keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Sairastuvalta koekentille


Back in business! Ihminen on elävien kirjoissa ärhäkän kevätflunssan jäljiltä ja valtakunnossa muutenkin kaikki aikalailla kunnossa. Flunssan poikanen iski siis viime kokeen jäljiltä aika kiukkuisesti. Ensin kaaduin minä sohvanpohjalle ja kepo seurasi muutaman päivän viiveellä perässä. Koirat viettäneet eloaan siis aika minimiliikunnoilla. Onneksi ilmat ovat olleet edes kohdillaan, joten koirien väsytys on onnistunut varsin tehokkaasti vain pellon laidassa tai järven rantaa laahustaen. Muilla on kauniita kuvia ihanilta keväthangilta. Minäkin yritin, mutta muutaman epätoivoisen räpsyn jälkeen päätin tyytyä vain viskomaan palloa kelpoille. Onneksi reipastuttiin tiistaina tokoilemaan Ellan kanssa, ompahan sentään illuusio keväästä. ;)

Torstain kisatreenin ja lauantain kokeen peruin ihan suorilta ja sunnuntain koetta jäin vielä arpomaan kahden vaihella. Lauantaina alkoi valoa näkyä sohvatunnelin päässä, joten startattiin auto Lemille ja sunnuntaiaamusta Mikkeliin kisaamaan. Ehkä olisi voinut vielä lepäillä, mutta käytiinpä kuitenkin.


EVLissä 9 koiraa, Doni suoritti viimeisenä. Tuomari sama kuin viime viikonloppuna, eli Anne Nokelainen. Donilla virtaa vaikka muille jakaa ja yritin saada sitä hiukan rauhoiteltua ja alemmas, mutta ilmeisesti turhaan. :D Tuo Mikkelin halli muutenkin tuntuu nostavan Donin ihan uusiin lukemiin. Osa syynä varmasti viikon vähäiset aktiviteetit, mutta voin myöntää hiukan turhauttavan, kun ongelmat samoja ikuisen vireongelman tuottamia, enkä saa niitä treeneissä esiin. Pisteytys oli ehkä osittain aika kilttiä. Kokonaispisteet kuitenkin 262 eli EVL1 tulos ja 2. sija!

Seuraamiseen olen tyytyväinen, ei mitään kuplaan vajoamisia tai kiehumisia. Kykeni hienoon seuraamiseen, vaikka keittikin yli. Muutaman PA ylityöskenteli. Ohjatuista pisteet tippuivat lähinnä vain ääntelyn vuoksi ja luoksarille täytyy nyt ruveta kunnolla tekemään jotain.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu ja luoksetulo 9
   -Jes! Viimeisenä maahan ja ensimmäisenä luokse. Maahanmeno oli varma ja nopea, luoksetulo myös. Liukastui tosin kun rupesi jarruttamaan eteentuloa ja törmäsi aika rajusti.

Zeta 9
  -S-I-M, hieno! Seisominen vino ja istumiseen annoin pienen vartaloavun. 
Luoksetulo 5
  -Argh.... Seisominen todella huono. Maahanmenoon tuplakäsky ja sekin hidas, törmäsi eteen. 
Ruutu 9,5
  -Hieno taas! Lopun pa vino. 
Tähän väliin rupesi painekattila vuotamaan ja tuli parit kiljuhaukut ohjatun paikalle siirtyessä......
Ohjattu 7,5 
  -Liikaa vauhtia ja taisi siellä tulla ääntäkin. Nosto huono, valui keskikapulalle asti, josta kunnon kiihdytys ja heitti miun takana parin metrin lenkin....

Kiertonouto 7
  -Ärsyttää! Ihan liikaa kierroksia, vaikka itse liike oli hieno. Tuomarin sanoin "Hirveästi tulisi enemmän pisteitä jos oltaisiin kuuroja" Lähti hyvin kiertoon, ja rupesi haukkumaan kiertäessä..... Asentona maahan, joka sentäs hyvä. Haettiin oikea, ja nostaessa murisi oikein kovaan ääneen. Palautus löysä. 
Seuraaminen 8,5 
  -Niin kuin aiemmin totesin, oli hieno! Peruutuksessa vasempaan kännös jonka jälkeen ei enää toiminut. Muuten siistiä. 
Tunnari
  -Ihan siisti, haistelu hidas ja kävi rivin kolmesti läpi. 
Kaukot 9
  -Toistamiseen hienot koekaukot! Työ tuottaa tulosta? 


Treenipölinää seuraa seuraavassa postauksessa, mutta yllä Riskin luoksarin stoppi. Siinä on asennetta!

2 kommenttia: