torstai 12. tammikuuta 2017

Sillä sä loistat pimeäs

Koira, jonka kanssa mikään päivä ei ole liian tavallinen

Back in business! Uudet tuulet tosin puhaltavat jo nurkan takaa, ennen kuin ehti kunnolla edes edellisiä reppuja purkamaan. Viime vuoden vuosikoostekin koputtelee jo julkaisua vaativana. Sen kanssa taistelen vielä kuvat mukaan. Doni on meidän kanssa Jyväskylässä ja molemmat kelpiet nukkuvat kainalossa. Elämä on aika mukavaa tyyppien kanssa.


Palauduin takaisin Jyväskylään heti vuodenvaihteen jälkeen ja nyt on taas yritetty käynnistellä arkielämää. Haettiin tosiaan Donikin takaisin maalaislomailemasta. Pahimpia pakkasia kerkesin onneksi juuri karkuun. Pieni "sisäisesti vinttikoira"-Riski ei oikein arvostanut kun mittarissa näkyi -25 asteen pakkaset. Riskin onneksi takka oli päällä ja sisällä sai nukkua sen vieressä. Donia ei paljon pakkaset hetkauta. Se ei juurikaan palele missään pakkasissa. Näissäkään keleissä se ei varmaan olisi omasta mielestään takkia kaivannut. Riski sen sijaan meinasi palella, vaikka pompan alla oli kireimmillä pakkasilla vielä fleecepaita. Meidän ulkoilut keskittyvät tulevaisuudessakin kovilla pakkasilla irtioloon, saavat koirat juosta itsensä lämpimäksi. Hihnalenkit eivät innosta oikein eskimokuteisiin pakkautunutta hihnan päätäkään.


Treenihommiakin on käynnistelty. Riski on kruisaillut muutamat agilitytreenit ja käytiin myös molempien koirien kanssa maanantaina epiksissä ihmettelemässä. Riskillä oli vähän liikaa virtaa kintuissaan ja meni vähän juoksenteluksi. Virhepisteiden määrästä ei mitään hajua. Doni pääsi tekemään sekä mölli- että kisaavien radan. Möllirata oli melkein jopa vaikeampi kuin kisaavien rata. Piti hanskata vähän kovempaa kulkeva kelpie. Mölliradalla pari ylimääräistä estettä ja oli vähän liian siistiä. Kisaavien radalle oltiin saatu jo kelpie hanskaan ja Doni luukuttikin aika mainion nollan ja sillä ylivoimaisen voiton. Jes mikä jätkä! Valkoisilla numeroilla kisarata ja mustilla Riskin keskiviikon treeni.


Riskin keskiviikon treenien setti siis mustilla. Tehtiin alkuun rengasta yksittäisenä, kun sen treenailu on vähän unohtunut. Ei mitään ongelmaa, joten ratapätkää sitten. Teki oikein näppärästi. Ensimmäisellä toistolla lipesi seiska putken väärään päähän, mutta pienellä vekillä ja paremmalla haltuunotolla tuli nätisti pelkällä vedolla. Yritettiin treenata myös persjättöä 6-7 väliin, mutta vitosella ei kestänyt miun liikkeelle lähtöä ilman, että tulee ohi, joten vahvistettiin vaan pelkästään sen poimimista. Toisella kierroksella tehtiin keppejä ja puomia. Molemmilla esteillä on tultu kunnon harppauksilla eteenpäin. Keppitreeneissä ei haitannut vaikka selän takana rääkyi pieni musta koira tahdittamassa. Alkuun ensimmäisessä ja viimeisessä välissä ohjurit ja lopussa pelkästään viimeisessä kepissä puoliksi ohjuri kiinni ja ensimmäisessä välissä ei ollenkaan. Niin pätevä kakru. Ei ota häiriötä miunkaan liikkumisesta ollenkaan ja saan juosta lähellä tai kauempana tai vedättää.
Puomilla lopun 2on-2off treeniä. Nyt ei tarvinnut enää edes korottaa päätyä ja sili tarjosi oikeaa asetoa alusta lähtien. Ensin pari toistoa ilman vauhtia niin että palkkasin itse. Näiden jälkeen pallo etupalkaksi ja sai vaihtelevasti namin ensin pysäytyksestä tai suoraan pysäytyksestä vapautus kun tuijottaa palloon. Näissäkin oli tosi hyvä! Nostin puolet toistoista alastulon yläpäähän ja sieltä juoksi täysiä kontaktille. Asenne oli näissä nyt kohdillaan ja stopit napakoita. Etupalkka pallo ei ole ainakaan vielä aiheuttanut yli menevää kyttäämistä tai hiipimistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti