maanantai 5. lokakuuta 2015

Sinun vuorosi loistaa

Ja Riskihän loistaa. Maailman paras pikku paimen pääsi viikonloppuna taas oikeisiin hommiin, ja ai että se oli liekeissä. Upeaa nähdä miten se hoitaa ihan itse hommansa. Oli ihan niin pätevänä vielä, että lauantain ensimmäisen pätkän jälkeen toteamus oli "Nyt ruvetaan sitten treenaamaan sitä, se on upea!"


En mene kyllä kieltämään. Jos ihminen voisi syttyä lajille, olisi se tapahtunut lauantaina. Oltiin siis lauantai sekä sunnuntai lampailla. Ajeltiin välissä kotiin, kun matkakaan ei päätä huimannut. Lauantain ensimmäisellä kierroksella mentiin vaan chillailemaan ja kattelemaan millä fiiliksellä Riski oli. Hetken katteli mihinkä oltiin tultu, mutta ajatus syntyi taas hyvin nopeasti. Jatkettiin siitä mihin elokuussa oltiin jääty. Riski kerää lampaat hyvin miulle, ja kuljettaa nätisti. Ei turhia hötkyile vaan on ihan rauhassa, eikä myöskään juoksuta lampaita turhaan. Pähkäiltiin siis että seuraavalla kierroksella ruvetaan treenaamaan maahanmenot, joista sitten kaaria. Riskillehän maahan meno ei ole kovin varma ja ensimmäisen kierroksen muutaman testi maahanmenon jälkeen en ollut ajatuksesta kovin vakuuttunut.

Ihmisen ennakkoluulot murskattiin kyllä täysin. :D Ohjeena oli suuttua oikeasti, jotta saisin sen kuuntelemaan ja maahan. Helpommin sanottu kuin tehty. Koiran silmät oikein loistavat lampailla, eikä se ole moksiskaan vaikka kuinka riehuisin risuni kanssa. Riski paimentaa nyt, ei kuulu ei. Kerran sain koiran niputtamisesta pienen tuskan hien jälkeen maihin, josta sai heti jatkaa kun kuunteli. Sama uudestaan, vähän vähemmällä riehumisella ja tuskailuilla, josta koira ruokkiksen ajaksi mietintä paussille. Ja se ero kun koiran toi seuraavan kerran jälkeen lampaille. Ihan uskomaton muutos. Puhumattakaan siitä mikä muutos koiran pääkopassa oli yön jälkeen tapahtunut. Videot puhuvat onneksi enemmän kuin mitkään sanamäärät, joten olkaas hyvät. Videolla yhdistettynä pätkiä viikonlopun treeneistä, kannattaa napsauttaa HD päälle.Sunnuntain eka treeni jatkettiin siis stopeilla ja kaarilla. Ero koirassa oli kyllä uskomaton. Pelittää ihan hurjan pätevästi ja liikkuu kuin ajatus. Maahan menoissa ainoastaan ohjaaja oli hidas eikä koira pysähtynyt ihan sinne kello 12 ;) Nooo, yritys hyvä. Ja pysähtyi joka kerta kun pyysin. Vähän alkoi myös itse päättää mistä suunnasta haluaisi lähteä kaarelle. Niihin ei lähdetty vielä kovin rankasti puuttumaan. Vauhdin sattuessa päälle, meinasi luukuttaa ohi myös kuljettaessa ja pitää huolen myös etulampaan oikeasta paikasta.
Toisena treeninä kuljetusta aitojen ulkopuolella aitojen ympäri. Tehtiin toisen koirakon kanssa puolet ja puolet. Alla videomatskua tästä. Riski oli hurjan rauhallinen tässä treenissä, jaohjaajakin varmasti selkeämpi. Ainakin yritti olla. Takana lampaat olisivat jääneet natustamaan puiden oksia, vähän piti pienen kelpien käyttää aivojaan että mites nää täältä nyt lähtis. Pienellä kannustuksella ratkaisi kuitenkin ihan itse. Hieno jätkis!Sunnuntaina treenattin viimeiset kierrokset perusradan osia, pienemmillä matkoilla ja helpotettuna tosin. Mutta pääpiirteittäin. Alkuun haku pieneltä matkalta. Ohjaajaa vähän jännäsi vieressä lampaita paikallaan pitävä koira ja Riskin suhtautuminen siihen, kun on kovin koirasosiaalista tyyppiä. Mitä vielä, Riski ei varmaan edes huomannut toista koiraa. Ihan huippua. toi varsin nätisti miulle. Kuljetus kolmion muotoisena hyvää, vähän meinas lähteä taas rynnimään edelle, mutta sain aika hyvin hallittua maahanmenoilla.
Toisella kierroksella häkitys. Huuhhuuh :D Turhaan aliarvioitu taas Riskiä, jätkä hoiti homman niin hyvin, vaikkei yhtään olla tehty lähijuttuja. Aina oikeastaan vaan kauempana. Hurjan hyvä ensimmäiseksi häkitys treeniksi, saa olla ylpeä. Hauskin oli kyllä kun lampaat olivat jo melkein häkissä ja kovistelin riskille vieressä, yksi lammas luikahti miun selän takaa häkin ohi. Yleisö kerkes jo hihittelemään että nyt karkaa. Samalla hetkellä Riski "karkaa" selän takaa ja kävi hakemassa toisen takaisin. :D Ajatusta nopeampi.

4 kommenttia: