tiistai 27. lokakuuta 2015

Riski 8kk, tokoa ja liikkuvaa kuvaa

Treenimotivaatio kasvaa kasvamistaan! Kunnon tokotreeneistä taukoiltiin viikonlopun yli, mutta ollaan opiskeltu käyttämään sisäpihaa hyödyksi pikkutreeneissä. Saa siinä etenkin Donin kanssa tehtyä esim tunnaria joka tarvitsisi vaihteeksi hirveästi vaan toistoja. Pojat ovat päässeet useampanakin päivänä koiraseuraan rälläämään ja etenkin riskillä on ollut hurjan kivoja leikkikavereita. Doni lähinnä jolkottelee omiaan, eikä niin osaa leikkiä vieraitten kanssa, sille riittää kun saa leikittää Riskiä välillä. Perjantaina pääsivät kahden dobberi neidin kanssa juoksemaan, eikä Riskiäkään jännittänyt yhtään astetta isommat kaverit. Maanantaina yrittivät saada Elviä juoksemaan ja tänään käytiin Kerttu-kelpien kanssa lenkillä, Riski sai kertusta kivan juoksu- ja painikaverin!

Perjantaina käytiin taas pitkästä aikaa hakutreeneissä! Pojat olivat molemmat ihan liekeissä. Hyvässä ja huonossa. Riski vietti myös 8kk synttäreitään, mihin miun pentu on kadonnut? Ainakin siitä on kasvanut komea nuori mies, jonka kanssa on hurjan kivaa olla ja treenata! Strategiset mitat - 53cm ja 15,1kg :)


Saatiin laumaan myös vähän pörröisempää vahvistusta. Meille muutti viime viikolla Diiva, 6.7. syntynyt pitkäkarvainen maatiaiskissa neiti. Hurjasti on jo reipastunut, koirat vähän jännittävät, mutta muuten mennään reippasti jo tutkiskelemaan paikkoja. 


Mutta treenijuttuihin! Perjantaina molemmat koirat pääsivät hakuilemaan. Riski ensin. Meitä oli vain pieni porukka joten riski teki kaksi kierrosta kahdella ukolla. Ensimmäisellä kierroksella ukot n 40 metrissä molemmin puolin. Hirveä into sillä oli ainakin metsään jälleen. Ensimmäinen ok, vähän yritti lähteä kaarrattelemaan, mutta aika suoraviivaisesti eteni. Toisella olis sitten halunnut painella pitkin metsää. Nenä oli ainakin auki, liekö lähtenyt tallausjälkien mukaan? Oli onneksi liinassa eikä päässyt ihan päättömästi juoksentelemaan, hankkiutui tosin jumiin kolmen puun ympäri joten kelpien selvittelytauko ja uusi yritys. Nyt eteni ok hyvin.
Sitten Doni. Ja ohhooh. Iloa ja intoa löytyy. Vielä kun jossain jaettaisiin avoja ja ohjattavuutta. Kelpie etsii kyllä, jos saisi etsiä niinkuin parhaaksi näkee. Vähän sai taistella taas suorien pistojen kanssa, mutta kyllä ne sieltä. Tyhjät oli kuitenkin nättejä! Niillä eteni suoraan. Ensimmäisellä kääntyi taaksepäin, kävi varmaan tarkistamassa etukulman kun siellä oli ollut edellisen koiran MM. Toisella hieno laatikko takarajaa myöten. Tehtiin vain kaksi löytöä, molemmilla pitkät haukut, jotka pelittivät hyvin.
Riski pääsi vielä tekemän toisen kiekan. Nenä oli varmaan avautunut autossa odotellessa ja nyt jätkä ihan loisti! Kaksi maalimiestä, molemmat taas noin 40 metrissä. Täysin suoraan tykitti kummallekin! Hieno hakukone siitä vielä tulee! Ainakin motivaatio kohdillaan.


Tokoakin ollaan nyt väännetty parien kunnon treenien muodossa. Donin kanssa ohessa taisteltu kaukoja ja tunnaria. Tunnaria oon koittanu tehdä nyt vähintään kerran päivässä, jotta saataisiin onnistumisprosentit hiukan kohoamaan. Sunnuntaina treenailtiin keskenämme ja maanantaina Ellan ja Elvin kanssa.
Sunnuntain treeneissä Doni teki kiertoa, seuraamisen, peruutusta ja eteenmenoa. Maanantaina peruutusta, kiertoa, eteenmenoa, tunnaria ja paikkikset. Kaikkea aika minimaaliset toistomäärät.

 Kierrot hienoja! Häiriönä pelkät kapulat valmiina tai niin että liikkuri vie. Kertaakaan ei mokannut. Tässä alkaa olla jo vähän varmuutta. Tehtiin myös stoppeja kiertoon. Vähän hämmentyy kun stoppaan, kun on saanut juosta lähes joka kerta läpi. Istuminen on varmaan paras. Seisominen tuntuu koko ajan vain huonontuvan. Stoppaa se ihan oksti, mutta haluaisin vähän asennetta mukaan, nyt himmaa ensin ja sitten seis.
Eteenmeno on hyvä! Pääosin onnistuu. Täytyis vaan keksiä joku maan alta palloja pompautteleva laite tai muu vastaava palkkaukseen. :D Muulla kuin ruoholla valmis palkka näkyy aika poikkeuksetta. Tyhjään lähtee kyllä hyvin, mutta kääntyy alla olevan kuvan näköisesti kun heitän palkan eteen. Appari voi heittää palkan kerran, jonka jälkeen rupeaa kyttäämään apparia. Vaikeeta!


Seuraaminen on parantunut ainakin omaan silmään ja pienet häiriöt eivät saa kelpiestä enää reaktiota, jes! Vähän jo etukäteen jännittää tehdäänkö ensi viikon torstaina kokeessa vitosen vai ysin seuruu.... Peruutusta ollaan tehty nyt pääosin sivulla, pysyy hyvin suorana ja peruuttaa hyvin. Myös käännökset toimii. Ainut mikä tökkii on lopun perusasento. En ole tajunnut treenata sitä lähes ollenkaan, ja ei sitä myöskään siis esiinny. Nyt oon koittanut pienellä käsiavulla saada istumaan. Reagoi ihan hyvin ja tekee avusta kyllä perusasennon. Vähän mietityttää vaan oppiiko tuossa mitään? Vai istuuko vain "pyynnöstä". No sen näkee parin treenin jälkeen. Ainakin pikkuhiljaa se pylly on ruvennut nopeammin menemään maahan. 
Paikkiksessa kestää. Ei ainakaan tuttujen kanssa mitään probleemaa. Tehtiin vaikeutettuna ensin toistoja niin että Elvi kutsutaan metrin Donin takaa niin, että juoksee ihan vierestä ohi. Hiukanhan ilme muuttuu hämmentyneeksi, mutta nousemisesta ei merkkejä. Tehtiin yksi toisto myös kokeenomaisesti, mutta käskyn jälkeen Ella lähti vielä juoksemaan karkuun. Tässäkään ei sen ihmeellisempää reagointia. Hyvä Domps!

Riskin treeneistä sain tehtyä pienen kollaasin joten olkaas hyvät. Pentu on niin mainio! Kierroissa oon ruvennut puuttumaan välillä ilmaantuviin komennus/ilo räksytyksiin. Näitä esiintyy yleensä jos lähetän koiran perusasennosta. 
Seuraaminen on hurjan kivaa riskin mielestä. Se tekee tällä hetkellä tosi kivalla ilmeellä ja tekniikkakin pysyy mielessä. Toivottavasti pysyy tälläisenä! Kapulan palautus edistynee myös, tosin tämä edelleen vain sisätreeninä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti