perjantai 15. tammikuuta 2016

Missä mennään?

Luvassa tiivistelmää missä vaiheessa Riskin alempien luokkien liikkeet ovat. Meinasin rustailla tätä ensin wordiin, mutta ajattelin sitten pieneksi motivaation lisääjäksi julkaistakin. Tuleepahan varmaan paremmin treenailtua niitä puutteita eikä tehdä aina niitä kivoja liikkeitä. :D

Donin kanssa Mikkelin tokokokeeseen meno peruttu. Käytiin vihdoin eilen hierojalla ja oli kelpie hiukan solmussa sieltä sun täältä... Ei ole pitkään aikaan päässyt hoidettavaksi ja olosuhteet ovat olleet, noh hiukan kyseenalaisia. Nyt pidetään pari viikkoa treenilomaa ja koitetaan hillitä koirien sekopäisiä törmäysleikkejä. Liikkua saa ja pitää, mutta koitetaan kaivaa enemmän esiin kunnollista ravia. Kahden viikon päästä uusinta käynti, ja katsotaan onko lähtenyt parempaan suuntaan..

Alokasluokka: 


Paikalla makaaminen 1 minuutti
Koirat yksitellen alas sekä takaisin sivulle. 
Tämä on ihan hyvässä vaiheessa, täytyisi vain tehdä enemmän ja erilaisissa paikoissa. Hiukan saattaa vilkuilla alussa ympärilleen, mutta rauhoittuu aika nopeasti ja pysyy suorassa maassa. Sekä maahanmenoa, että sivulle nousuja täytyy treenata ryhmässä paljon. Reagoi helposti muiden käskyihin tai tarjoaa muuten vain maahanmenoa.

Seuraaminen
Käännökset oikeaan, vasempaan ja täyskäännös. Hidas ja juoksu ilman käännöksiä.
Hyvässä vaiheessa! Suoralla hyvä asenne, tykkää tehdä hommia ja pyrkii säilyttämään paikkansa hyvin. Oikealle käännökset ja täykkäri hallinnassa, vasen ok, mutta vaatii vielä lisää treeniä. Juoksua treenattu vain muutamasti, mutta tekee todella nätisti. Hidasta tehty myös vähän, mutta sujuu hyvin mikäli ohjaaja kävelee hyvää tahtia.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 
Palaset hallussa, yhdistely vielä vaiheessa. Tarvitsee lähiinä varmuutta. Maassa pysymiseen täytyy treenata kestoa ja ohjaajan liikeeseen siedätystä.

Luoksetulo 
Jätetään istumaan, matka 15 metriä 
Toimii! Tosin odottamiseen täytyy treenata vielä häiriökäskyjä ja liikkurin häiriötä. Aika varma jo tälläisenään.

Noutokapulan pitäminen
5 sekuntia
Mälväyksestä päästy aika hyvin eroon. Voisin sanoa, että tämä liike on hallussa. Treeneissä pitää muistaa tehdä vielä erimittaisia pitoja, siedättää häiriöihin ja vahvistaa irrotusta vasta käskystä.

Kaukot
maahan-istu-maahan vaihdot, matka 2 metriä
Toimii! Tähänkin lisäyksenä häiriöt ja asennoissa pysyminen.

Estehyppy
avohyppy, matka molemmin puolin 2-4 metriä 
Mitä nyt pari kertaa testattu niin toimii. Varmuutta toki täytyy vielä saada.Avoin tiivistettynä, mitä lisää vrt alo


Paikkamakuu muuttuu paikkaistumiseen. Toimii. Treenattavaa vielä: häiriöt
Seuraamiseen lisäksi juoksussa oikeaan käännöset ja askeleet taakse. Juoksussa käännökset toimii, taaksepäin askelia ei ole oikeastaan edes tehty.
Istuminen (tai maahanmeno) seuraamisen yhteydessä. Vaiheessa, palaset toimii. Sivulle palataan koiran takaa. (treenaa!)
Luoksetulossa jätetään istumisen sijaan maahan. Tämä myös toimii.
Seisominen seuraamisen yhteydessä. Palaset toimii, tarvitsee varmuutta lähinnä.
Merkin kierto. Riskin bravuuri! Lähinnä erilaisilla merkeillä pitäis tehdä.
Kaukoihin muutama vaihto enemmän ja matka 5m, ei mitään ihmeellistä
Estehyppyyn vaihtuu umpieste, ei muuta uutta.
Ruutu. Ruutuun lähetys toimii, osaa hakea melko hyvään paikkaan ilman targettia/lelua. Stoppi toimii, loppuosa vielä treenattava.2 kommenttia:

  1. Miten oot opettanut Riskille merkin kierron? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Houkuttelin ensin kädellä kiertämään kartiota ja kun vähän tajusi homman juonta niin aloin palkkaamaan aina kun itsenäisesti osoitti toimintaa kartiolle päin. Kartion koskettamisesta en ole koskaan palkannut kun Riski tykkäis hoitaa homman vähän fyysisemmin ja kaataa kartion :D Tehtiin alusta asti isolla (40cm) merkillä, joka on miun mielestä vähän selkempi kierrettävä koiralle. Riski teki alkeisvaiheessa paljon kiertoja myös esim puilla ja niillä sain vahvistettua sitä ajatusta että tahdottu toiminto on just nimenomaan kiertäminen.

      Poista