perjantai 17. huhtikuuta 2015

It's amazing what happens when you just won't give up

Josko saisi aikaiseksi tarinoida jotain! Uusia kuviakin pitäisi ottaa... Ehkä joskus, Viime aikoina ollaan taas viihdytty metsälajien parissa. Tokoilemassakin ollaan paristi käynyt, agi jäänyt taaskin taka-alalle. Doni valittiin LPKYn toko SM-joukkueeseen, siistiä! Siellä siis kesällä nähdään. Oon myös onnistunut saamaan pari rally-toko paikkaa, ollaan menossa reilun viikon päästä Muurameen(.....) iltakokeeseen ja vapun jälkeen Imatralle.

Sunnuntaina päästiin korkkaamaan vihdoin hakukausi. Oltiin haukkulaakson metsissä, oikein mukavaa kangasmetsää ja päätettiin laittaa Donille ukot valmiiksi. n 100m rata. Ensin molemmat etukulmat, oikealle tyhjä ja vielä löydöt molemmille puolille. Doni oli ihan huippu! Pistot olivat kaikkea muuta kuin suoria. Lähtee kaarrattamaan vähän turhan paljon aluetta eteenpäin. Tosin nyt tuulikin kävi ikävästi, että Doni kävi hakemassa hajun tuulesta joutuen palaamaan löydölle taaksepäin. Tosin etsipähän ainakin nenä auki eikä vain juossut ;) Tyhjälle ensimmäinen lähetys huono. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen, nyt teki tarpeeksi hyvän ja syvälle. Yritin yliheittoa kolmannelle, mutta samalla muistin miksi mielummin pysäytän. Doni lähti ihan vinoon, joten lähetin uudelleen. Nyt eteni hyvin, ennen ukkoa joutui ylittämään tien ilman mitään mietiskelyjä, huippu! Neljäs oli "kuopassa" johon ei tuuli käynyt. Saatiin melko suora pisto kun ei hakenut tuulesta hajua. Hyvä lopettaa. Ilmaisut jokaiselle ukolle hyvät ja niiiiin tykkään sen nykyisestä tavasta etsiä. Suoria pistoja pitäis alkaa tekemään enemmän, mutta enää ei ole ongelmaa uppoamisessa tai luuloakaan että luovuttaisi etsimästä. Hyvistä haukuista palkattiin (ruoka) ja viimeisellä ruoan lisäksi sai pallon jonka sai kantaa autoon. Tyytyväinen kelps ja ohjaaja.


Hakutreenin jälkeen mentiin haukkiksen kentälle vielä ampumaan. Kellään ei ollut 6mm pyssyä mukana joten ammuttiin ysillä. Doni kuunteli muutamat ensin autossa, kun muille ammuttiin. Omalla vuorolla 4 laukausta. Ensin leikin yhteydessä. Kuunteli kyllä, mutta ei edes laskenut lelusta irti. Toinen vielä leikkiin, taas roikkui vaan kiinni. Seuraamista pari pätkää. Ensimmäisellä kääntyi katsomaan, mutta tsemppasi takaisin seuraamaan hyvällä vireellä ja palkkasin aktivoitumisesta. Toisella pamauksella vähän käänsi päätä, muttei kääntynyt. Hyvä Doni! Pitäis päästä pk-porukoiden kanssa tekemään rutiinia, ja mielummin tietysti 6mm kanssa. "Turhaa" tehdä työtä ysin kanssa, suunnitelmia peko puolelle ei niinkään ole.

Maanantaina ja tiistaina puuhailtiin mukamas jotain rally juttuja palloleikkien ohessa.
Keskiviikkona esineruutuilua lenkin ohessa Ellan ja Elvin kanssa. Jalat vie ja nenä ei ihan toimi. Ensimmäinen nousi hyvin. jonka jälkeen meni vaan juoksemiseksi. Annoin melko pitkään vaan juoksennella, jonka jälkeen joutui tauolle. Tauon jälkeen nenäkin oli mukana ja saatin loputkin kaksi ylös. Palautukset hyviä jokaisella.

Torstaina hakutreenien alkuverkaksi tokoa tapiksella. Kevät ja nurmikentät <3 Kuivaispa "takapihan" kenttäkin pian treenikuntoon. Kiitos Leenalle ja Ellalle seurasta. Doni teki omassa setissään parit seuruupätkät, ruutua ja pitkästä aikaa pk esteitä. Tauon jälkeen tehtiin vielä paikkaistuminen ja tunnari.
Seuraamispätkät hyviä. Piti yllättävän hyvin paikkaa eikä edistänyt. Kaksi ruutua kosketusalustalla. Tai oikeastaan luovutin jo kosketusalustan kanssa, tuntuu olevan liian monta palaa putkiaivoiselle keskittyä koskemaankin siihen lätkään. Riittää siis että juoksee sen luo/taakse. Ihan huippuhyvät! Juos miettimättä ihan takalaitaan. Loppuun palkkasin vielä yhden merkin. Pk esteitä kutsumalla ja namipalkalla. Tehtiin säädettävällä esteellä, ensin pari matalammalla n 70cm ja loppuun n85- Ensimmäinen huonoin, ei muistanut kelps että pitää ihan ponnistaakin. Kaksi matalalla ja kolme korkeammalla, loput hyviä ja hyppäsi suoraan ottamatta tukea. Perään pari täyskorkeaa A-estettä namilla. Molemmat hyviä ja tulee ihan alas asti.
Tauon jälkeen 2 minuutin hyvä paikkaistuminen ja superhyvä tunnari liikkuroituna!


Hakutreeneissä olin suunnitellut treenin L pistoille. Tehtiinkin eri maastossa kuin oletin, joten suunnitelman muutos. Maasto oli viime vuonna metsäkoneilla myllättyä ja "siistittyä". Ei siis hirveän helppoa liikkua. Donille neljä ukkoa valmiina. Ei tarvinnut yhtään ylimääräistä lähetystä ja pelitti ihan superhyvin. Doni oot huippu. Kuka sitä on talven aikana treenannut? Ensimmäinen puoliksi umpi piilossa kuusen alla ja havuilla peitettynä. Oli kuulemma hetki mennyt ennen kuin sai paikannettua, työskenteli kuitenkin koko ajan ja etsi aktiivisesti. Loput normaaleja, ilmaisut jokaisella myös hyvät, olipa hyvä treeni.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa siltä, että nyt rallykisoihin jopa pääsee paremmin mitä ennen, ehkä pahin suma on ohi?:D

    VastaaPoista
  2. Taitava koira sinulla! Tosi kiva treeniblogi. Ryhdyin lukijaksi :)

    VastaaPoista