torstai 27. helmikuuta 2014

Agitime!

Aksaaaksaa. Agiliitely-loma siis. Tiistaina käytiin ja tänään keskiviikkona jälleen ryhmätreenien merkeissä. Ja kerettiinhän me tokoilemaankin Emman ja Nitan kanssa ja bongaamaan hirvi lähietäisyydellä rymistelemässä metsälenkin yhteydessä. Tavattiin pitkästä aikaa ystäväämme aurinkoakin tänään. On ollut ikävä.Tiistaina busseiltiin siis kaupunkiin agihallille. Suunnitelmissa tehdä pientä radanpätkää ja hyvää fiilistä. Rata näytti lopulta tältä:

 Pieniä probleemakohtia kyllä ilmentyi. Mutta sujui yllättävän hyvin vaikka ajettelin sisältävän enemmänkin tuskanhikeä otsalla. Rimat vaihdellen 50-55-60 ja yksi rima taisi olla 65. Ainoastaan yksi rima tuli alas koko treenin aikana, ja sekin johtui edessä olevasta ohjaajasta. Alku toimi superhyvin! Tein valssin 2-3 väliin, 4 riman olin laskenut 40, koska halusin varmistaa että tulee varmasti yli. Ja niin tulikin. Päällejuoksu putkelle nätti. 6 unohdin ottaa haltuun ja sinkosi suorittamaan 10 hyppyä, jonka varmistaminen ei tullut rataantutustuessa mieleenkään. Sueraavalla yrittämällä liian kova haltuunootto ja mentiinkin sitten väärän päähän putkea. Lopulta päätin vain juosta ja sehän toimikin. Kepeille lähti hyvin ja kesti loppuun vaikka rupesin tekemään valssia ehkä hiukan liian ajoissa. Putkeen irtoamisessa no problemos. 13 olin ihan suoraan koiran edessä ottamassa vastaan. Ei ihme että tuli rima alas. Keinulle kumminkin hyvin ja nätit kontaktit ja loppupätkä sujui. Pähee aksaeläin sille päälle sattuessaan (ja aina kun muistaa ohjata).


Keskiviikon ryhmätreenit aloiteltiin tälläisellä pätkällä. Suunnittelin aluksi tekeväni persjätön 2-3 väliin ja takaaleikkauksen 3-4. Nooo. Ei onnistunut. Jostain syystä oma ajatus ei taas kulje ohjausten suunnittelussa. No, kokeiltiin. Muuten toimii kyllä, mutta 2 kaatoi koko esteen koska kiirekiire ja työnsin samalla omalla liikkeellä ohi 4 hypystä. Otettiinkin siis alusta takaaleikaten koko alku. Ja toimi kuin ajatus. Ei mitään epäselvyyksiä ja kaikki rimat kestivät kannattimillaan. Lopussa tulikin taas ongelmia miun ohjauksen kanssa. Joko en vetänyt tarpeeksi 6 ja juoksi ohi tai jäin odottelemaan liian pitkäksi aikaa ja olin siis auttamatta myöhässä ja kelpie kävi vetäsemässä putkirallit. Saatiin kuin saatiinkin miut kartalle ja koirahan toimii. Voisi siis opetella liikkumaan ja ohjaamaan.

Keskiviikko iltapäivän tokoissa sisältönä 1 ruutuun lähetys häiriötötsien läpi, kosketusalustalle hakeutumista muistinvirkistykseksi, noudon palautusta sekä tunnari. Aloitettiin ruudulla. Merkkiä ei hakenut katseellaan ei mitenkään ja jouduin kädellä näyttämään suunnan. Näytti bonganneen, otin uusiksi sivulle ja lähetys - ja koira sinkosi aivan muualle. HUOH. Takaisin sivulle ja isolla vartaloavulla merkkikin löytyi. Matkalla ruutuun meinasi erehtyä, mutta paineli mutkan kautta kumminkin ilman lisäkäskytyksiä ruutuun. Melko pitkän stopin jälkeen pallopalkka ja tauko.
Tauon jälkeen aloitettiin perusasennoilla ruudun lähellä, ja tsemppas tosi hyvin ja luopui omasta mielestä hyvin ruudun tuijottelusta ja kyyrystä. jatkettiin noudolla. Heittelee kapulaa matkalla ja perusasento vino. Korjaa kyllä käskystä, mutta tulee aina ensimmäisellä liian eteen. En oikein tiedä miten tuohon kapulan mälväämiseen ja heittelyyn voisin lähteä puuttumaan. PA treeniä pitä myös tehdä. Tunnarissa liikkuroituna. Lähti ja haisteli hyvin, mutta meinasi palauttaa liikkurin tolpassa odottelevalle koiralle...... Kovalla kommentilla palautui mulle asti. Tehtiin vielä toinen, jossa palautti saman tien laukalla nätisti sivulle. Tässä myös kanto ongelmia, tosin heittelyn sijaan pureskelee(ja ihan kunnolla pureekin....) kapulat aivan rei'ille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti