keskiviikko 16. syyskuuta 2015

We'll light up the sky, we'll open the clouds


Treenijuttuja! Ompa kivaa kun ollaan päästy pikkutyypin kanssa treenaamaan kaiken ihmisen ja koiran saikkuilujen jälkeen. Ollaan palailtu siis vähän treenirytmiin. Leikki-projektikin on varsin hyvällä mallilla. Oikeastaan ei paljon muuta olla treenattukaan, leikkiä, pientä seuruupätkää ja jääviä. Tänään päästiin myös käymään hakumetsässä ihan uuden porukan kanssa, toivottavasti päästään useamminkin vielä nyt syksyn aikana! Huomenna otetaan auton nokka kohti kakkoa, ollaan pari päivää Lemillä jonka jälkeen palataan todennäköisesti kahden kelpien kokoonpanolla. Doni pääsee siis kaupunkilomalle!


Alla oleva video laadultaan aika suuresti miinuksen puolella, miulla ei oo kameran jalustaa mukana eikä tolla nurmikkoläntillä ole edes mitään tuolinkaltaista. Pakko kuitenkin jakaa, koska pentu <3 Noi pomppuloikat on ihan parhaita. Lähtökohtahan oli ettei Riski mieluusti edes tuo lelua miun lähelle vaan menee parin metrin päähän lutsuttamaan sitä. Nyt se pomppaa niin korkealle kuin vietereillä pääsee ja murisee samalla.
Seuruuta kokeilin ensin tehdä niin että miulla ois lelu lantion kohdalla, mutta en saanut silmänkäyttäjäpaimenta kyllä keskittymään mihinkään samalla kun voi kytätä lelua. Siirryttiin tekemään sama siis nameilla ja tää näyttää pelittävän.
Istumista ja maahanmenoa ollaan tehty lelulla. Saa siis jahdata lelua ja kesken leikin istu/maahan. Näissä tekee tosi hyviä! "Vääristä" maahanmenoista oon vaan jatkanut mutta ei ole saanut palkkaa, mutta pitkälti tekee oikealla tekniikalla. Seisomista ollaan tehty vielä vasta namilla. Pitäis ottaa asiaksi tehdä sitä nyt paljon enemmän. Oon jotenkin vahingossa painottanut enemmän vaan istumista ja maahanmenoa.Niin ja tosiaan päästiin tänään hakuilemaankin! Riski oli ihan liekeissä! Oltiin uuden porukan kanssa ihnassa, aukeassa maastossa. Riskille 3 ukkoa valmiina n 30-40 metrissä. Alueelle tullessa koko kelpie ihan pyöri valjaissa kun tajus etä mennään metsään ja tuolla keskilinjalla seisoo ihminen ja nyt HÄN pääsee tekemään. Ensimmäiselle lähti tosi hyvin ja oikein ampaisi metsään, vähän ehkä siksakkas juuri ennen ukkoa, mutta koko ajan oli ajatus minne päin on menossa. Toisella lähti taas tosi näppärästi heti kun annoin luvan. Liinan mitan eteni ihan luotisuoraan ja juuri kun laskin liinasta irti, oletin että nyt uppoaa suoraan, sai pikkukelpien nenä hajun ilmeisesti tallausjäljistä. Jäljesti jonkinverran pitkin metsää tallausjälkiä myöten vaikka koitin huudella. Johonkin kutsuhuutoon sain vihdoin reagoimaan, jonka jälkeen nous nenä ja ilmeisesti sai hajun ukosta kun juoksi suoraan sen luo. Ryösti myös puolet ruuistaan suoraan rasiasta kun MM ei täysin uskonut ilmaisumuotoa: "Pidä rasia niin ettei kelpien kuono mene sinne, imaisee muuten kaiken". Sai ainakin palkkansa. :D Kolmannelle ihan super! Kävi varmaan pieni ilmavirta josta sai hajun kun kipitti niin kovaa kuin koiviltaan pääsi ja suoraan ukolle. 
Hyvä kelps. En nyt vieläkään suostu luovuttamaan tän ajatuksen kanssa enkä auttamaan koiraa. Ajatus sillä kuitenkin on. Metsään - ukkoja - jeejee - ruokaa. Saatiin nyt vähän vinkiksi jatkoon että älä laske irti heti kun lähtee menemään. Antaa mielummin vetää liinaa vasten ja hölkätä itse jonkin matkaa perässä. Laskee vaikka sitten paria metriä ennen irti. Tällä tavalla ei ainakaan nyt alkuun pääse bongailemaan noita tallausjälkiä ja lähtis alussa jo suoraan. Nyt teki kuitenkin 1&3 ihan optimaaliset pistot! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti