keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Tartu kii, piirrä tähdet silmiin

Treenirytmiin palattu! Ihanaa kun pakkaset edes hiukan lauhtuivat. Tosin tilalle tulivat hirveä, hyytävä tuuli ja lumimyräkkä. No, hallissa ei sentään tuule tai sada. Onneksi tulivat nyt, sunnuntaina ollaan nimittäin lähdössä Lahden ryhmänäyttelyyn ja on ehkä hiukan mukavampi ajella hyvässä kelissä. Miulla oli hyvä plääni treenailla Donin kanssa vähän sitä näyttelyfifeilyä, mutta no. Koiralla on ollut kerran näyttelyhihna kaulassa ja sentään vaivauduin pesemään sen viime viikolla. Eiköhän tässä ole ihan tarpeeksi valmistautumista. Kelpieitä on ilmoitettuna jopa 15 kappaletta, vähän jo turhauttaa ehkä lähteä. Siinä meni haave "pienestä ryhmänäyttelystä"

Ollaan yritetty karistella pakkasen aiheuttamaa kangistusta hallilla. Kolme kertaa tällä viikolla käyty jo hallilla, ja nythän on keskiviikko. Huomenna pidetään vapaata ja Doni pääsee rentoutumaan hierottavaksi. Riski sai puuhastella maanantaina agility juttuja, muuten ollaan tehty tokoa. Sain Donille Mikkelin kokeeseen reilun viikon päähän paikan, joten ollaan nyt vähän katsasteltu kokonaisuuksia. 


Maanantain iloiksi siis Riskille aksaa, ja kakarahan oli varsin pätevällä tuulella! Puuhasteltiin pelkillä hypyillä, rimat 15cm. Tehtiin vähän takaakiertoja ja persjättöjä niille sekä valsseja kolmella hypyllä. Harmi kun en jaksanut virittää puhelinta videoimaan, tuntui kivalta! Kiertoihin malttaa jäädä tekemään hyvin ja valsseja lukee hurjan hyvin. Hyvä tästä vielä tulee.

Doni teki maanantaina vielä palasia. Tehtiin kehääntuloja kun kaikki kentät olivat kerrankin tyhjiä ja sain tehtyä mahdollisimman koetilannetta vastaavia. Eli portista sisään kentälle "Hommiin" käskyllä ja pelkkä seuraa käsky liikkeen aloituspaikalle siirtyessä. Oli ihan superhyviä! Ihminen kun vielä tajuaisi olla yhtä mustavalkoinen ja selkeä oikeassakin kokeessa. Doni ei jäänyt yhtään kyyläilemään mitään, vaikka tultiin tokokentältä agilityesteiden sekaan. Ihan huippua. Sitten oikeassa kokeessa ihminen rupeaa höpöttelemään sille kelpielle ihan joutavia, toistelee käskyjä ja käyttää noin kymmentä eri käskyä saadakseen koiran sivulle. Ja silti se on edelleen jossain ruudussa kiinni. En kestä omaa päätäni.... Kuinka vaikeaa on olla höpöttelemättä ylimääräisiä?


Puuhasteltiin liikkeistä zetaa, tunnaria ja eteenlähetyksiä. Johtunee ehkä taukoilusta, mutta Doni oli todella hyvä! Zetaan loin vaikeutta ihan urakalla, käskytin asentoja mm 360 käännöksissä, normaaleissa käännöksissä, suoraan edellisestä asennosta (kaksi askelta seuruuta - uusi asento). Eikä yhtään mokaa. Okei, yhden seisomisen istui kun höntsäili vapaana. Mutta seuraamisen yhteydessä ei yhtään mokaa. Uskallanko olla tyytyväinen?

Eteenlähetyksissä juoksutin hallin pitkää sivua edestakaisin kosketusalustalle/lelulle ja muutamat tyhjään. Pari huonoa, mutta suurimmaksi osaksi hyviä ja suoria. En tosin tiedä korjataanko tällä treenillä muuta kuin motivaatiopulmia, joita ei nyt kovin runsaasti ole. Ainakin kivaa kelpsillä oli, kun sai luukuttaa sydämmensä kyllyydestä.

Tunnarissa olen edelleen jossain kasan lähettyvillä, että voin puuttua mahdolliseen ryysimiseen. Tekee kyllä pääosin nätisti eikä suurempia hölmöile. Kuvioihin on ilmestynyt maistelua... Huoh. Liekö treeninpuutetta ja pientä painetta, jota ryysimiseen puuttuminen on luonut? Teki kuitenkin pari täysin puhdasta. Maisteluista ei saa palkkaa ja ryysimisestä pysäytän saman tien. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, tämän päivän treeneissä tein yhden lähetyksen jo sivulta ja teki oikein sievästi!


Tiistaina Ella liikkuroi parit liikkeet ja niissä oikeastaan vain pikkuvirheitä. Kaukot olivat huonot, mutta laitetaan aidan toisella puolella aksanneen piikkiin. Donille agi on todella paha häiriö. Suurimman osan liikkeistä se jo kykenee tekemään, mutta matalavireisemmät ovat pahoja. Kiertohässäkkä onnistui! Ei nyt ihan kympin arvoisesti, teki väärän asennon (istui seisomisen, mitenniin ollaan vähän istumista treenattu). Kapulaa nostaessa tuli vähän kylkimyyryä melkein esteen ohi, mutta palautti silti hypyn kautta. Jes! Ohjattu oli hieno, samoin zeta. Teki hienot asenot kaikkiin. Erikseen tehtiin eteenlähetystä samalla tavoin kuin edellisenä päivänä.

Riski on puuhastellut kahtena päivänä seuruuta, noutoa, jääviä, kiertoa ja vähän alempien kaukoja.
Seuruussa tajusin, ettei olla tehty oikeastaan mitään muuta kuin suoraa. Ja no vähän oikealle/vasemmalle käännöksiä. Mutta hävettävän vähän niitäkin. Mutta nyt kun tekniikka ja asenne suoralla ovat kunnossa, on huomattavasti helpompi lähteä työstämään muuta. Tehtiin juoksupätkiä eikä pomppinut kertaakaan! Juoksin kyllä hyvin hillitysti, mutta silti vieterikoipi Riskiltä paljon. Tehtiin myös loivempaa ja tiukempaa kaarta oikeaan ja vasempaan, näissäkin hurjan hyvä! Vähän meinasi lähteä edistämään oikealle kääntyessä, mutta korjasi itse aina oikeaan paikkaan.

Noutoa muutamia toistoja vauhtinoudolla ja parit palautukset. Siivosti kantoi! Sivulle palautuksissa mälväsi muutamia kertoja, mutta ei yhtään niin pahasti kuin on mälvännyt. Kierto on hieno. Kapulahäiriöön ei mennyt kertaakaan, umpinainen hyppy on paha. Sille Riski yrittää tarjota kiertoa ja räyhää sittn miulle kun ei tippunut palkkaa. Noh. Saatiin onneksi pienten helpotusten kautta tehtyä kierrot myös umpiesteen ohi. Hyvä Risp! Jääviä ollan ihmetelty aika uusina juttuina kun ollaan alettu tekemään seuraamiseen. Vähän ihmetteli, että häh, miten voi mennä maahan kun hän tässä seuraa pätevänä. Mutta kun tajusi niin tekee tosi hienosti. Seisomiseen koittaa välillä tarjota istumista kun se on paljon vahvempi, mutta tekee hienoja seisomisiakin.




2 kommenttia: