maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pidän kiinni molemmista päistä etten räjähtäisi

 Viime postaus oli pyhitetty treenivapaaksi, lähinnä muille löpinöille ja kisakuulumisille. Nyt sitten treenilätinää!

Donille täytyisi vielä yksi ykkönen taikoa, kun molempiin kokeisiin sattui nyt sama tuomari.... Katselin jo vähän, jos saisi sen heti huhtikuun alkuun kokeeseen. Nyt ois asiat kokeiden perusteella melkein kasassa. Pilkunviilauksella voisi saada hienon kokonaisuuden, tai sitten kaikki hallittu räjähtää lattialle miljooniksi sirpaleiksi. Siinä samassa kiteytyy koiraharrastuksen koukuttavaisuus.


Riski on ollut myös viime aikoina aika mainio! Vähän houkuttelis saada sekin kokeeseen loppukeväästä/alkukesästä. Vielähän se on ihan raakile, mutta alokkaan hallitsee kyllä jo suurinpiirtein. Ollaankin keskitytty aika paljon alon asioihin. 

Seuruu on vakiotreenattava ja sen eri osa-alueet. Perus seuruu on kivaa ja Riski handlaa sen aika hyvin, ei reagoi pieniin häiriöihin ja paikka ja asenne kestää. Käännökset saatu myös aika kivaan malliin. Hidasta tehty aika vähän, mutta sen Riski suorittaa yleensä varsin nätisti. Juoksua ollaan nyt hinkattu ja yritetty kitkeä pomppimista pois. Ensin pompittiin heti juoksuun lähdössä, nyt pompitaan käyntiin hidastaessa. Peruutusta ollaan aloitettu sisällä seinän vieressä, olen palkkaillut lähinnä seisomaan noususta ja yhden/kahden askeleen ottamisesta taakse. Alla pienet pätkät lenkin yhteydessä tehtyjen treenien seuruupätkistä.


Liikkeestä maahan on saanut varmuutta hurjasti ja on tällä hetkellä hieno! Tänään tehtiin liikkuroituna kokonainen liike, eikä ihminen paljoakaan korjattavaa keksinyt. Tätä ollaan kylä aika paljon hiottukin. 

Kiertoa muistuteltu aika ajoin mielen virkistykseksi ja hyvin pelittää. Saatiin vinkiksi treenata katseenkohdistusta niin, että kentällä on "kompassin" mallisesti neljä merkkiä, joita vuororellen bongataan ja lähetetään kiertämään.


Käytiin myös treenaamassa rulla-ilmaisua, nyt siis treenikerta nro 2. Ja hyvin pelittää! Riski lähinnä on varmaan innostunut koska "jeejee saa juosta!!" Eikä suurempaa ajatustyötä tapahdu ;) Hyvin kuitenkin kipittää ja tuo rullan miulle. Nyt jätettiin kokonaan kaikki hetsaaminen pois ja maalimies vain käveli rullan kanssa kentän toiselle puolelle (30-40m?) kyykkimään. Yhdellä toistolla koitti jäädä haastamaan maalimiestä leikkiin rullalla, mutta tyytyi kumminkin yhdestä kehoituksesta tulemaan miulle asti. :D Saatiin videotakin eilisistä rulla-treeneistä.

 

Doni on puuhaillut zetan asentoja, tunnaria, peruutusta ja uutena juttuna kohteista luopumista. Zetassa onnistumisprosentti on aika korkealla. Ollaan tehty treenejä, joissa huutelen satunnaisia sanoja "käsky-äänellä" ja Donin täytyy oikeasti keskittyä, eikä vain olettaa. Näissä se onkin tsempannut hurjasti ja istumiset ovat olleet nopeita ja varmoja. Tunnarissa varmisteltu nopeaa haistelua ja nopeaa palkkaa kun nostaa oman. 

Peruutusta muistuteltu myös mieleen ja olenkin saanut pariin treeniin apparin naksauttamaan kun peruuttaa kunnolla, niin ei tarvitse luottaa pelkkään mututuntumaan. Hienosti on muistunut mieleen, eikä näissä ole ollut kummempaa. Vasemmalle kääntyminen on vaikea, enkä oikein osaa rytmittää sitä niin että Doni ei istuisi käännöstä. Oikealle toimii paljon paremmin. 

Vähän hävettää myöntää, kuinka vähän Doni onkaan tehnyt kohteista luopumista ja oikeasti ihan alkeellista "Katso ihmistä"-treeniä. Otettiin nyt sitten pakkia runsaasti ihan pentutreeniin. Tavoitteena, että pystyisin bongauttamaan sillä merkin ja siitä vielä pyytämään kontaktin. Katso minua - katso merkkiä - katso minua - katso merkkiä. Pieniä askelia. Ihan naksuttimella ja isolla kasalla nameja lähdetty liikkeeseen. Ehkä tästä vielä hyvä tulee ja voisin luottaa, ettei kokeessa tarvitse pelätä Donin jumiutuvan kohteisiin. Kytätä se kyllä osaa. 
4 kommenttia:

 1. Olet naurettava, kun kopioit saman tekstin jokaisen blogiin muka "kehuen" blogia, että saisit äänen koirallesi..

  VastaaPoista
 2. Oi miten hienon näköistä menoa teillä! :) Tosi kivoja nämä videot, niitä on kiva katsoa ja oikeasti näkee niin paljon paremmin kuin vaikkapa kuvista. Pitäisi muistaa itsekkin välillä videoida jotakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Videot ovat kyllä kivoja, niistä näkee todella hyvin myös omaa edistymistä tai ohjaajan mokia, joita ei välttämättä tehdessä tule huomattua!

   Poista
 3. Kiitos kehuista, mutta ei ole ollut tapana "äänestää mainoksia". Tsemppiä kuitenkin kisaan.

  VastaaPoista