maanantai 30. joulukuuta 2013

Tavoitteet 2014 ja kuulumisia lomalta

Heipä hei täältä sateisen joululoman keskeltä. Reilu viikko aikaa vielä lomailla ja lumi kelpaisi paremmin kuin hyvin, treenikuulumisiakin pitäisi varmaan kertoilla? Edelliseen postaukseen en tavoitteita jaksanut raapustaa, joten aloitellaanpa vaikka tämä postaus niillä.

Tavoitteet 2013 Doni

- Loppukeväästä voittajaan, VOI1
- Agilityssä ahkerampaa kisaamista ja treenaamista, kakkosiin nousu
- Pyritään pääsemään tekemään enemmän pk-juttuja. Mahdollisesti johonkin porukkaan?
- Rally-tokoilua ja flyballia hupilajeina!
- Raunioita vois käydä myös katsastamassa.
- Aktiivisempaa näyttelyissä pyörimistä, viimeinen serti.
- Luonnetesti keväällä/kesällä.
- Nuorten SM-kisat

Tokopuolella täytettiin tavoitteet oikein hyvin, voittaja korkattiin toukokuun lopussa ja elokuun alussa saatiin NUO SM kisoista VOI1 sitä ennen kahdessa kokeessa VOI2. Käytiin myös EVLssä aloittamassa hyvällä 2-tuloksella.
Agilityssä jäi viimeistä LUVAa vaille kakkosiin nousu. Saatiin agissa vuoden aikana kuitenkin meno hyvin toimimaan, ja radalla tuntuu hyvältä. Kaikki esteet ollaan saatu kisoissakin toimimaan.
Keväällä päästiin PK-haku porukkaan ja hakuiltiin kesä. Eteenpäin ollaan tultu hurjasti. Jälkeä ollaan tamppailtu itsekseen jonkun verran, kepit saatu mukaan jäljelle ja ovat nousseetkin ihan hyvin. Oikeanlaista mielentilaa metsästäessä.
Rally-tokoiltu ei olla, flyballia päästy vähän tekemään. Raunioilla ollaan muutamaan otteeseen käyty.
Näyttelyissä ei pahemmin pyöritty, kolme näyttelyä, kolme eriä, yksi vara-sert. Sertiä vailla siis vielä.
Luonnetestissä käytiin syksyllä, 203p ja laukauskokematon.
Nuorten SM-kisoissa päästiin käymään ja päästiin pokaamaan tokosta kultaa ja agilitystä pronssia.

Tavoitteet 2014 Doni

- EVL liikkeisiin suoritusvarmuutta, ykkösten metsästystä
- Agilityssä vihdoin sinne kakkosiin. Kakkosissa koitetaan saada homma toimimaan. 
- PK- juttuja ensi kesäkin. Tulostavoitteita ei ole. 
- MVA?


Sitten kuulumisiin, sateisissa ilmoissa on jotakin hyvää. Ollaan saatu treenata reippaasti. Kelpien jouluun on kuulunut tokoa, agia, esineruutua, lenkkeilyä, koirakavereita ja jopa jälkeä. Ja on joulukuu? 

Jouluaattona esineruutuiltiin ja tokoiltiin. Esineruudussa kaistaletta, esineinä rullaluistelusuoja sekä kaksi hanskaa. Hyvin etsii, vielä kun saisi koiran lähtemään lähetyksestä suoraan eteen. Nyt esiintyi taas siksakkia.. Esineissä ei kuitenkaan mitään ongelmaa. Ottaa samantien suuhun ja kiikuttaa nätisti eteen.


Tokossa zetaa, ohjattua ja kaukoja. Zetassa säheltää taas. Asennot menee sekaisin eikä malta. "Kunhan jonkun asennon tekee". Istuminen etenkin suosiossa ja sitä tarjotaan runsaasti. Kaukoja hinkattu kohta kyllästymiseen asti. Mutta ei vaan toimi. On joitain hyviä päiviä, ja joitain, no, paljon huonompia. S-M uusi tekniikka pääosin on ruvennut toimimaan, kunhan kelpie vaan keskittyisi ja muistaisi tehdä oikein... 
Ohjattu on onneksi kiva liike. Merkillä pientä löysyyttä ja lähdön perusasentoa(kontakti, kontakti) pitää hinkkailla. 

Joulupäivä lomailtiin, Tapaninpäivänä käytiin sulattamassa kinkkua epiksissä. Donin kanssa vetäistiin 1lk ja 2-3lk radat. Kelpie oli aika hyvällä tuulella! Videotakin on, kunhan se joskus löytäisi tiensä minulle asti. 1lk radalla vetästiin yhden ylimääräisen esteen nolla = hyl. Eheei kannatta ottaa koiraa putkesta haltuun. Muuten oikein hyvän mielen rallattelua. 2-3lk radalla ei sitten menny ihan niin hyvin. Doni ei malttanut millään kepitellä loppuun vaan lähti toiseksi viimeisestä välistä putkelle. Loppuradalla oli kans jotain häslinkiä putkella, kelpie paineli huutaen aivan putken vierestä ohi. :D  

Perjantaina tokoiltiin Emman ja Nitan kanssa ja lenkkeiltiin kaupungissa pari tuntia Stefin ja Rion kanssa. Lauantaina agikisoissa Lahdessa. Kaksi niin hyvää rataa, jotka molemmat ohjaaja möhli.... Pikkasen ärsyttää. Donin kanssa oli kumminkin kiva olla radalla, vaikka oltiinkin vieraassa hallissa niin reagoi ohjaukseen ja teki hyvin. Videoista kiitokset Miiralle. :) 
Sunnuntaina vietettiin vapaapäivää Emman ja Nitan kanssa lenkkeillen. Tänään taas tokoa sekä pitkästä aikaa jälkeä. Tokossa kapulan palautusta, seuruun käännöksiä oikealle, zetaa ja paikkaistuminen. Seuruun käännökset oli taas aika järkyssä kunnossa. Leviää, leviää. Huomauttelujen jälkeen tsemppasi kuitenkin ja taisi jopa keskittyä tekemiseen. Zetassa taistelua taas. Istuminen suuressa suosiossa - seisominen ei toimi. Paikkaistuminen varmaan 2min hyvä ja kapulan palautukset hyviä, eikä tarjoa yhtään enää eteentulemista! 

Jäljen kävin tekemässä ennen tokotreenejä ja käytiin ajamassa se treenien jälkeen. Pituutta 300m, keppejä kuusi. Maasto vaihtelevaa, pääosin metsässä, vähän hakkuuaukion reunalla. Annoin itse hakea jäljelle ja löysi hyvin ja lähti ajamaan oikeaan suuntaan. Alussa oli vähän mielentila hukassa ja vauhtia liikaa ja jarru ei ihan pelittänyt. Ensimmäinen keppi nousi kuitenkin hyvin ja sen jälkeen homma rauhouittui. Vauhtia oli vieläkin vähän liikaa jarruttelusta huolimatta, mutta teki tarkasti ja kulmiin asti. Selvittiin kuitenkin hengissä loppuun asti, ja keppejä taskussa jäljen loputtua 6/6!! Hyvä Doni! :)4 kommenttia:

 1. Ihan olisin enemmän kun mielelläni ollut mukana kisaamassa, mutta ens vuonna korjataan tää vääryys! Sit ei sairastuta kennelyskään.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavaa menoa agilityssä Veera ja Doni!!!! Tohon vauhtiin me ei pystytä ikinä. Kakkoset on vaan yhden nollan päässä, nyt ilmot menemään joka paikkaan :D Olette aivan upeita!!!!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Riitta! :) Doni on kyllä ihan huippu, oma ohjaaminen vähän myöhässä ja hukassa mutta kyllä se tästä... Vielä kun ois joku auto niminen, jolla päästäis kisaamaan ahkerammin niin ois ihan jees.

  VastaaPoista
 4. Tolla vauhdilla ei ole ihme että joskus vähän myöhästyy, eikä todellakaan sun ohjaaminen ole hukassa :D Onneksi kohta valmistut ja saat auton ostettua :D :D

  VastaaPoista