torstai 22. lokakuuta 2015

Kovempi, parempi, nopeempi, vahvempi


Kilometri postaukset jatkukoon. Hirveästi ollaan tehty ja hirveästi olisi asiaa sekä kirjoitettavaa. Alotetaan vaikka kisajutuista. Pitäiskö koittaa jotenkin lajitella? Yritetään.

Doni, kisat 
Donin kanssa ollaan otettu kisausspurtti tälleen loppu syksylle. Aloitettiin möllirallyistä viime lauantaina. Rally juttuja ei ihan liikaa olla tehty. Joskus puolivahingossa lenkeillä oikealla seuruuta ja siinä lähinnä se. Oon tosi laiska treenaamaan, mutta kisaaminen on  kivaa. :D Treenimotivaatioon varmaan auttais jos ilmoittais kisoihin ja sais kisaoikeuden voittajaluokkaan - olis oikeesti opiskeltavia juttuja. No mutta mölleistä on hyvä aloittaa ja sainkin kolme koepaikkaa kuun vaihteeseen. Doni sai kisata avon ja voittajan radat.
Kuva, jonka Veera (@zergggiew) julkaisi
Loistopoika osasi jälleen. Avoimen radalla ainut vaikea juttu oli istu-eteen-takaa sivulle. Se pitäis opettaa joskus kunnolla. Jää herkästi vinoon. Avoimen radalta Donille -1pistettä kun haisteli pikaisesti eteentulon kylttiä (pysähdyin ehkä liian lähelle). Mutta tulipahan suoraan välietapin kautta. Ohjaajalle -10. En tiennyt, etä spiraalissa ohjaajan täytyis olla kartalla monta tötsää kierretään. No, nyt tiedän. Loppupisteet siis 89 ja 3/10.
Voittajan rata aiheuttikin enemmän tuskailua. Sieltä löytyi mm. molemmat täyskäännös oikeaan (ei koskaan tehty), oikealla seuruussa juosten pujottelu ja peruutus. Vaati vähän ajatustyötä ja kikkailua. Yleensä en osaa oikein höpöttää rallyssakaan koiralle, mutta nyt tuli tarpeeseen. Sain kun sainkin tekemään Donin kaikki liikkeet. Peruutus oli jopa oikein nätti. Rallyssä peruutukseen lähdetään suoraan vauhdista (vrt tokon pysähdyksestä). Molempien täykkäri ei ehkä kovin tyylipuhdas ja siitä napsahtikin -3tvä, kun koira kävi kyltin ohi kääntyessään. Oikeallakin kesti juoksun tsemppausten kera oikein nätisti! "Normi" jutuissa ei ongelmia tälläkään radalla. 97 pistettä, voitto ja tuomarin palkinto. :)
Kiitos Pauliinalle Donin flyball-kuvista! 

Tiistaina kurvattiin katsastamaan TAMSKin uutta hallia, ja on muuten hieno! Saa siellä päin treenaavat olla tyytyväisiä. Pohjakin hurjan kiva ja piti jopa raivokelpien tassujen alla, ja kaarroksien venyminen johtui täysin muista syistä. ;) Samalla startattiin myös meidän molempien ihka ensimmäiset kolmosen kisat. Ohjaaja jännitti ihan suotta. Radat olivat oikein mukavat ja kelpie kulki hurjan kivasti! Kaarroksetkaan eivät olleen niin pahoja kuin kuvittelin, kiitos TAMSKin livestreamille, hieno systeemi kun pääsee katsomaan jälkikäteenkin. Jos kiinnostaa niin Donin radat suunnilleen kohdissa 18.58 ja 20.30 ja päiväksi 20.10. Tuloksena molemmilta radoilta HYL. Ensimmäisellä osui A-putki erottelussa putkeen kun ohjaaja vähän kiiruhti ja toisella radalla tuli pituuden vinoon. Se vähän jäi kaivelemaan. Muuten oli niin hurjan kivaa menoa ja ehjät radat!


Doni, toko
On reeeeenattu! Pitkälti painittu samojen asioiden kanssa. Ei mitään suuria ongelmia. Lähinnä kauneusseikkoihin puuttumista. Seuraamista tehty pitkinä suorina ja pidetty pääpaino etenkin siellä hitaan seuruun puolella. Oon myös testaillut vähän oman rytmin muutoksia, miten mun kannattais kävellä, jotta Donin ois mahdollisimman helppo seurata. Ollaan tehty myös pieniä häiriöitä seuruuseen, koska ne on yleensä pahimpia. Esim käsien tapautus, maan tömäytys, yskäisy noin 10-20 sekuntin välein. Huomaa nopeasti kuinka hyvin tsempannut, viime treenissä ei reagoinut yhteenkään.
Ohjatun nostoa ja palautusta on hiottu ja toivottavasti muutostakin. Miulla on kapula ollut nyt aina jonkun esineen/aidan/tolpan edessä. Eli joutuu jarruttamaan ettei törmää. On laittanut kelpien aivot ajattelemaan ja tänään teki tasamaalla varsin siististi. Palautuksetkin lähtökohtaisesti siistejä ja tiiviitä.
Tunnarilla tehnyt hyviä toistoja, ehkä tämä tästä. Zetaan löytynyt hyvää varmuutta ja paljon onnistumisia. Kaukoissa painitaan vähän ulkona vireensäätelyn kanssa. Lelulla tekee kivalla ilmeellä ja keskittyy ajattelemaan taaksepäin, mutta saattaa sekoittaa varsinkin s-i vaihdon maahanmenoksi. Namilla tehdessä ei taaskaan keskity tekniikkaan niin paljon, mutta tekee aina oikean asennon. Hmm... Ehkä jatketaan lelulla ja koitan vaatia kuuntelemaankin. Lelulla tekee tosiian todella kauniilla tekniikalla, ja siitä en haluaisi lipsua.


Riski, toko
Riskikin on päässyt treenaamaan nyt koipensa kanssa, kun ei ole enää vaivannut. Hurjan paljon vähemmän se on tehnyt verrattuna Doniin. Lauantaina Riski pääsi tekemään hallissa, kun käytiin ennen Donin vuoroa vähän palloilemassa. Sitä ei kiinnostaa mikään eikä kukaan. Hurjan pätevä pieni. Tekee ihan täysillä vaikka ympärillä olis pienessä tilassa kymmenen koiraa ja 15 ihmistä. Mutta mammalla on lelu ja namppaaa. Super lapsi. Hömpöteltiin lähinnä perusasentoa, liikkeelle lähtöjä ja pienet paikallaolot.
Samoilla teemoilla ollaan jatkettu. Sisätreeninä pitäis tehdä sitä kapulan palautusta, jotta vois alkaa ottaa ulkotreeneihin mukaan. Seuruussa ollaan edistetty ihan hurjan suurin harppauksin ja ihmisen on vaikea malttaa olla tekemättä liikaa kun se on niin mainio ja yrittää kovasti olla koko ajan vaan parempi. Stopit myös kivoja, seisomista ollaan muistettu tehdä enemmän ja se vahvistuu koko ajan. Kaukoissa edelleen laudalla miun edessä ihan vaan asentoja tarjoten. Ja välillä pilkauttelee varsin nättiä sarjaa, joten valo tunnelin päässä!Riski, paimennus

Perjantaina käytiin taputtelemassa tämän vuoden paimennukset kasaan ja hyvillä mielin jäädään odottelemaan kevättä. Kelpie oli vähän villillä tuulella toisella kierroksella ja sai pienen  kurin palautuksen, ja ilme ei meinannut muuttua, ei sitten millään. Älä sinä ihminen häiritse kun Riski tekee hommii nyt. Mutta se ei oikein käy. Saatiin palauteltua kelpie vähän ruotuun ja ihminenkin tajuaa toivottavasti olla jatkossa entistä tiukempi, Riski on töissä kaikkea muuta kuin pehmeä, vaikka se onkin arjessa niin helppo.
Loppuun tehtiin kiva kuljettelutreeni aitojen ulkopuolella, ja etenkin näissä Riski loistaa. Se kuljettaa todella rauhallisesti ja osaa tarvittaessa irroittaa pusikosta ahneimmankin syöjän. Meiltä pääsi puskasta irroittaessa yksi lammas vähän karkaamaankin, mutta ennen kuin ihminen oli kerennyt edes ajatella että mitäs hei nyt, niin Riski oli noutamassa kadonnutta kaveria takaisin. Ylpeä miun pienestä paimenpojasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti