sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Jyväskylässä. Kotona.

Täälläpä täällä! Kamera on vielä muuttotavaroiden joukossa, joten puhelinlaatuista menoa viime viikolta.

Riski on siis opiskellut elämään citykoirana ja onkin varsin mallikas kaupunkilainen jo! Tiistaina tosiaan rantauduttiin Jyväskylään ja ollaan kotiuduttu jo hyvin. Riskin kanssa on niin helppoa. Vaikka se on vasta ihan kakara niin se sopeutuu kyllä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ei hirveästi hätkäytä ihmispaljous, kerrostalon äänet tai ylipäätään mikään. Lenkeillä kulkee pitkällä hihnalla ihmisten ja normaalivauhtia kulkevien pyöräilijöiden ohi. Koirat tahtois mennä moikkaamaan ja kovaa ohi suhaisevat fillaroitsijat ovat hiukan jänniä. Sisällä lähinnä nukkuu tai leikkii omilla leluillaan. Mie oon ollut flunssassa pari päivää ja on saanut ruokailla päiväruokansa kongista. Tai siis Sumo- merkkisestä "feikkikongista". Meillä käytössä M-koko ja kelpiellä kuluu reilu 1,5h tyhjentämiseen. Varsin hyvää aktivointia.

Tila-auto Skoda! Hyvin mahtui vielä takapenkille Elvi ja lisää tavaraa ja etupenkille ihmiset ;)
Treenirintamalta ei uutisia. Ollaan vasta opeteltu elämään kaupunkilaisina. Viikonlopulle oli suunnitelmissa mennä katsomaan agilitykisoja ja oltais saatu tokoilu seuraa, mutta itse oon tosiaan sellaisessa flunssassa ettei sohvasta ylös raahautuminen tunnu kovin hyvältä vaihtoehdolta. Tyydyttiin siis vain makoilemaan. Namitokoja ollaan tehty sisällä. Uusia ja vanhoja juttuja. Vanhoina I-M vaihtoja ja näissä on jo aika pätevänä ja tekee vaihdot loppuun asti ja kauempaakin. Lisäksi uusiksi jutuiksi etujalkatekniikkaa kaukoihin. Ollaan tehty laudan pätkällä, oon palkkaillu siitä että tulee seisomaan etujalat laudan päälle ja pikkuhiljaa on jo ruvennut tarjoamaan itsekseen pääasiassa seiso-maahan vaihtoja etujalat alustalla! Pari kertaa tarjonnut myös hienolla tekniikalla seiso-istu vaihtoa laudalla. Fiksu kakara. Toisena uutena kapulan palautusta. Lähdin työstämään nyt niin että tyrkkään kelpielle kapulan suuhun ja menen muutaman askeleen päähän seinän viereen seisomaan ja siitä "tuo" käskyllä sivulle. Oon palkkaillu nyt ensin siitä että tulee vaan siihen sivulle seisomaan. Lisäkäskyt hämmentävät ja kelps ei voi ymmärtää miten hän voi samaanaikaan pitää kapulaa suussa ja istua/tulla sivulle.

Käytiin torstaina mätsärissäkin! Riski pääsi viihdyttämään mätsärikansaa, mutta käyttäytyikin varsin mallikkaasti. Lauantaina ollaan menossa ensimmäiseen ja todennäköisesti viimeiseen näyttelyyn, Muuramen pentunäyttelyyn. Täytyi siis ihan vaikka käydä kerran harjoittelemassa, ei olla koskaan tehty mitään näyttelyjuttuja, jos ei lasketa rakennekuvien otto projekteja. Mutta niin. Isoja pentuja oli ihan hurjasti, joten jouduttiin odottelemaan aika pitkään. Sai olla kyllä ylpeä jätkästä, kehässä tönötti nätisti neljä jalkaa maassa ja paikallaan. Tuomarin tullessa otin pannasta kiinni ja heilutti vaan häntää ja hillitsi itsensä rakkauden osoitus purkaukselta. Liikkeissä teki pari ilopomppua, mutta pääosin ravasi varsin kauniisti. Tuomio ei yllättävä. Sin- ei sijoitusta. Eihän se ole söpö eikä pullea mutta hyvin ainakin käyttäytyvä!

Citysilakka ja omistajan asennemuutos flexilenkkeilyä kohtaan

2 kommenttia: