maanantai 1. syyskuuta 2014

Mun täytyy luottaa, antaa vaan mennä


Hei taas! Päivitysinto on katoava luonnonvara. Treeni-into myös. Käytiin hakemassa kourallinen molempia mukaan viikonloppuna Maiskis- kelpieleiriltä. Oli kivaa, paljon kivoja kelpieitä ja hyviä treenejä! Nyt jaksaa taas painaa kun tavotteet on kohdallaan. Kiitos vielä Maiskis-porukalle kun huolitte meidät mukaan. :) Treenit vedettiin pääosin omatoimisesti, aksaa oli vetämässä Lotta Lehtinen. Kuvia leiriltä löytyy TÄÄLTÄ


Donin kanssa tehtiin perjantaina aamupäivästä hakua ja iltapäivällä ilmaisutreenejä sekä esineruutu. Haussa ajatuksena saada koira heti vieraassa metsässä irtoamaan, hyvin toimi :) Aloitettiin muistikuvalla, Doni näki kun keskilinjalta lähti ukot metsään, jonka jälkeen vein pois ja toinen etukulma jätettiin tyhjäksi. Lähetys ensin vasemmalle etukulmaan, hyvin lähti pienen kiljahduksen saattelemana ja löysi nopeaan. Haukku hyvää. Toiseen kulmaan lähti yhtä hyvin kuin ekaan ja teki tosi hyvän tyhjän ja tuli ekasta huudosta pois. Tyhjältä melko suoralähetys takaisin vasemmalle. Oli aika ryteikköä ja koiran näki n 10m lähetyksen jälkeen, mutta ilmeisen hyvin kuitenkin upposi kun ei kauaa nokka tuhissut kunnes alkoi haukku kuulua. Oikealle ei meinannut suostua lähtemään, edellinen ukko oli feikannut jäävänsä metsään, mutta tuli kumminkin pois perässä. Teki 10metrin lenkin oikeelle ja koitti lähteä painamaan keskilinjan läpi takas vasemmalle, koira napakalla kutsulla sivulle ja uudella käskyllä takas metsään, nyt uppos hyvin takarajalle asti ja sieltähän löytyi ukko. Reipas tyyppi! Vasemmalle tyhjä, maasto ei ollu kovin selkeää joten ihan tarkalleen en nähny mitä se siellä duunaili/kuinka syvälle uppos, mutta ainakin lähetys oli aika vauhdikas. Vietti aikaa metsässä vaikka kuinka ja etenin itse keskilinjaa myöten, ilmesisesti koirakin oli edennyt kun tuli ekalla kutsulla suunnilleen samasta kohtaa pois johon olin edennyt. Oikealle vielä yks ukko ihan takarajalla ja tyhjistä huolimatta irtosi edelleen ja teki tosi hyvää työtä! Ylpeä miun hakuhurtasta! 


Iltapäivällä ilmaisutreeneissä koitettiin pitää haukkua yllä vaikka tulisin lähellekkin. Ilmaisutreenejä tehty ihan liian vähän. Doni kumminkin tsemppasi hyvin ja malttoi haukkua vaikka aloin olemaan lähellä ja pörräilin vähän siinä ympärillä. Pari toistoa näitä, ja halusin kerran kokeilla miten reagoi jos otan koiran haukkumisesta haltuun (koetilannetta ajatellen) ja oho, tyyppihän kuunteli. Pyysin sivulle, jossa maahan ja siitä vapautus takas ukolle leikkimään. Ihan pätevää ottaen huomioon ettei koskaan olla tämmöstä tehty. :D Parit kunnon haukutukset vielä loppuun.
Esineruutu oli kooltaan about 30x60m, aika helppoa mukavaa maastoa. Donille kolme helppoa (hanska, sukka ja lasten pieni(5cm) kangaspallo) esinettä velmiina ruudussa. Nostatin pari kertaa esineen ennen kuin lähetin ruutuun, että tietäis mitä ollaan tekemässä. Muuta tuota. Meno oli kuin sunnuntai lenkkeilijällä ja tyypillä oli pokkaa käydä kusellekkin joten koiran nouto pois ruudusta, ajattelutauolle piuhaan. Pienen ajattelutauon jälkeen oli ihan eri koira lähdössä hommiin. Reippaat lähetykset ja kaikki esineet nousivat lopulta tosi nopsaan. 


Lauantaina aksailtiin Lotan kanssa. Rata sisälsi väärän pään putkia ja ties mitä kikkailuja joista ois pitäny selviytyä rytmityksillä. Olin ihan että voi apua sentään, ja oletin että ollaan ihan hukassa :D Mutta mitäpä vielä, Doni oli ihan huippu hyvin kuulolla! Taidettiin vielä päästä pidemmälle kuin muut, Doni oli kyllä tosi kiltillä päällä ja reagoi hyvin ohjaukseen. Jotkut käännökset vähän paukkuivat, mutta saatiin treenattavaksi paria tosi kivaa helppoa pätkää joita voisi ruveta jumppailemaan. Doni rupesi ontumaan toista takajalkaa pienesti toisen setin lopussa. Ei oikein selvinnyt mitä. Lihaksista ei löytynyt kipupisteitä tai kuumotusta ja antoi kopeloida. Epäiltiin vähän oisko reagoinut vähän terävään hiekkakenttään anturoilla. Niitä ei antanut kunnolla katella tai kopeloida. Loppuilta otettiin rennommin, sunnuntaina jätkä oli jo ihan oma itsensä. :) 


Sunnuntaina tokoa. Tehtiin alkuun kontaktijuttuja, sivulletuloja ja pieniä pätkiä seuraamista. Oli hyvä ja hyvässä vireessä. Siirryttiin kattelemaan murhekryyni ohjattua, josko jollain ois jotain apua ongelmiin(koukkaa keskikapulan kautta). Ongelmathan tulivatki ihan selkeästi esiin. Merkit oli kyllä yllättävän hyviä, siitä pointsit! Lähtee käskystä oikealle/vasemmalle mutta koukkaa sieltä keskelle. Pysäytyksestä hakee kyllä oikean. Huoh. Että tuota saatiin neuvoksi "avata" kaaria vähän enemmän eli namipurkit matkalle, joutuisi tekemään siis ihan selkeän koukkauksen. Meillä ei ollut namipurkkeja mukana, mutta katotaan tällä viikolla itsekseen toimiiko... Tehtiin mös paikkamakuu 2min, maahan meni naapurin käskyllä josta palautin ylös, mutta suurin ilon aihe!! Nousi ekalla ylös hyvin. Jes! Toivottavasti toimii jatkossakin. Perään vielä reilun parin min istuminen joka oli ok. Esiteltiin vielä yleisönpyynnöstä ruutu. Ja tuota saatiin pienet naurut aikaiseksi :D Merkille lähti hyvin. Merkki oli sama kuin josta oltiin tehty ohjattua mutta 90 astetta toisesta suuntaa. Ruutu oli vasemmalla(oli targettanut sen kyllä käskystä ennen lähetystä merkille) ja tyyppi lähti painelemaan niin kovaa kuin jaloista pääsee, aivan vastakkaiseen suuntaan, aivot missä olette :D No tuota, uudella lähetyksellä esitettiin ihan pätevä ruutu. Tehtiin loppuun zeta käskytettynä (i-s-m). Istuminen hidas ja toisella pätkällä edisti, mutta muuten hyvä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti