keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Toisinaan toimii, toisinaan ei

Tiistaina tehtiin EVL läpi palkatta (puolessa välissä palkkailin) ja tänään agiliideltiin ryhmätreeneissä. Huomenna toivottavasti hakutreeneihin, jos porukkaa tulee ja la Mikkeliin agikisailemaan kolmen startin verran, HUI!

Tiistain palkattomista EVL treeneistä ei jää paljon jäkipolville kerrottavaa. Paljon hyvää, mutta myös ihan ihmeellisiä ja uusia virheitäkin. Tehtiin puoliksi, puolessa välissä palkkailin ja pidettiin tauko. Hyppynoutoa ei tehty, koska en jaksanut raahata hyppyä kentälle. Ensimmäisessä osiossa ruutu, kaukot, zeta ja seuraaminen ja toisessa puoliskossa luoksetulo, tunnari ja ohjattu. Liike liikkeeltä purettuna läpi.
Ruutu täydellinen, jos ei oteta huomioon että karkasi ruudusta juuri ennen käskyä.
Kaukot. En oikein tiedä mitä sanoisin. Juuri kun kerkesin edellisissä postauksissa kertoa miten hyviä kaukoja Doni on tehnyt. Nyt jumitti, teki vajaat asennot(kyttää) ja vaati yhteen s-m vaihtoon tuplakäskyn. Voihan kaukot sanoisinko.
Zetassa järkässä s-i-m. Seisomisessa kääntyi taakse mennessä parilla askeleella perään. Mistäköhän tää ongelma on nyt ilmestynyt, aiemmin ei ole ollut mitään tällästä probleemaa. Pysähtyi kuitenkin hyvin jokaisella käskyllä ja seuraaminen tosi hyvää.
Seuraaminen nättiä! Tehtiin koepitkä seuraaminen sisältäen kaikkea. Hitaassa tosi nättiä tekemistä, kontakti ei katkeillut ja piti paikan. Muissakin tempoissa hyvä, hidas vaati erityismaininnan. Askeleen hyviä, peruutukset erinomaisia. Vasemmalle sivuttain askeleet vaikeat kävellä, painaa vastaan. Hieno keeepie!

Luoksetulo hyvä myös, vaikkei ollakkaan treenattu. Seisominen voisi olla napakampi joo, mutta kelpaa kyllä tuollaisenakin. Maahanmeno tosi hieno! Vauhti pysyi hyvänä ja tasaisena, ei hiipinyt. Eteen tuli tiiviisti, sivulle tullessa hiukan ehkä vino, ei paha.
Tunnari siisti ja hyvä myöskin. Palautti ravilla. Haisteli aika pikaseen, mutta ei nostellut kuitenkaan vääriä. Ei pudotellut tai mälvännyt tuodessa/edessä. Piti myös edessä napakasti kiinni.
Ohjattu makeee. Jes! Haettiin vasen, eli juuri Donille se vaikeampi. Oli tosi rauhallinen merkillä ja haki siististi takaa kiertäen. Palautus suora ja tiivis.


Ja sitten tännä agia. Ryhmätreeneissä pitkästä aikaa. Tehtiin aika mukavia ratapätkiä. Ensimmäisellä pätkällä toimi hyvin, tosin kiirekiirekiire iski ja muutamakin rima tuli alas(55cm.....). Ohjautui kuitenkin hyvin. Toisella pätkällä kerrassaan loisto kelpien kanssa radalla. Tuntui että oli ihan eri koira ohjattavana. Rauhallinen, malttoi tehdä rauhassa ja kaikki rimat pysyivät tapissa(60-65cm), vaikka parissa kohtaa joutui hyppäämään lähelle mua(näissä rimoja tippuu herkästi). Ei tainnut kolautellakkaan. Puomit tosi hyviä, hyvät kontaktit joka kerta. Aika hyvällä fiiliksellä kohti lauantaita! Koutsiltakin saatiin ohjeistukseksi, muista perusohjaustekniikat, älä tee niinkuin muut ja sulla ei saa olla kiire. Rauhassa ja pitää muistaa tehdä töitä radalla, eikä vain olettaa. Nuo asiat kun muistaisi vielä lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti