväri tuubi, metallinen pastillirasia ja rasvatuubi. Ensimmäisellä lähetyksellä jalat vei taas pientä kelpietä ja meni vähän juoksemiseksi. Toinen yritys ja sain koiran jopa menemään osoitettuun suuntaan. Jonkun aikaa meni etsiessä(aivan takakulmassa) mutaa ilman lisäohjeita löytyi ja palautui, vähän toki lentelevästi(näkyy videolla) ja tiputti suustakin matkalla. Toisen esineen(rasvatuubi) merkkasi pariinkin kertaan, mutta ei ottanut suuhun? Huomasin että juoksee ihan esineen kohdalla, pysähtyi jopa katsomaan miuta jonka jälkeen lähti jatkamaan etsintää ja palasi takaisin esineelle. Annoin uuden "nosta" käskyn jolla saatiin esine miulle asti. Viimeiseen oli hyvä lopettaa(pääsi videollekkin viimeiseksi). Esine vähän yli puolen välin keskellä ruutua, Doni lähti todella hyvin suoraan ja osuikin suoraan esineelle ja nätti palautus.

Eilen jälki ja tarkoituksena oli tehdä myös esineet. Pimeys kuitenkin pisti vastaan, joten tehtiin vain pieni kaistale kahdella esineellä. Kävin ensin tallomassa jäljen vanhenemaan ja suunnattiin siitä lenkille ja siinä ohessa tehtiin esineet. 10x70m minikaistale. Takarajalla lähekkäin ripsiväriputkilo ja hanska. Ensin palautui oikein hyvällä suoralla pistolla ripsiväri ja toisella yhtä hieno pisto ja hanska löytyi. Hanskan palautus tosin ruma, olis tahtonut jäädä heittelemään ja retuuttamaan sitä matkalle ja jouduin käskemään uudelleen.
Jäljelle mentäessä pimeys puski jo päälle ja vähän hämärässä mentiin. Tässä tilanteessa onnea on nopea koira. Reilu 400m, 7/7 keppiä ja muutamat maastonvaihdokset. Jana kangasmetsää - hakkuuaukea-kangasmetsä- taittunut/kuivunut ruohikko ja loppuun metsä. Ei paljon tahtia hidastanut. Ehti vanheta n kolme varttia.
Ohjaajan tulisi vaihtaa kumisaappaat ilmeisemmin juoksukenkiin perässä pysyäkseen. Kaikki kepit nousivat paremmin kuin koskaan! Ruokaaa ei ollut jäljellä yhtään, ja ohjaaja joutui keskittymään omiin jalkoihinsa ja 15m liinan päässä roikkumiseen kun höyryveturi on töissä. Yhtä keppiä meinasi jäädä järsimään matkalle, mutta palautti kumminkin. Alustanvaihdoksissa ei ollut ongelmaa, vähän "ruohikossa" joutui tekemään enemmän töitä pysyäkseen jäljellä ja hakkuuaukealla meinasi kurvata yhden käännöksen ohi. Matkalla oli myös metsäkoneen jälkien ylitys, ei siinäkään ongelmaa.

Tänään sitten agilitykisoissa Kotkassa. Lähdettiin matkaan kahdestaan, joten videota ei valitettavasti ole(kehtaisi jopa kerrankin esitellä). Tuloksilla ei juhlittu, mutta hurjan paljon paremmalla mielellä lähdettiin. Tuomarina oli Seppo Savikko, kisat tyylikkäästi myöhässä, joten kerettiin heittämään ihan mukavan mittainen lenkki. Rataprofiilit kummallakin radalla mukavan oloiset. Töitä oli ja ihan ei olisi saanut luukuttaa minne tahtoo. Doni ei ollut aivan niin tulisilla hiilillä kuin viime kisoissa, parannusta siis, huomasin kyllä omassakin ohjauksessa eroa, olin paljon napakampi, enkä antanut koiran rynniä ohjauksen läpi. Ekalla radalla suoritettiin yksi(!!) putki väärinpäin, ja saatiin yksi kielto kun olin myöhässä alkuperäis suunnitelmasta putkiepisodin jälkeen. Ihan huippuhyvä fiilis, tuntui ihan agilityltä hetkittäin. Toisella radalla tehtiin hurjan hyvä takaaleikkaus kepeille, jollaista en olisi kyllä uskonut kisoissa tekeväni. Piti tehdä lennosta plan B kun en ihan ehtinyt. Kaasu hirtti slalomissa kiinni ja karattiin putkeen yhtä hyppyä aiemmin. Lopussa saatiin tehtyä hieno kääntövääntö kohta ihan mallikkaasti, jonka jälkeen kelpie sai hypylle ehkä turhan lennokkaan vapautuksen ja käytiin tekemässä parit ylimääräiset esteet matkalla. Hieno koira silti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti