keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tää on mun tapa hengittää

Doni on palannut taas normi aktiviteetteihin! Treenaaminen on kivaa. Maanantaina käytiin avaamassa tämän vuoden agilitykausi viimeinkin, eilen tehtiin pieni treeni omalla pihalla ja tänään oltiin hallilla Mirkan ja kelpie Kurun kanssa tekemässä  ihan kunnon tokot. Niin ja menin kirjoittelemaas sitten viime tunneilla hakemuksen tokon valmennusrenkaaseen, hupsis! Nooo, käydään näyttökokeessa duunailemassa vähän sitä sun tätä.

Maanantaina oltiin keskenään hallilla. Doni teki valmiin ratatreenin ja pienempiä pätkiä muuta sekalaista kuten jarrujen haeskelua. Oli vähän luukuttelu fiilis päivä ja kaasua oli vähän liikkaa. Käännökset paukkuivat välillä ihan urakalla, mutta pysyi silti hanskassa! Matto oli myös ilmeisesti vähän liukas pakkasien ja kumimujun laskeutumisen takia, Doni liukasteli paristi.
Isot kiitokset kepolle videoinnista, tehtiin alla olevaa rataa, valkoiset kokonaan ja pätkiä toisesta radasta (1-5 ja 8-9+kepit)


Alkuun sain muistutella parrin otteeseen ettei luukuteta aina ihan suoraan ja palkkailin parit käännökset ensin, jonka jälkeen tehtiin kokonaisena. Ekalla yrityksellä menin liian pitkälle ottamaan kasia vastaan ja jatkosuunnitelma vähän kaatui. Toisella yrittämällä lopetin varmistelun ja saattin vedettyä puhtaana läpi! :) Hyvä Doni. Lyhyemmät pätkät toimivat myös ihan ok hyvin. Alussa olin tarkoituksella koiran edessä, jotta se oikeasti ajattelisi jarruttamista. 8-9-kepit kohtaa tehtiin sekä valssilla että takaaleikaten. Ensiimäinen ehdottomasti toimivampi. Takaaleikatessa ajatuu herkästi ekan välin ohi vaikka jäisin ihan paikoilleni seisomaan, valssilla haki joka kerta oikein. 

Tiistaina kotikujalla, seuraamisen pikkusievää väkertämistä ja kontaktia. Perusasento on tuntematon käsite kelpielle jolle heitetään noutokapulaa. Seuraamisessa tehtiin pientä paikallaan säätämistä, askeleita, käännöksiä, hidasta ja peruuttamista. Oli hyvä ja hyvin mukana! Paikka kesti koko ajan ja teki tarkasti. Noutokapula oli astetta hankalampi. Ajattelin vähän edes koittaa tehdä asialle jotain, näyttökokeeseen kuuluu tasamaanouto joka on kyllä kelpien mielestä varsin siisti juttu. Koitin alkuun trhdä ihan vaan että otan kapulan käteen ja vaadin katsekontaktia, hellpo nakki. Juu-uh ei sittenkään. Aloitettiinkin vielä alkeellisemmasta. Päästiin jo siihen, että nostan kapulan maasta ja olen heittäväni sitä. Vielä kestää. Heiton saa katsoakin, mutta haluan kontaktin vielä ennen kapulalle sinkoamista.
Tänään, keskiviikkona, oltiin varattu Mirkan kanssa halli tokoa varten. Doni teki omassa setissään pitkän evl seuraamisen(...), zetaa, tunnaria ja testailtiin myös uutta EVLn liikettä, mikä ohjattu hyppynouto vai mikä lienee nimeltään. Aloitettiin liikkuroituna seuraaminen. Toiveena aloittaa pitkällä hitaalla sisältäen käännöksiä ja askelia heti alkuun. Sitä saatiin mitä tilattiin ja ensimmäisessä mutkassa pidettiin keskustelutuokio kiljutaanko vai ei. Päästiin yhteisymmärrykseen, loppu seuruu meni tulisilla hiilillä hyppiessä. Ääntelyn raja on kelpien päässä veteen piirretty, mutta ei tullut ääntä. Hyvin piti paikan ja oli muutenkin hyvää. Lopussa käveltiin aika lähelle seinää ja tiputti kerran kontaktin, muuten taisi kestää? Zetassa ensin 2 istumista erikseen, hitaita mutta istui. Varsinaisessa liikkeessä m-i-s, eikä enää istunutkaan. Aloitin alusta ja nyt malttoi tehdä kaikki asennot. Tunnari päätti sitten hajota pieniksi atomeiksi. Tästä on videotakin, on vaan varsin julkaisukelvotonta materiaalia. Ensimmäisellä meni kasalle haistelemaan mattoa?? Uudella käskyllä nappas vierasta jonka jälkeen toi oman pureskellen ja heitellen. Toinen yritys. Koira kapuloille, nappas heti matkalla oman suuhun, jonka jälkeen haisteli vasta kaikki läpi ja toi oman. Kolmas kerta toden sanoo, koira käytti kolmea kapulaa suussa, jonka jälkeen hain sen pois. Huomenna uusi päivä, uusi yritys. Loppuun Doni testaa osio. Ei olla aiemmin tehty tuota liikettä. Vaikein osa taisi olla mua kohti juokseminen, muutenhan meni jo melko mallikkaasti! 

4 kommenttia:

  1. Se on niin nimeltänsä vitunkierto :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ajattelin kuitenkin jotain positiivisempaa ja asiallisempaa :D

      Poista
  2. Vitsi mäkin kyl haluaisin jo päästä kokeilemaan tuota uutta noutohyppyliikettä :D Pitäis varmaan ensin opettaa tuo kiertäminenki.:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on aika hauska :D Mietin tossa vaan, että mitäköhän variaatioita tosta tullaan kokeissa näkemään, pelkästään omaa koiraa ajatellessa keksin aiiikas monta eri suoritustapaa :D saattaa mennä jo miinuksen puolelle.

      Poista