keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Jos ois vaan yö elettävän, kaikkialle kerettävä

Niiin mikä tokokoe? Vai kenties monikossa. Ideana hyvä, oleellista olis ehkä treenatakin. Mitä turhia. Ettei tylsäksi kävis niin menin vielä lupautumaan lauantaiksi liikkuroiden harjoituskoirakoksi ja agikisoihin ilmot laitettu vetämään. Niih. Tuota. Pitääkö sitä jossain vaiheessa treenata joitain asioita? Sopii miettiä. Asiaan siis! Ollaan yritetty jotain tehdä ja tänään tajusin ajatella pientä treenisuunnitelmaa loppuviikolle ja ensi viikkoon. Tällä viikolla ollaan jo ehditty käydä agiliitelemässä ja moikkaamassa kaverille saapunutta rescue-tapausta ja siinä ohessa väännetty tokoa pienesti.


Tiistain agiliidoissa aiheena putkijarrut. Doni oli ihan huippuhieno ja kulki kuin ajatus! Eikä juostu muuten yhtään ylimääräistä putkea. Avokepit toimi hienosti ja koirahan tykittää menemään ihan loistorataa, kun sitä vain ohjaa oikein. Saatiin harvinaislaatuista kritiikkiä, ohjaaja vois pitää enemmän ääntä itsestään. Kerran onneksi Doni vaan kääntyi väärään suuntaan putkesta, mutta muuten ilmeisesti sai selville miun sijainnin. Tehtiin odotellessa pihalla vähän seuraamista ja jääviä. Seuraaminen hienoa ja malttoi pitää suun supussa. Jäävissä seisomista ja istumista, seuraamisen yhteydessä ja teki jokaisella oikeat asennot.

Tänään, keskiviikkona käytiin siis moikkaamassa rescue-tyttö Lucyä. Ikää tyypillä oli 10kk ja juuri vasta kotiutumassa, varsin lupaava koiran alku ja Donin kanssa innostuivat pitämään hauskaa rallittamalla, harmi ettei saatu pimeässä enää kunnon kuvia kaksikosta! Tehtiin samalla myös tokoa, Donille seuraamista, jäävät ja ohjattu. Seuraamisessa sain aluksi kerran huomauttaa että hei oltaisko vaikka hiljaa, jonka jälkeen teki oikein nättiä settiä! Oli hyvässä vireessä ja teki todella tarkasti. Jäävät zeta malliin vaan kerran läpi putkeen. Jokaisella oikein, jes! Pieni vartaloapu tuli seisomiseen tarkoituksella. Ohjatussa ylimääräiset kapulat jälleen sotkemassa pakkaa, tai paremminkin auttamassa ajattelemaan, sillä taas palautui oikea, palautuksesta erityismaininta koska oli tosi siisti ja täpäkkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti