maanantai 24. elokuuta 2015

Oon lähes sanaton taas kun nään silmissäs katseen saman joka tän jutun tiivistää
Tää tyyppi on omaan silmään ihan tajuttoman upea. Ja vietti muuten eilen 6kk "synttäreitään" kokoa löytyy jo aivan riittävästi, mutta kasvaminen taitaa olla Riskin pääasiallinen tehtävä. Puolivuotiaalla eilisten mittausten perusteella korkeutta 50cm ja painoa 13,5kg. Ei mikään pikkusilakka enää! Donilla korkeutta 51-52cm eli ohi taitaa mennä aika heittämällä. Meillä on yhteen oven karmiin vedetty viivoilla Donin kasvu, tällä hetkellä Riskillä kokoa 7cm enemmän kuin puolivuotiaalla Donilla oli... Hupsis!


Tämän postauksen treenikuvat parin vko takaa, satamakuvat eiliseltä. Suuret kiitokset jälleen Miiralle <3 Toi Donin seuraamiskuva on huippu. Rakastan tuota sen katsetta. Riski on viime päivinä parannellut suutaan, kovin kipeältä ei ole onneksi vaikuttanut missään vaiheessa. On muuten yllättävän haastava tehtävä pitää kelpien hampaat irti noin about jokapaikasta. Kuivia nappuloitakaan se ei olisi yli viikkoon saanut syödä, mutta heti perjantai iltana oli päättänyt murtautua ruokasäkkiinsä. Se siitä. Onneksi haava kestänyt kovempaakin kelpiekohtelua.

Ollaan Donin kanssa treenailtu tokopuolta. Oli vähän takaraivossa ideana päästä syyskuussa uusien sääntöjen kokeeseen. Muttamutta. Ei tainnut onnistua. :D Vielä hiukan vaiheessa ja kuun vaihteessa Doni jää kotiin viihdyttämään porukoita ainakin joksikin aikaa. Perjantaina käytiin kelpie porukalla treenaamassa. Doni taisteli kiertohärdellin kanssa kun saatiin hypytkin mukaan. Kierrot yllättävän hyviä! Läheltä ja kaukaa. Tais olla aivotkin mukana. Pari kertaa karkasi ensin hypylle, mutta nyt kapuloista oli veto poissa. Toinen kierros aloitettiin tunnarilla, piiitkään aikaan ei olla tätä muistettu tehdä. Haisteli pari kertaa kapulat läpi, ei maistellut ja nosti lopulta oman! Ilmeisesti muisti pelaa edes jonkun verran. Toisella kiekalla myös uuden liikkeen loppuosaa ja hypyn ketjuttamista. Aika senteistä kiinni hyppääkö vai ajautuuko ohi. Matka kapulalta hypylle on isolle koiralle vauhdissa hyvin lyhyt. Doni tsemppas kuitenkin hurjan hyvin jo ekasta huomautuksesta ja teki hienoja toistoja.
Loppuun vielä uusi paikkamakuu. Kutsumisiin ei reagoi ja tapittaa kyllä nätisti paikoillaan, maahan laitossa on vielä hidas joka täysin ymmärrettävää kun ensin on monta vuotta tyrkytetty päähän että siellä sitten istutaan. Muiden varsinkin matalalla äänellä tuleviin käskyihin meinaa reagoida. Tähän paljon treeniä!


Tänään heti aamupäivästä tokoa Pauliinan ja bortsujen kanssa. Donille suunnitelmissa uutta paikkista, zetan asennoissa pysymistä, tunnaria ja eteenmenoa. Aloitettiin paikkiksella Kooan vieressä. Ensin  parin minuutin istuminen piilossa. Doni yritti alussa vähän haistella ilmaa josta huomautukseksi riitti pelkkä jalan tömäyttäminen piilossa. Loppuajan istui ihan nätisti. Käytiin välissä palkkaamassa ja takaisin piiloon, tehtiin nyt pelkkä kutsuminen istumasta. Doni kesti ilman ongelmaa Kooan lähdön. Tuli luokse hyvin. Tehtiin toinen setti maahanmenoineen päivineen. Istuminen taas ok, maahanmenoon yritti reagoida kaikilla kolmella käskyllä... Hmh! Lopulta kesti kuitenkin pelkästään nytkähtämällä ja kävin palkkaamassa ennen kuin laitoin maahan. Nyt oikein läsähti vauhdilla kun viimein sai luvan. Tehtiin n minuutin makuu josta kutsuin Donin ensin, ei mitään ongelmaa. Tuli jopa ihan reippaasti. Tässä pitää muistaa ottaa käskyyn myös nimi! (DoniTänne)

Oma setti aloitettiin niillä zetan vääntämisillä. On nyt ruvennut taas ennakoimaan pahemmin ja entistä pahemmin miun liikkeelle lähtöön. Varsinkin käskytettynä saatan olla koiran takamuksen kohdalla kun lähtee jo hiipimään. Istumisessa piti kerran huomauttaa kun hölkkäsin ohi, maassa pysyi kuin liimattu ilman yhtään huomauttamista ja sain spurtata aika vauhdillakin ohi niin pysyi. Seisominen vaikein niinkuin oletinkin. Lähtee ennakoimaan jo pelkästään kävelyvauhdissa, juoksusta puhumattakaan. Sain aika monta kertaa helpottaa ja huomauttaa mutta lopulta saatiin onnistumisia niin että lähdin hölkkäämään koiran kohdalla! Ajatusta siis enemmän mukaan etenkin seisomiseen!
Tuumailtiin myös ruudun eteenmenoa. Piirrettiin hiekkaan ympyrä. Ja on muuten vaikea saada kelpie osumaan siihen ympyrään. Vaikka näyttäisi lähtevän suoraan, kanttaa yllättävän helposti sen 2m vasempaan. Ohjaaja muistaa seisoa siis suorassa, ehkä jopa hieman korostetustikin. Eteen lähtee kyllä hyvin ja pysähtyy aika napakasti.


Doni sai tehdä toisenkin setin. Aloitettiin tunnarilla joka paljastuikin aika ongelmaiseksi. Donille on ilmeisesti vaikeaa jos kuvio on pötkö mutta siitä lähteekin "haarakkeita" kuten esim kirjaimen T tai K. haistelee kyllä määrätietoisesti yhtä suoraa, mutta ei meinaa "luopua" pötköstä jossa on jo päättänyt oman olevan. Miljonnatunnarissa, kun kapulat ovat sikinsokin, haistelee kuitenkin kaikkia. Ekalla toi kaksikin kertaa väärän tooodella pitkän haistelun jälkeen joten laitoin hetkeksi tauolle. Saatiin minitauon jälkeen kaksi hyvää onnistumista, vaikka olikin hidas niin nyt ei luovuttanut tuomalla vaan jotain kapulaa. Loppuun sai juosta eteemenon jälkeen ruutuun valmiille pallolle. Teki muuten tosi nätin eteenmenon, liekö ollut menossa toisella puolella kenttää olleelle merkille? Hieno ja suora joka tapauksessa!


Ilme <3 

5 kommenttia:

 1. Oho ompas Riski iso, Chaos on tällähetkellä tuon kokoinen :D mutta ihan hurjan hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on hurjan iso! :D mutta tuskin haittaa tulee olemaan.

   Poista
 2. Ton mallisen kelpieuroksen mäkin haluisin, mitä Riskistä näyttäis tulevan. Aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 3. Noi on kyllä keskenään niiiin erinäköset, etten kestä. :D Riski on kyllä magee tossa ylimmässä kuvassa!

  VastaaPoista
 4. Riski lähettää kiitospusuja!

  VastaaPoista