perjantai 3. lokakuuta 2014

Valopäitten joukkoon tähtäsin

Donin mielipide pakkasaamuista. Selkeä viittaus myös otsikkoon.
Niin joo, sitä tokoa. Se on se tietynlainen oravanpyörä: kun joku toimii, hetken kaikki on balanssissa jonka jälkeen on jonkun toisen osan vuoro hajota. Nää on tän hetken mietteitä. Tasapainoillaan sen balanssin ja hajoamisen välillä. Että niin. Tehtiin maanantaina EVL läpi, palkkailin väleissä kumminkin. Videolla myös kaikki liikkeet erikseen. Puhelinlaatua, pahoittelen herkimpiä. Pikakelaus omista mietteistä myös.

Metsku tehtiin pihassa jo ennen kentälle menoa, oli reipas! Nosto ja vauhti hyviä. Sivulletulossa jäkittää. Jos tähän jollain kivoja vinkkejä niin saa kertoa.
Aloitettiin paikallaoloilla. Paikkamakuu reilu 4min(kokonaan piilossa), ihan ok hyvä, sivulle vois nousta reippaammin, mutta nousi kuitenkin. Paikkaistuminen 3min, rakentelin samalla ruutua ja ohjattua valmiiksi. Oli hyvä, tassut ei liikkuneet yhtään!

Zeta. Oli yllättävän hyvä! Seuraamispätkät vähän lennokkaita, mutta reagoi hyvin käskyihin. Loppu pa hiiiidaas.

Luoksetulo aika hirvittävää katseltavaa. Stoppi valuu varmaan ainakin 5 metriä ja hiipii ihan reippaasti. Maahanmeno melkein siedettävä, muttei kyllä nätti sekään. Eteen hyvä.


Kaukot. Aika murhekryyni. Oli vielä poikkeuksellisen huonot. Ehkä ainut positiivisuus, että keskittyi miuhun eikä reagoinut takaa kulkeneeseen lenkkeilijään.


Ohjattu, Ihan ok hyvä, ei tosin koukannut ulkokautta kapulalle, kaari oli hyvä ja palautus miun mieleen riittävän hyvä.Seuraaminen. Edistäääää. Perusasennot myös liian edessä. Tehtiin kaks pätkää, Ekaa ei oo videolla, mutta siinä edisti vielä näkyvämmin ja käännökset ei toimineet.


Tunnari oli reipas ja hyvä. Vauhtia kapuloille mennessä ihan liikaa, mutta palautusvauhdista plussaa. Haistelu ois saanu olla nopeempi, mutta varma oli kumminkin eikä närpi muita.

Loppuun vielä ruutu, toimii :)

Tiistaina käytiin aksaamassa hallilla, vakiovuoro oli peruttu joten käytiin jo alkuillasta tekemässä valmista ratapohjaa. Doni oli yllättävän hyvin kuulolla ja saatiin aika hyvin pakkaa pysymään kasassa vaikka tehtiin vaikeempaa versiota. Kepeillä kesti hyvin ja malttoi loppuun vaikka juoksin aika reippaasti koirasta ohi, että kerkeän tekemään pakkovalssia seuraavalle hypylle, Pakkovalssi tuotti vähän päänvaivaa, en osaa ilmeisesti ohjata tarpeeksi selkeästi ja jaan koiran eteen herkästi. Pitäis ottaa nää kai erikoistreeniin. Kokeiltiin myös sylkkäriä yhteen kohtaan ja sehän toimi! Ohjaus, jota en osaa käyttää oikein missään. Koira kumminkin kulki hyvin ja teki myös tosi hienoja 90 asteen avokulmia kepeille!

Keskiviikkona vapaa, käytiin vähän kaupungilla lenkkeilemässä ja rallittelemassa pururadalla vähän ylämäkiä.
Torstaina tokoa jälleen. Tehtiin stoppeja kiertojen kautta, ohjattu, ruutua ja seuraamista. Paikkamakuu taas alkuun kun virittelin juttuja, nyt nous tosi reippaasti ylös, hyvä tyyppi.
Aloiteltiin stopeilla. Kierrättelin penkin ja miun väliä(n15m?) ja stoppailin välillä. En palkannut suoraan stopista heittämällä palloa, vaan stopista aina lähetys uudelleen kiertoon taaksepäin josta palkka. Eli koira ei  siis kyttää mua saadakseen palkkaa heti stopista, vaan palkan saadakseen tulee kiertää vielä takaisinpäin. Ajatus saatiin "taaksepäin" eikä kytännyt mua stopissa. Tuli tosi nättejä pysähdyksiä sekä seisomaan, että maahan.

Ohjattu molempiin suuntiin kerrat. Oikealle ei muistanut koukata, mutta haki oikean ja kiersi ulkokautta, mutta vasemmalle hyvä koukkaus ja nosto mös ulkokautta, jes! Palkkasin suoraan kun lähti palauttamaan. Seuraamisessa palkkailua selän takaa, palkka tulee oikeasta kädestä, ja koiran tulee kiertää takakautta saadakseen sen. Teki tosi hyvää seuraamista! Palkan idea oli muistissa, kun ollaan tätä joskus talvella kai tehty. Ruutuun yksi kokonainen lähetys ja pari sai juosta suoraan ruutuun jääneelle palkalle. Hyviä nämä.

4 kommenttia:

  1. vautsi mitä menoa! Kuin ootte päässy tohon pisteeseen, taisiis että ootko joskus palkannut nameilla tai lelulla vai aina kehuilla? Ois kiva jos tekisit siitä postauksen:) t. omistaja jonka koiralla ei ole tippaakaan miellyttämishalua tai kärsivällisyyttä tommosee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis palkkaan aina leluilla :) Okei, välillä myös nameilla, mutta pääosin käytetään leluja. Oon opettanu koiraa myös sosiaaliseen palkkaan, eli kehun ja vapautan yleensä ennen kuin kaivan palkkauslelut taskusta. :) Näissä on vaan videointi lopetettu just ennen kun rupeen palkkaamaan koiraa. Tietysti tehdään myös erikseen ketjutustreeniä kokeita varten, eli koira joutuu tekemään useamman liikkeen peräkkäin pelkkien kehujen voimalla, ennen kun saa lelun.

      Poista