maanantai 9. marraskuuta 2015

You can pick up the speed but don't slow it down


Niin taas viikko vierähti eteenpäin. Kaikkea muuta kyllä kerettiin, mutta blogi jätettiin taka-alalle. Treenattiin viikolla hurjasti, torstaina tokokokeiltiin, perjantai kulutettiin ajellessa ja lauantaina taas treenattiin.

Treenit kulkevat hyvin molemmilla! Doni sai jäädä nyt taas ansaitulle lomalle kaakon kulmalle. Kruisailtiin perjantaina sinne ja sunnuntaina takaisin. Donilla oli olevinaan asiat aikalailla hallussa torstain koetta varten, muttamutta. Jottei elämä liian leppoisaksi kävisi niin kokeessa esitettiin kyllä aikamoinen show. No, hirveän hauskaa Donilla ainakin oli, ja ilmeisesti yleisölläkin. Tuomarikin oli niin hurmioitunut Donin sääntökirjanmukaisista suoritustavoista että unohti antaa pisteitä!



Tampereella tosiaan käytiin, tuomarina Ralf Björklund ja evlssä 4 koiraa. Donille koko koehistoriansa matalimmat pisteet, näin alhaalla ei käyty edes alokkaassa. :D 166 pistettä eli EVL0. Kiitos Ellalle videoista ja matkaseurasta, toisten ei huolita mukaan kun annoit Donille kyseenalaisia, "tee jotain hauskaa" -vinkkejä. :D Pisteet suoritusjärjestyksessä.

Paikkaistuminen 9   -   kerran oli siirtänyt painoa tassulta toiselle
Paikkamakuu 10   -   hieno domps!

Kiertonouto 0   -   ja katastrofi on valmis. Hirveän hyvin lähti kyllä kiertämään, ajatus hävisi kahta metriä ennen merkkiä. Alkoi huutaminen ja kelpie kääntyi merkillä väärään suuntaan ja lähti tulemaan takaisin kiljuen ja puolelta toiselle pomppien. Juuh. Pokka ei pitänyt.
Tunnari 6   -   epämääräiset ilokiljahdukset kapulakasalle saapuessa, haisteli hyvin ja palautusmatka ilopompuilla varustettuna
Kaukot 0   -   pieni tiltti kelpien aivoissa, oli lähdössä tekemään kai eteenmenoa? Sinkosi maahan -käskyllä pari metriä eteenpäin, josta takaisin sivulle ilman lisäkäskyä ja uudella käskyllä maahan. Kaukot itsessään ihan perus siistit.

Ruutu 6   -   lähti ihan aavistuksen vinoon, korjasi käsimerkillä. Ruutuun hurjalla vauhdilla, taisi vähän varastaa seuraamaan, seuraamisessa unohti perusasennon....
Seuraaminen 7   -   tähän oon tyytyväinen! Parissa kohtaa haukahti ja parissa käännöksessä vähän paikka levisi, mutta etenkin viime kokeen aiheuttaman masennuksen jälkeen koiralla kesti vire ja into kuitenkin loppuun saakka. Peruutus sai oikein erityismaininnan, se oli siisti!
Ohjattu 7   -   meinasi kaarrattaa kehän laidassa olleelle merkille, nosto vähän kaarratti
Zeta 6   -   ISM, mutta ei istunut. Seuruun tekniikkakin vähän rakoili.
Luoksetulo 6,5   -   niiiiin rumat stopit. Maahan melkein menetteli mutta seisomisessa valui ihan luvattoman paljon



Lisähuomiona melkein joka liikkeessä nykiminen liikkurin käskystä, liikkeiden välissä myös keitti vähän yli. Liikkuroidut kokonaisuudet pakko tehdä kuntoon, ennen kuin seuraavaksi kehdataan käydä testaamassa.


Riski on oikein pätevä tokoeläin. Erittäin tyytyväinen olen etenkin sen häiriökestävyyteen. Tänäänkin oltiin hallilla tekemässä seuruutreeniä, samalla kun kahdella kentällä tehtiin agia. Ei herättänyt pikkukelpossa mitään tuntemuksia, välillä vähän mulkoili jos joku luukutti putkeen samalla kun kelpie rallitteli pallonsa kanssa. Geelipallo on muuten Riskin mielestä huippukiva! Seuruu etenee, vaikkei ihminen sitä meinaa tajutakaan... Oon jotenkin niin tottunut siihen, että Doni painaa ja estää pahimmillaan miun liikkumista ja on siihen lisäksi vielä 5-10cm liian edessä. Nyt Riskin oikea seuruupaikka tuntuu olevan hirveän takana ja huomaan jotenkin varovani koko koiraa, vaikkei siihen olisi mitään syytä. Onneksi hallilla saa kätevästi videoitua treenejä yksinollessakin, niin huomaa että paikka on muuten just eikä melkein. Tyhmä pää.
Maahanmenoissa on namipalkalla joku tiltti aivojen ja toiminnan välisssä. Menee kyllä maahan ja ihan ripeästi tipahtaakin, mutta välissä on sekuntin tai parin "Prosessoidaan"-tila. Saaliilla lätsähtää saman tien.
Noudon palautusta ollaan tehty paristi myös hallilla, tänään teki ilman "seinää" pari hurjan hyvää toistoa! Josko tämä lähtisi myös edistymään pikkuhiljaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti