maanantai 25. elokuuta 2014

Missiotus

Täällä taas. Viikolla piti päivittää, mutta enpä päivitellyt. Kummempia ei tehty, keskiviikkona hakuilemassa, torstaina tokoiltiin ja hömppäiltiin. Sunnuntaina käytiin vetämässä missikierros Lappeenrannan ryhmänäyttelyssä. Ensi torstaina suunnataan Maiskis-kelpieleirille Hauholle!

Oli rentoa lähteä piipahtamaan noin lähellä näyttelyssä. Kelpieitä oli ilmoitettu 3 ja mun tuuria, kaikki uroksia. Tuomarina suomalainen Harto Stockmari. Donin lisäksi avoimessa yksi uros. Donin tulos ERI2, arvostelu ihan koiran näköinen, liikkui vielä superhuonosti noin pienessä kehässä, hyvä jos kerkesi juoksuaskelia ottamaan. Muuten esiintyi ihan hyvin. Arvostelu seuraavanlainen:

Oikea sukupuolileima ja mittasuhteet. Hyvä pää. Riittävän vahva kuono-osa. Hyvä kaula ja eturinta. Oikeanmuotoinen runko. Vähän jyrkkä lantio. Vähän niukka polvikulma. Karva ei tänään parhaimmillaan. Liikkuu hyvin edestä, vähän jäykällä askeleella takaa. 


Keskiviikkona oltiin uusilla hakumestoilla. Maasto vaikeakulkuisempaa kuin aikaisemmin, koira kyllä pääsi kulkemaan, ohjaajan rämpiminen oli ihan näkemisen arvoista. :D Mutta asiaan, Donille kolme pistoa, oli tarkoituksena liikkuva haamu(äänellä ilman näkyvää). Eli äänen jälkeen MM liikkuu vielä ~10m eteenpäin radalla, suunnitelmana saada koira tajuamaan, että radalla liikutaan eteenpäin eikä tehdä taaksepäin koukkauksia. Nooo, ihan ei mennyt niinkuin leffoissa. Ekalle ukolle jäi pörräämään siihen kohtaan jossa MM oli pitänyt äänen, juoksi ulos alueelta rymistelemään pusikkoja ja palasi lähemmäs miuta joten kutsuin pois ja uusi lähetys, nyt mentiin kuin oppikirjoissa suora laatikkopisto, hyvä doi! Toisella ukolla tarkisti myös tosi tarkkaan mikäs tässä on ollut, mutta lähti paljon nopeammin jatkamaan matkaansa ja löysi ukkonsa. Viimeisellä hyvä pisto myös, taisi saada matkalta jo hajun ja oikaisi vähän. Oli pätevä hakumies ja vauhtia riitti vaikeasta maastosta huolimatta, ihan turhaan olin alkuun miettinytettä ei varmaan uppoa minnekkään.Torstaina käytiin paikallisten arkitokoa treenaavien kanssa tekemässä häiriötreeniä. Hyvää häiriötä saatiinkin kun yksi narttu juuri aloittelemassa juoksuaan ja yhdellä loppumassa. Alkuun oli vähän korvat hukassa, mutta loppua kohten tyyppi tsemppas ja pysty tekemään oikein huippuhienoa seuraamistakin koirien välissä. Tehtiin myös 2x läpijuoksu luoksetulot koirakujan läpi (oikein loistavia) ja keskenämme pari hyvää ruutua, liikkeestä istumista(hiekkakenttä ja istumisongelma ilmestyi taas) onnistuneita saatiin onneksi edes muutama, ja oikein hieno kympin tunnari loppuun. Ainiin, ja paikkis rivissä, jossa toimi sekä jättö että sivulletulo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti