maanantai 16. tammikuuta 2017

Ei kovin fiksuu, mut meille täysin normii

Kevään suunnitelmat työrintamalla vähän sotkivat harrastussuunnitelmia. Oli ajatuksissa pitää Donia koetauolla ja viilata vähän pilkkua liikkeiden osalta. Myöhemmin keväällä sitten käydä kokeessa hakemassa SMeitä varten tulokset kasaan. Donilla oli vasta yksi ykköstulos viime kesän jälkeen. Ei tosin oltu kokeissakaan käyty. Suunnitelmat menivätkin sitten kokonaan uusiksi ja tajusin, että meinaa tulla vähän kiirus. Tuumasta toimeen ja koepaikat kyselyyn.


Sain kuin sainkin Donille koepaikan aika lyhyellä varoajalla. Kurvattiinkin lauantaina heti aamusta kaverin luo Raumalle, jotta jaksettiin herätä sunnuntai aamuna tokokokeeseen Poriin. Kotimaan matkailu kunniaan ja muutamat kilometrit taas istuttu Skodan ratissa. Mitäpä parempaakaan ihminen keksisi. Donilla oli treenejä alla marraskuun lopun jälkeen yhden käden sormilla laskettava lukumäärä. Kelpolla oli ainakin motivaatio siis kohdallaan, siitä ei ollut epäilystäkään. 

Kokeessa oli tuomarina Tiina Heino, EVLssä koiria vain kolme, ja juuri minun tuurilla heti aamulla yhdeksältä ensimmäisenä luokkana. Vähän piti koittaa hillitä Donia. Se oli aivan lentoon lähdössä vähän väliä, ja kaikkensa sai kyllä hissutella. Kesti kuitenkin yllättävän hyvin lapasessa ja selvittiin ilman suurempia sohelluksia. Tulospaineet ovat nyt tiessään, sen verran hyvin malttoi totella. Loppusaldoa jännitin. Muutamat pisteet näin, kun tuomari halusi niitä kommentoida. Laskeskelin kehän jälkeen, että ihan siinä ja tässä riittääkö. Tulostaulu yllätti, 266p eli EVL1-tulos! Tämä riitti myös luokkavoittoon! SM-tulokset nyt siis kasassa, jes! 


Paikkaistuminen 9,5 
   Oli kerran liikuttanut tassua 
Paikkamakuu 8,5 
   Maahan miun kriteerillä hyvä ("olisi saanut olla nopeampi"), luoksetulossa kurvasi aika laajalla kaarella sivulle. 

Kiertonoutohässäkkä  7
   Oli vähän turhan vietereillä. Merkillä "räyh" ja valui ihan luokattoman löysään kurviin. Istuminen hieno ja samoin loppuosa!

Tunnari 10 
   Nytkähti liikkurin käskystä. Muuten siisti. 
Kaukot 9 
   Siistit! 
Luoksetulo 9 
   Stopit parantuneet hurjasti! Olin kovin tyytyväinen. 
Zeta 8 
   Maassa haisteli kun menin taakse. Istuminen oli napakka
Ohjattu 8
   Tiputti kontaktin keskikapulan kohdalla. Jäi kyttäämään kapuloita ja merkki oli vino ja hidas. Käskyllä lähti kapuloille, mutta bongasi ruudun ja lähti sinne päin. Stopin kautta sain korjattua onneksi oikealle kapulalle. 
Seuraaminen 8
   Muuten tuomarin mukaan ysin arvoista seuraamista, mutta peruuttamisessa tuli ääniä, argh! 
Ruutu 7 
   Tää olisi muuten ollut niin siisti, mutta ruutuun nytkähti liikkurin käskyä ja oli nykinyt ruudussa jo ennen liikkurin käskyä ja nousi vielä istumaan ennen kuin kutsuin. Possu! 


Kuva, jonka Veera (@zergggiew) julkaisi2 kommenttia: