keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Väsynyt kelpie on onnellinen kelpie

Niin totta kuin se onkin. Kolme päivää metsälajien parissa. Onnea ovat sulaneet metsät!


Sunnuntaina käytiin duunailemassa kaistale esineruutua. Sijainti vähän tyhmästi metsätien laidassa melkein risteyksessä, mutta ajattelin ottaa vähän haastetta mukaan ja vasen takakulma meni tien yli ja esine oli väärällä puolella tien laidassa. Alue kooltaan n 20x50m. Kolme esinettä, rasvatuubi, n5x5cm pehmopallo ja trikoopipo. Oli vähän vauhtia ladattu pieneen kelpomieheen ja tykitti muuten vähän taas vauhdilla menemään. Ensimmäisestä lähetyksestä kutsuin pois kun lähti juoksemaan ihan poikittain aluetta. Toisella osas juosta suoraan ja löytyi vauhdilla ensimmäinen esinekin. Toinen lähetys vasempaan takakulmaan pallolle. Ei miettinyt yhtään tien ylitystä ja sieltähän sekin nousi. Vaikein oli yllättäen taas ruudun keskellä ollut pipo. Nenä kiinni kun juoksee takarajalle etsimään niin meinaa välillä vähän unohtua. Vaati uudelleenlähetyksenkin, mutta nousihan se sieltä.

Maanantaina lähdin Miiran mukaan piipahtamaan pääsiäisnäyttelyssä, ja tulihan sitä tietysti taas shoppailtua aika lailla. Mutta luulen että tulevat tarpeeseen ;) Iltapäivällä kevään ensimmäinen jälki ja odotellessa lenkille ja esineruutua.

Kävin tallomassa jäljen metsään ja käveltiin jonkun matkan päähän esineruutu mestaan. Otin kepon mukaan tallomisavuksi, halusin kerrankin tehdä täysmittaisen ruudun. Kokoa saatiin 60x60m eli vähän ylikin. Todella hyvää kangasmetsää ja näin koko ajan missä Doni paineli. Kolme esinettä. Oikea takakulma(sukka), keskellä takarajaa(rasvatuubi) ja n 15m vasemmasta takakulmasta keskelle päin(hanska). Ei muuta kuin ai että se on hyvä. <3 Luukuttaa niin kovaa kuin jaloistaan pääsee. Kauaa ei nokka tuhissut kolmessa esineessä ja kertaakaan ei tarvinnut kutsua pois.

Käytiin vähän vielä käppäilemässä ja siitä jäljelle. Oli ehtinyt vanheta n 45min. Pituutta vähän alle 400m ja keppejä 6/6. Alla toivottavasti edes vähän havainnollistava kaavio. Tähdet ovat keppejä ja risuhökötys esittää kaatunutta puun runkoa. "Janan" unohdin merkata, lähetys tieltä jäljelle, matkaa tuli ehkä n 15m?

Ei voi olla kuin ylpeä. Doni ei ole tehnyt jälkeä mitenkään kovin aktiivisesti, joten tälläiset treenit lämmittävät kovasti mieltä, ja saavat haaveilemaan koeilmosta. Jana oli huippu. Reipasta vauhtia metsään ja lähti yhtään empimättä jäjestämään oikeaan suuntaan. Kovaa ja korkealta se jäljestää, mutta mitä turhia hillitsemään. 90 asteen kulma oli yllättävän hyvä ja tarkka. Ensimmäisestä kepistä kaahotti n 5m yli ja kutsuin luokse, asenteella että mikäköhän tuonne jäi. Vai että keppi totesi kelpie ja kiikutti onnellisesti mammalle ja matka jatkuu. Toisella kepillä poimi ihan itsenäisesti ja toi hyvin. Puun kohdalla tarkisti ensin vasemman, jonka jälkeen meni reippaasti ohi. Keppi oli n10m puun jälkeen, ja nenä oli auki! Ei mitään ongelmaa seuraavallakaan. Tien ylityksen jälkeen meinasi jatkaa suoraan ja tarkisti. Palasi itse kuitenkin jäljelle juuri sopivasti ennen keppiä. Samoin viimeinen keppi hyvä. 


Innostuneena maanantain onnistumisesta huutelin treeniseuraa ja sovittiin Leenan kanssa jälkitreffit. Leena oli käynyt polkaisemassa metsään lyhennetyn version viime vuoden sm kaaviosta. O-ou. Numerot koittavat selventää kulmien määrää ja tähdet keppejä. Punainen katkoviiva kertoo mistä ilkeä pieni kelpie oikaisi. Yhden palasen vähentämällä jäljelle tuli mittaa jonkun 700m ja esineitä 4/5. Ikää reilu 1,5h.

Donihan ei ole tehnyt piikkikulmia ehkä koskaan. No, kerta se on ensimmäinenkin. Toisen ihmisen tekemää jälkeä ollaan ajettu ehkä kerran. Olis itse pitänyt luottaa vain koiraan. Janalta meinasi lähteä aivan toiseen suuntaan kuin lähetettiin. Uusi yritys, kelpie lähti täysin suoraan ja nosti jäljen hyvin. 1 kepin nosti!! Jes! ja tuo Z-kuvio oli ihan mainio, teki todella tarkkaa työtä, eikä puhettakaan läpi luukuttamisesta. 2 keppi löytyi ja palautui myös. 4 kulma oli hyvä, 5 paineli piiiitkäksi ja olin jo ihan hermoromahduksen partaalla kun koira näytti ihan hukassa olevalta ja Leena jäi karttoineen seisomaan jonkin matkan päähän ja huuteli ettei se siellä mene. Perskeleen Doni. Onneksi ei oltu kokeessa, olisin varmaan itse kävellyt takaisin autolle. Onneksi ollaan treeneissä ja kelpien palautus jäljelle. Sai hajun heti kepistä ja pääsin palkkaamaan kun löysi jäljen. 6-7 välin suora oli hyvä, samoin kepin nosto. 7 piikin teki todella hyvin, mutta sai ilmeisesti toiselta suoralta jo hajua. Rupes seilailemaan edes takaisin ja kadotti jäljen. Annoin itse päättää ja jatkaa ja oikaistiin siis 8kulma. Turhaa lähteä vaatimaan, kun koskaan ei olla tehty kahta noin lähellä olevaa linjaa. Viimeinen kulma oli hyvä, ja palkkarasiakin löytyi ;)

Illalla vielä luukutusta agitreeneissä, ja nyt tuhisee lattialla aika tyytyväinen kelpie. Huomenna vielä tokoillaan ja sitten Donilla ansaitut vapaapäivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti