maanantai 23. tammikuuta 2017

Although my heart is falling too


Ollaanpa saatu viime aikoina paljon hyviä treenejä! Totaallinen treenitauko tekee nähtävästi oikein hyvää myös hihnan toiselle päälle. Hommat ovat rullanneet oikein mainiosti ja ollaan saatu edistystä uusiin ja vaikeisiin juttuihin. Lenkkikelit ovat olleet tosin ihan masentavan huonoja. Ei kovin paljon huvita talsia vesisateen keskellä. Sen vuoksi ollaankin ehkä innostuttu poikkeuksellisen paljon lämpimän treenihallin houkutteluista. Viikon päästä tuulet puhaltavat allekirjoittaneen takaisin Lapin maisemiin. Äskeisen lenkin ja kuratassujen jälkeen ei maiseman vaihdos kuulosta yhtään pahemmalta.

Ollaan käyty nyt oikeastaan päivittäin hallilla. Viime maanantaina ja lauantaina oli kelpoilla treeneistä vapaapäivät. Perjantaina Doni sai tuurata Riskiä tokoryhmän ohjatuissa. Riski kävi ottamassa ohjatut päiväkännit läpivalaisun merkeissä. Kuvannut eläinlääkäri kävi tarkasti kuvat kanssani läpi ja hyvältä näytti. Uskallan ehkä jo vähän huokaista helpotuksesta, mutta palaan tarkemmilla tiedoilla Kennelliiton lausuntojen jälkeen! Torstaina ajellaan Tampereelle tokokokeilemaan Donin ja Ellan ja Elvin kanssa. Toivotaan kelpoilta jonkinlaista älyllistä osaamista.


Tokoissa Doni on keskittynyt ruudun häiriköintiin, ohjattuun, tunnariin, maahanmenoihin ja kiertonoudon tiivistämiseen. Kaikki muu on mennyt paremmin kuin viime kokeessa, paitsi tunnari.

Tunnari on kyllä yksi suuri murhekryyni. Toisaalta meidän varmin liike, treenitunteja takana varmaan viisinkertainen määrä verrattuna mihinkään muuhun liikkeeseen. Silti sen hajoaminen atomeiksi tapahtuu melkein säännöllisesti. Nyt on taas viikon treeneissä nähty ties minkälaista variaatiota tämän suorituksesta. Sunnuntaina ensimmäisen liikkuroidun sohelsi kapuloita potkien, merkkasi oman monta kertaa, jonka jälkeen otti kapulan aivan vastakkaisesta suunnasta ja kuskasi tyytyväisenä miulle. Seuraavalla maisteli sieltä sun täältä ja kolmannella saatiin vihdoin edes melkein järkevä suoritus. Tänään tehtiin ilman liikkuria kaksi ihan ok hyvää tunnaria, haistelut hitaita, mutta on kohdellut aika korrektisti kapuloita.

Ruudussa skarpannut hyvin. Kokeenomaisena ei olla päästy tekemään tilanpuutteen takia, mutta toivottavasti jotain on mennyt kelpien pääkoppaan. Doni ensimmäisissä treeneissä nyki ja yritti kerran varastaa, mutta nyt kestänyt jo pahojakin häiriöitä ja oikeasti keskittyy.
Ohjatussa ruutuhäiriötä ja sivullaoloon kontaktia, näissäkin ollut fiksuna. Ruutuun ei ole ajautunut kertaakaan ja liikkurihäiriöissä tehnyt todella hyviä pätkiä. Paikallaolojen maahanmenoja ollaan jumpattu itsekseen, näissä on ollut napakoita tipahduksia. Nyt kun ollaan näitä hinkattu, niin kokeessa tipahtaa varmaan ensimmäisestä liikkurin käskystä alas. Ai mikä kultainen keskitie?

Kiertonoutoon kokeiltiin ensin namia, jonka saa ottaa kierron jälkeen. Ei toimi. Sitten "ohjureiksi" rallykylttejä. Ei toimi. Ei vaan lähtenyt rullaamaan. Meni lähinnä vaan kyttäämiseksi ja vaanimiseksi. Kivaa silmänkäyttöä. Nyt tehty kolmet treenit ihan vaan kapuloiden ja hyppyjen välistä juoksuttamalla. Väliä hypyillä noin metrin ja välimatkaa merkkiin 1-5m. Näissä on joutunut jo oikeasti ajattelemaan ja kierrot oli viidestäkin metristä tiiviitä, eikä edes yrittänyt lähteä luukuttamaan pitkää kurvia.


Riski on vähän vuorotellut agi- ja tokotreenejä. Agissa ollaan edelleen vahvisteltu itsenäisiä takaakiertoja ja edelleen sitä itsenäisyyttä sekä estehakuisuutta. Tämä tuntuu vihdoin menevän eteenpäin. Toki edelleen tasapainotellaan koiran auttamisen ja vastuun antamisen välillä. Välillä vauhti meinaa vähän viedä kun tulee kiiiiire, mutta malttia on tullut jo paljon enemmän ja osaa jo itse poimia esteitä matkalta. Ollaan menty kunnon harppauksilla eteenpäin ja valo alkaa jo kirkastua siellä tunnelin päässä. Ehkä ei tarvitse opetella kilpajuoksua kelpien kanssa. 

Puomitreenit menivät niin sanotusti liian pitkään hyvin ja vahvistin ehkä vahingossa vähän liikaa asennetta ja vauhtia alastulolle tekniseen osaamiseen nähden. Juoksee jopa osan ilman vauhtia tehtävistä toistoista läpi ihan onnellisen näköisenä, eikä edes tajua tekevänsä väärin. Ehkä ohjaaja opettelee lisäämään malttia tähänkin ja vedetään vähän takapakkia. Keppejä ollaan tehty vain muutamat toistot, niissä ei vielä mainittavaa edistymistä. Edelleen viimeinen ohjuri puoliksi kiinni. Pikkuhiljaa.... 

Tokojutuissa on ollut vähän villinä, mutta silti ihan pätevänä. Vaikkakin jalat välillä vievät turhan kovaa. Ollaan puuhailtu sitä seuraamisen paikkaa muuttamalla palkan suuntaa ja himmaamalla ohjaajan vauhtia. Tänään vilautteli jo monta niin hyvää pätkää, että taidan nyt koittaa tämän kanssa hinkkailla seuruujuttuja kuntoon. Jos vihdoin saataisiin sille päänkin paikalle joku ajatus? Noutoon ollaan tehty loppuosaa ja muutamia treenejä ohjattua. Ohjattu olikin mukava lisä treeneihin. Sen treenaaminen on jotenkin unohtunut ihan täysin. Riski on kuitenkin ollut hieno! Viime treeneissä uskalsin jo liittää suuntakäskyt "tuo" käskyn eteen. Pari kertaa yritti napsia lähellä ollutta keskikapulaa, mutta nyt sekin on saanut olla ihan rauhassa. 

Luoksetulon stoppia olen myös yrittänyt muistutella. Välillä jarruttaa niin ryhdikkään stopin, että meinaa pylly tipahtaa istumaan, mutta asenne on niin hieno. Toivottavasti pysyisi tälläisenä. Ehkä pitäisi yrittää testailla vähän kauempaakin. Nyt olen stoppaillut ihan parin metrin päähän miusta. Muutamia paikkaistumisiakin ollaan tehty eri koirakavereiden kanssa. Alkuun meinaa olla vähän levoton katselemalla maisemia, mutta yleensä 15-20s kohdalla viimeistään rauhoittuu. Pitää näissä helpottaa ja vahvistaa kontaktia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti