keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Samanlaist energiaa sä saat hakee pitkään

Takaisin kaupungissa. Ja mukana molemmat pojat! Viikonloppuna kerettiin vetää paritkin treenit Mirkan ja Kurun kanssa, ja ai että Doni oli ihan liekeissä. Hiukan sellainen iloinen ilmapallo, mutta pysyi kuitenkin ihan hanskassa ja teki hienoja settejä. Treeneistä maratoonitekstiä alempana.

Kerettiin puuhata myös ihania näyttelyjuttuja, eikun mitä? Lauantaina pyörähdettiin Riskin kanssa mätsärissä. Pikku jätkä oli mainio, pari kierroksella ei ois malttanut juosta vaan oli hirrrvee kiire joka paikkaan. Piti vähän rauhoitella ja sain jopa ravaamaan ihan nätisti. Seisoa tapittaa paikallaan ihan kuin joku ois opettanut. Tuomaritätikään ei jaksanut kauheasti kiinnostaa, siinäpähän kopeloi. Saatiin punainen nauha. Punaisten kehässä seistä tapitti oikein kauniisti, mutta käteltiin ensimmäisten joukossa pihalle. Mutta kehuttiin kauniiksi ja rauhalliseksi. ;)
Riski esittelee hammaskalustoaan Muuramen tuomarille
Sunnuntaina ajettiin Jyväskylään hiukan mutkan kautta, ja pyörähdettiin Donin kanssa Hyvinkäällä näyttelyssä. Kelpieillä oli tuomarinmuutos ja lupaava romanialainen oli vaihtunut suomalaiseen Hilkka Salohallaan. O-ou. Päätettiin kuitenkin lähteä kun oli kerran ilmoitettu. Kelpiet oli heti aamusta. Oli mukava nähdä myös Donin kasvattaja Kirsiä, kiitos seurasta! Kelpiekehä oli ihan järkyttävää kynnöspeltoa. Kuoppaa kuopan perään ja kohtuu pitkä heinikko lisäksi. Doni ainut uros. Seisoi ihan nätisti kun tuomari tuli heti kopeloimaan. Ympäri juostessa otti ehkä viisi raviaskelta. Loppumatkan lähinnä pomppi ja laukkasi. "Kumipallona luokses pompin...." Aina kun sain raville niin kelpie kompastui johonkin töyssyyn ja vaihtoi laukalle. Niin miten meni. Tuomaritäti halusi ensin arvostella koiran ja katsoa liikkuisko sitten edes jotenkin päin. Edes-takaisin oli jopa melko tasainen ja sain donin ravaamaan, ympärikin saatiin esitettyä edes muutama metri ravia. Doni oli lähinnä riittävä tuomarin mielestä joten tulos KÄY EH1.
Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea. Hyvä purenta. Hiukan kapea kuono tyvestä. Hyvät silmät. Hieman kookkaat ja karvattomat korvat. Riittävä kaula, eturinta ja rintakehä. Riittävät etukulmaukset, niukat takakulmaukset. Liikkuu ahtaasti takaa ja epävakaasti edestä. Riittävä karvapeite. 
 Pojat olivat kuitenkin onnellisia näyttelyn tuliaisista ja Doni näytti kerrankin kehässä vähemmän kuolleelta lehmältä.
Doni kehässä, kiitos Kirsille kuvasta! 
Riski Muuramen näyttelyssä, kiitos Jessicalle kuvista. 
 Mutta sitten tärkeimpiin eli treeneihin! Donin kaupunkilomailuun kuuluu ahkera treenaus, sain nimittäin koepaikan ensi lauantaille. Hurjaa! En oikein osaa sanoa uusista liikkeistä tiivistelmää. Silloin kun onnistuu, tekee kympin arvoisesti, silloin kun ei toimi niin ei vaan toimi. Doni osaa suurinpiirtein uudet jutut, se varmuus vain puuttuu.

Ollaan nyt keretty treenaamaan jo ihan reippaasti torstain jälkeen. Seuraaminen tuntuu hyvältä. Vähän sain perjantaina huomautella ja muistutella omasta tilastani, mutta muuten tekee tosi siististi ja silti ihan tajuttomalla tahdolla. Tekniikka kestää myös. Peruuttelua ollaan edelleen tehty jalkojen välissä, mutta siirretty koko ajan enemmän sivulle ja tähän väliin tuuletukset, tekniikka kestää tässäkin! Ajatus on mukana, kunhan itse teen hitaasti ja rauhallisesti ja annan koiralle mahdollisuuden onnistua. Toimii myös kaavioon yhdistettynä. Käännökset vielä epävarmoja, mutta tekee jotenkin. Niitä pitää harkata vielä. Zetaa on varmisteltu myös paljon, tekee tosi hyvin. Asennot nopeita ja tarkkoja, ja ruvennut tauon jälkeen kuuntelemaan oikesti. Kestää myös ohikävelyt eikä varasta.
Tunnarissa tehty erilaisia kuvioita, vaikeimpia kuviot joista varsinaisesta rivistä erkanee kapuloita, esim E- tai K- kirjaimet. Tekee kuitenkin määrätietoisesti ja ei yleensä härki vaikkei heti löytäisikään omaa. Ohjattua ei olla tehty varmaan edellisten kokeitten jälkeen kertaakaan. Pitää muistutella ennen lauantaita. Kiertonoutoa hinkattu senkin edestä. Alkutreenistä saattaa pöllöillä omiaan, mutta huomautuksista yleensä uskoo ja muistaa että ainiiin pitää kiertää. Launtaina oli tosin Donin aivot narikkaan-päivä. Tuli raahattua kelpie autoon tauolle kun halusi tehdä kaikkea muuta kuin kiertää. Pienen tauon jälkeen löytyi tötsäkin ilman välietappeja. Eilen käytiin Ellan ja Elvin kanssa tekemässä, meillä ei ollut hyppyjä häiriöksi joten vähän sovellettiin. Matkalla oli kasa erilaisia leluja ja kapuloita. Doni oli ihan super! Muisti varmaan viime treenin autotauon ja tykitti jokaisella suoraan kiertoon. Tehtiin kerran myös liikkuroituna, että Ella vei kauplat muiden rojujen sekaan kun miulla oli koira sivulla ja Doni kykeni silti juoksemaan ohi. Jesjesjes! Ollaan tehty suurimmaksi osin vain tuota kiertoa, loppuosan tekee hyvin.
Ruudun eteenmenosta ristiriitaiset fiilikset. En oikein osaa sanoa osaako vai eikö. Välillä tekee todella hyviä ja suoria ja välellä lähtee ihan vinoon. Oon juoksuttanut nyt leluille niit ettei näe vientiä ja koittanut aina saada lelun sellaiseen paikkaan ettei näe lähtöpaikasta. Testattiin myös eteenmenon stoppia ja siitä ruutuun lähetystä. Nämä ok. Vähän kaarella lähtee ruutuun, mutta menee kuitenkin vauhdilla ja etureunasta sisään.
Luoksetuloa ei olla tehty ollenkaan, parit stopit pitää muistutella ennen lauantaina. Yhdet kaukot tehtiin eilen Elvin paikkaistumisen häiriönä ja ne toimi vaikkei ollakaan treenattu.
Paikallaoloissa ollaan painotettu istumisessa pysymistä. Näissä edistys ja tsemppaaminen näkyy selvästi. Kestää jo aika hyvin häiriötä.


Riski ollut myös pätevänä. Ollaan tehty seuruuta niin että miulla on käsi lantion kohdalla. Nyt on tehnyt tosi nättiä pätkää. Vasemmalle käännöksissä autan kättä kääntämällä päätä ulospäin, jolloin käyttää myös takapuoltaan. Oikealle tekee myös täykkärit nätisti, oon hiukan hidastanut ja auttanut, että oppisi alusta asti pysymään käännöksissäkin lähellä.
Seisomisen stoppi ollaan otettu ajatuksella työn alle. Työ tuottaa tulosta ja ajatusta on tullut mukaan! Ollaan saatu muutamia hienoja toistoja myös ilman käsiapua. Tarkoitus olisi saada kaikkien asentojen stopit sata varmoiksi, ennen kuin ruvetaan sotkemaan mihinkään liikkeeseen.
Kiertoihin haettu vaikeutta lisäämällä alun perusasentoa ja siitä ilman apuja lähtöä, näissä niin hieno pikkujätkä! Etsii tötsän "missä kie" käskystä ja samalla oon pitänyt vähän etuosasta kiinni/silitellyt ettei opi karkaamaan, intoa kuitenkin on. Näissä hakee myös itse kontaktia heti kun on bongannut tötsän. Kiertoon lähtee samalla vauhdilla kuin muutenkin.
Luoksetuloa ollaan pyritty myös tekemään aina kun on ollut treeniseuraa. Näissä ei ongelmaa tai mitään muita ihmeellisyyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti