tiistai 27. joulukuuta 2016

Tavoitteita tulevaan

Vuoden kisat on kisailtu ja treenit treenailtu. Ensi vuonna palataan! Käydäänpä vähän läpi millaisia tavoitteita rustailtiin tälle vuodelle. Ja ensi vuodellekin olisi muutamat tavoitteet jo suunniteltu täytettäväksi. Upea vuosi taas takana. Onni on harrastaa toimivien ja terveiden koirien kanssa.

Isot kiitokset kaikille meidän kanssa treenanneille ja kouluttajille. Ilman teitä ei olisi näitä tuloksiakaan. 




Tavoitteet 2016, Doni 

- Uudet tokosäännöt kuntoon, SM-kisoihin, ulkomaille kisaamaan?
Saatiin uusi setti kuntoon ja toimimaan.Tehtiin paljon hyviä treenejä ja hyviä kisasuorituksia. Suurin harppaus oli kisafiiliksessä. Kehässä päästiin vähän paremmin yhteistä kuplaa toimimaan ja hommat rullaamaan kokonaisuutena paremmin. Käytiin yhteensä 9 koetta, joista 5 ykköstä(!), kaksi hyvää kakkosta, yksi 3-tulos ja yksi 0-tulos. Kruunattiin vuosi hienolla koetuloksella ja tehtiin henkilökohtainen ennätys, 304,5p voittaen seuranmestaruus!
Aika hyviä onnistumisia siis. SM-kisoissa tehtiin tuo 3-tulos, sielläkin kuitenkin nautittiin ja tehtiin hyvä setti, vaikka tällä kertaa pisteillä ei juhlittu. Ulkomaille ei uskallettu lähteä, pakka oli kuitenkin vähän turhan sekaisin.

- Agilityssä jos ainakin muutamat startit käytäisiin kisaamassa. Pidetään kiinni hyvästä fiiliksestä!
Fiilis oli todella hyvä. Kaikista kisoista jäi hyvä fiilis, treeneissä oli kivaa ja todellakin nautittiin. Käytiin neljät kisat, tosin kuusamon kisoissa kisattiin kolmena päivänä. Yhteensä 14 starttia. Tuloksia tehtiin ihan yllättävän monta, vaikkei niinkään niitä nollia.Suurin osa hylky radoista kuitenkin myös hyvää ja ehjää tekemistä. 6 tulosta, 2x vitonen, yksi kymppi ja 3x15.

- Jatketaan haun treenausta, lisätään ohjattavuutta metsästä ja pidennetään rataa.
Doni pääsi myös hakutreeneihin luukuttamaan. Kivaa sillä ainakin oli. Hallinta on varmaan jonkun verran parantunut, vaikka edelleen jalat vie ja aivot tulee perässä. Jonkun verran muistettu tehdä myös pidempää rataa ja ilmaisut ovat olleet läpi vuoden hyviä.

- Rally-tokossa Rtk3 ja mestariluokassa starttaaminen.
Rally-toko jäi taas vähän taka-alalle kesän aktiviteeteilta. Kevättalvella käytiin tekemässä hyväksytty voittajasta 83 pisteellä, sitten unohdettiin koko laji ja loppusyksystä aktivoiduttiin jälleen. Lokakuun lopulla käytiin voittajassa viimeistä kertaa 96 pisteellä ja saatiin Rtk3 koulari. Startattiin myös mestari-luokassa, ilman treeniä 46 pistettä eli hylätty. Pari viikkoa treenailtiin ja tehtiin vielä tälle vuodelle mestarista 91 pistettä eli ensimmäinen hyväksytty tulos!


Tavoitteet 2016, Riski 

- Tokoillaan hyvällä treenifiiliksellä.
No tässä ainakin onnistuttiin! Pikkukelpie on varsin raivokkas treenikaveri, mutta on sen kanssa ihan huippua tehdä.

- Opetellaan liikkeitä ja niiden palasia. Kasaillaan alempia luokkia kokonaisiksi paketeiksi.
Opeteltiin! Pohjat on aika hyvässä kondiksessa, näistä on hyvä jatkaa.

- Opetellaan kisaamaan, ALO1 ja AVO1
Kisattiinkin aika reippaasti! Tarkoituksena oli kisata vaan se "yksi pakollinen", mutta innostuttiin käymäänkin kaikki mahdolliset. Alossa kisattiin neljä koetta ja avossa ollaan ehditty käydä jo kaksi kertaa. Riski on tehnyt tasaisen hienoa pätkää.

- Hakutreeniä. Treeniporukka uusilta kulmilta?
Päästiin todella mukavaan hakuporukkaan ja ollaan edistytty ihan hurjasti! On ollut mukavaa päästä harrastamaan näin osaavassa ja aktiivisessa porukassa.

- Hakuilmaisu kuntoon. Rulla?
Rullaan tehtiin alkuvuodesta pohjia ja loppukesästä saatiin vietyä ilmaisua jo metsään asti. Nyt alkaa toimimaan metsässäkin jo mukavasti.

- Käydään paimentamassa!
Ollaan käyty ja paljon enemmän kuin vuosi sitten osasin edes toivoa. Löydettiin mukava paikka vain pienen ajomatkan päästä. Riski on päässyt nopeasti laskettuna kymmenen kertaa lampaille tänä vuonna. Intensiivistä touhua! Hallintaa ollaan saatu mukavasti, vaikka edelleenkään nuori kelpieuros on välillä vähän haastava tapaus.

- Agilityä tehdään "hupilajina", opetellaan esteet ja ohjauskuvioita.
Haettiin oikein ryhmäpaikkakin! Edelleen mennään ihan vaan höntsäpohjalla, pidetään kivaa eikä kiirehditä, vaikka tavoitteita tulevaisuuteen onkin. Yritän uskoa, että kunnolla tehdyt pohjat kantavat tulevaisuudessa. Esteitä ollaan opeteltu, vaikkakin aika paljon ollaan keskitytty ihan vaan hypyillä ja putkilla pyörittelyyn. Kontaktit ja kepit vaiheessa, mutta hyvillä pohjilla.

- Luustokuvat loppuvuodesta
Luustokuviin piti mennä, mutta jäi alkuvuoteen. 



Ja lisäksi tänä vuonna me: 
- Innostuttiin vaeltamaan! Oli ihan hurjan siistiä.
- Käytiin koiranäyttelyssä etelänaapurissa, Donille sieltä 2x SERT
- Koiranäyttelyitä Suomessa Donille, 2x EH ja 2x Va-SERT
- Riski kävi MH-kuvauksessa selviytyen hienosti
- Tavattiin mukavia uusia ihmisiä ja koiria



Mitäs sitten ensi vuonna?

Tavoitteet 2017, Doni 

- Kisataan tokossa, nyt vihdoin suunnitelmat toteen ja haaveissa ruotsin tokovalio
- Agilityssä treenejä ja muutamat kisat. Ei kiristellä turhaan hampaita vaan säilytetään edelleen se fiilis. 
- Parit näyttelyt, suomen ja viron MVA
- Hakutreenejä! Jälkeä voitaisiin myös käydä ajamassa. 
- Rallyssa Rtk4 ja valiokello käyntiin? 

Tavoitteet 2017, Riski

- Tk2 pois alta alkuvuodesta. Ylempien luokkien liikkeiden opettelua, josko loppuvuodesta VOI1? 
- Agilityssä syksyllä kisaamaan!
- Hakumetsään nostetaan vaikeutta, lisätään tyhjiä ja tehdään ihan oikeaa rataa. Ilmaisun siirto kiintorullalle. 
- Paimennusta! Opetellaan ymmärtämään toisiamme ja sellainen "zen"-mielentila olisi hieno. Opetellaan hakukaaret ainakin. 
- Riskikin voisi opetella rallyjuttuja, Rtk1 
- BH -kokeeseen 

Ja kiitos niille kaikkei tärkeimmille.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti