tiistai 23. syyskuuta 2014

Eikä kysyis lupaa keneltkään

Eräänlainen onnistuminen tämäkin:

Onnea on hyvät joukkuetoverit, jotka takaavat hylyn rallittaneelle pikkukelpielle joukkuePM hopeaa, hyvä te! :D

Doni oli ryhräyhräyh tuulella pari tuntia autossa odoteltuaan, joten meno sen mukaista. Noo, oli siellä hyvääkin pätkää, ja rata itsessään oli mukava. Video radalta:Mutta mitäpä muuta. Lauantaina käytiin väsäämässä hiukan tokoa, tänään pitkästä aikaa jäljellä. Vähän himottaisi ilmoittaa 4.10 Kouvolaan agilitykisoihin, mutta matkaseuraa ja kuskia oltaisiin vailla. Eli jos joku mukava tyyppi ajelee lappeenrannan/lemin ohi ja tahtoo 2 luokkaan seuraa niin saa ilmoittaa itsestään miulle! Asiaan sitten.

Lauantain tokoissa vähän sitä sun tätä ilman ajatusta. Saatiin onneksi jotain aikaiseksi. Aloitettiin lyhyellä paikkamakuulla 1min kun valmistelin itse kenttää. Oli oikein hyvä ja oikein loikkasi sivulle, jes!
Tunnari alkuun. Koematkassa(tai vähän pidemmälläkin) rivissä. Oli muuten pähee. Tunnareille lähtövauhti ois saanu olla hitaampi, nyt lähti okuin tykinsuusta. Keskittyi kumminkin hyvin haistelemaan ja nappasi oman heti sille osuessa. Ei pureskellut ja palautusvauhtikin reipasta laukkaa.
Väliin sivulletuloja ja seuruuseen lähtöjä, oli ihan ok. Vähän hukassa parissa. Sitten ohjattua. Oli päheet kaksi toistoa(molemmat vasemmalle, toisella palkka kupissa). Käytössä pienemmät namikupit (ei näy lähes ollenkaan nurmikosta), kävi kumminkin tekemässä kunnon koukkaukset molemmilla, ja haki kapulan ulkokautta. Nostosta palkkasin. Näistä tauolle.
Toisen setin alkuun kaukot. Pitkästä(20m) matkasta m-s-i-m. Oli oikein hyvät. Mun suunnasta näytti kaikki vaihdot hyville ja etenkin istumiseen näytti peruuttavan ihan selvästi. Perään yksi ohjattu oikealle. Oli yhtä hyvä kun aiemmat, jes! Edistystä havaittavissa? Toivottavasti kantaa kokeeseen asti. Loppuun vielä tunnari. Ja ongelma taas näkyy. Väsyneenä ei malta haistella ja tehdä kunnolla. Lähti hyvin laukalla ja käytti suussa heti ekan kapulan. Ois jatkanu haistelua, mutta komensin tylysti pois kapuloilta, piuhaan ja parin minuutin miettimistauolle. Tuumaustuokion jälkeen muisti et ainiin ei ollutkaan illan lottonumeroiden aika. Hyvällä vauhdilla kapuloille, käänsi katseen miuhun, mutta aloitti itse haistelemaan ja sattuikin lähes heti omalle jonka otti samantien ja lähti tuomaan. On sillä kai aivotkin?

Tän päivän jälki todellinen sadepäivän iloisuus. Viimeeksi ollaan tehty, ööö heinäkuun lopulla? Mutta niin. 500m, inhottava tihkusade ja kova tuuli. Suurinosa jäljestä kangasmetsässä. Viimeiselle 100metrille tien ylitys ja loppujälki hakkuuaukeaa. En muuten tiedä mikä idea oli tehdä tuollaiselle pohjalle, oli tuskaa yrittää taipeilla perässä. :D 8 keppiä, joista 8 nousi. Kulmia tai mitään muutakaan en muistanut merkata joten koiraan piti luottaa kun ohjaajalla ei ollut mitään hajua jäljen sijainnista - ehkä varsin hyvä näin. "Jana" oli pituudeltaan ehkä 20m ja Doni sai hajun jo melkein ekat askeleet otettuaan ja lähti oikeaan suuntaan. Vauhtia hiukan liikaa kelpiejätkässä ja koitin vaan toivottomana roikkua liinan perässä. Ensimmäisen kepin nosti oikein hyvin ja vauhdilla. Seuraavat kaksikin nousivat ja palautuivat ihan vauhdilla. Neljännellä nosti ja kääntyi vaan katsomaan miuta, rupesin kehumaan ja toi miulle. Viidennellä en ees huomannut nostoa, rupesin vaan katsomaan että koira jäljestää keppi suussa :D "Heeei, höpöhöpö" Ja Doi kipitti keppi suussa miun luo. Ehkä nopeampaa kerätä kaikki suuhun, jos vaan opettais poimimaan kaikki kerralla ja palautus sit kaikki kerralla? :D Höntsä! Kuudennella palutti hyvin. Tien ylityksessä oli vähän epävarma. Ennen tielle tuloa maa muuttui jo kovaksi, eikä siinä ollut mitään kasvillisuutta. Kävi myös aika kova tuuli, joten ei tainnut saada kunnon hajua. Pysähtyi kattomaan miuta, mutta jatkoi itsenäisesti ja löydettiin ihan jälkeä pitkin tien yli. Olin jättänyt ruokaa palkaksi ylityksen jälkeen. 7 ja 8 kepit nousivat ilman ongelmia, eikä vaikea maastokaan aiheuttanut ongelmaa. Huipputyyppi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti