perjantai 28. marraskuuta 2014

Mä haluun et tiedät sen, oot ainutlaatuinen

Takaisin perus elämään. Ollaan maltettu viettää tokolomaa(ohjaaja on malttanut). Kaukoja ollaan pienesti jumppailtu sisällä, mutta muuten ollaan pysytty erossa. Aksattu ollaan senkin edestä, ja menin hyvien treenien jälkifiiliksissä ilmoittamaan kelpottimen sunnuntaille kahdelle startille Kotkan agikisoihin. Hupsis. Lumetkin taas tulivat ja menivät ja jäljellä oikeastaan vain märkä, harmaa metsä.


Sunnuntai vietettiin ansaittua vapaapäivää löhöämällä. Maanantaina ja tiistaina kelpotin on autoillut miun kanssa sinne sun tänne. Maanantaina kävin hoitamassa parit asiat keskustassa, jonka jälkeen Doni pääsi kurvailemaan agihallille, koitin kuvata pientä videotakin räpellyksestä ja jätkä oli huippuhyvä! Käytiin loppuverkkailemassa hallin poluilla ja suunnattiin syömään ja oleilemaan Miiran luokse. Doni oli toissa viikolla päivöhoidossa Miiran luona, ja on osannut olla varsin fiksu kaupunkilaiskoira. Sisällä osaa olla ihan hiljaa, eikä pahemmin kiinnitä huomiota rapun ääniin. Postimiehelle oli kuulemma laskenut pienen murrr tehosteen, mutta lopettanut kuitenkin käskystä.
Tiistaina taas asioilla kaupungissa joiden jälkeen käytiin kattelemassa uusia metsälenkki polkuja vähän "sivistyksen" parissa, sen verran syrjässä kuitenkin oltiin että pääosin yksin saatiin reippaan tunnin lenkki vetää, pari ihmistä koirineen sattui tulemaan vastaan. 

Ollaan me kuitenkin treenattukin! Maanantain aksoissa tehtiin vähän pyörittelyjä ja iskostaa kelpien päähän, ettei voi vain rynniä ohjauksista läpi. Tehtiin aika pyörittely rataa, takaakiertoja ja ansaesteitä ja mahdollista kurvata minne tahtoo. Oli silti varsin pätevä Doni! Koira oli hyvin kuulolla ja ohjaaja hyvin tyytyväinen, tässä pientä videopätkää. 


Tiistaina lenkillä tehtiin esineruudun palautuksia lapasten kanssa, pientä heittelyä, mutta reagoi kieltoon ja piti nätimmin. Illalla ryhmätreeneissä aksaa. Hyvä ote jatkuu! Vähän kaasutteli ajoittain turhan kovaa, mutta kertaakaan ei tainnut lähteä kunnolla lapasesta. Kyllä tää tästä, kunhan ohjaaja muistaa pysyä napakkana, eikä päästä kelpietä rallattelemaan. Ratapiirrosta tiistain treeneistä, tehtiin alkuun helpompi pätkä (1-14) ja sen jälkeen vaikeampi (21-38). 
Alussa ei ongelmia, kepit oli laitettu todella vaikeasti, väliaitojen ja keppien loppuun jäi väliä ehkä juuri ja juuri metri, ekalla yrityksellä tuli jo puolen välin jälkeen pois, toisella hidasti loppua kohti, mutta teki loppuun asti! 6-7-8 välin jäin sisäkurviin tekemään puolivalssin ja oikeasti Doni reagoi! Jes, ihan huippua! 11 hypylle vastakääntö (ratapiirroksessa ei näy, mutta 12 hypyn vieressä oli ihanan kutsuvasti keinu) ja okserille takaaleikkaus ja taisteltiin (melkein) puhtaasti läpi! Toisella kierroksella vaikeamman pätkän pariin. Ihan heti en ollut koutsin kanssa ohjauskuvioista samaa mieltä, mutta kannattaa vaan uskoa, sillä mie ihan oikeasti KERKESIN tekemään persjätön 25-26 väliin, kiirettä piti, mutta ihan oikeasti tehtiin se, jes! Putken jälkeen suurempi ongelma, kelpie jonka jarrut vaatis huoltoa. Ekalla kävi puomin kautta. Sen jälkeen tuli kyllä hypylle, mutta ihan törkeellä vauhdilla ja tykitti ihan 10-0 putken ohi jos olin hypyn takan ottamassa vastaan. Saatiin toimimaan jäämällä hypyn eteen jarruttamaan ja kääntämään. Kepit teki loppuun josta palkkaa. Otettiin 33- eteenpäin erikseen, 32 ohjasin ulkokautta takaakiertoon ja kepeille haki hyvin, kesti myös päällejuoksun keppien loppuun ja (myöhässä) oleva takaaleikkaus okserille, mutta kääntyi kuitenkin. Hyvän mielen treeni. Kyllähän se kulkee, jos vaan ohjaa. Tänään tehtiin esineruutua(postailen huomenna lisää, kun saan videot messiin) ja huomiselle suunnitelma esineruutu+jälki. Rally-toko nostaa innostustaan, harmittavaa vaan, kun kokeita ei pienen katsauksen perusteella taida olla kohtuullisen matkan päässä ennen huhtikuuta. Kylttejä katseltu kumminkin läpi, ja tarkoituksena ryhtyä työstämään ainakin voi-mes luokkien juttuja, tiedä sitten tullaanko koskaan kisaamaan siellä asti, mutta mukavaa vaihtelua ainakin. Ollaan nyt tehty lenkeillä/sisällä vähän oikealla puolella seuraamiseen pohjia ja normi seuraamisen pyörähdystä, jos ei muuta niin Donilla on ainakin hauskaa :D Oikealle puolelle osaa pikkuhiljaa hakea pelkällä sanalla, eteenpäin askeleissa kestää tosi hyvin ja myös vasemmalle käännökset hyviä. Oikealle paikalla kääntyessä ei meinaa kestää persus mukana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti