perjantai 6. syyskuuta 2013

Hakukoira, tokoa ja viettitesti

Käytiin Donin kanssa viettitestissä tänään! Ihan hauska kokemus, vaikkakin kovin pikainen! Vähän harmittaa ettei maalimies varsinaisesti kunnolla revittänyt lelua koiralla, oletti että tarraa ilmassa kiinni. Tulos kuitenkin ihan Donin näköinen, ei paljoa puolustellut olis vaan ollu menossa leikkimään raippaa heiluttelevan äijän kanssa, ei siis ilmeisesti kannata eksyä pimeälle kujalle tuon kanssa. :D Näin kyllä oletinkin sen käyttäytyvän.  Videoinnista isot kiitokset Tiinalle!

Maalimiehen arviot Donista, suluissa raksitus vaihtoehdot. Loppuun kertoi vielä laajemmin mielipiteensä koirasta.
Yleisilme: Varma, avoin (varma - epävarma - arka - aggressiivinen)
Tempperamentti: Tasapainoinen (tasapainoinen - yliaktiivinen - flegmaattinen)
Saaliskäyttäytyminen: Voimakas (voimakas - vaatii aikaa ja runsaasti ärsykkeitä - matala)
Otekäyttäytyminen: Hieman voimaton ja hieman rauhaton (voimakas - ei pidä kiinni)
Puolustuskäyttäytyminen: Ei ilmennä (itsevarma - kuormittuu - ei ilmennä - ei testattu)


Loppupalautteessa mainitsi näiden lisäksi vielä hyvästä palautumiskyvystä ja totesi, että saattaisi ruveta muutaman kerran jälkeen puolustamaankin, nyt oli vähän ulapalla että mitä tää touhuaa. Mukava ja reipas koira.

Mutta, kuluneen viikon ajan tekemisiin! Tokoiltiin maanantaina, keskiviikkona esineruutuiltiin ja eilen hakumetsässä!
Maanantain tokot oli hyvät! Ohjattua, zetan vaihtoja, pari paikkaistumista ja metskua. Ohjattua tehtiin ihan merkin läheltä, kapulat reilun kolmen metrin päässä kaarella merkin ympärillä. Oli aika pätevä! Malttoi kuunnella ja jokaisella tuli oikee. Ei häseltänyt, malttoi tehdä merkin ja kuunnella mikä haetaan. Zetan vaihtojen ylläpitoa ensin taas peruuttaen ja sitten seuraamisen yhteydessä. Oli napakoita jäämisiä. Asennotkin melkein joka kerta oikeet! Yks istuminen tais muuttua maahanmenoks. Paikkaistumiset hyviä, ei ollu ongelmia minkään kanssa. Metskut kans hyviä! Pysyi kapula hyvin suussa ja nostot nopeita. Paraneeparanee.

Keskiviikkona esineruutuilua pitkästä aikaa! Alue oli pitkä ja kapea(about 50mx20m). Esineinä nahkainen puhelimenkotelo, hanska ja mytätty hattu. Ensimmäisenä hanska takarajalle, tallailin samalla alueen ja koira sai ootella puussa kiinni niin että näki tallauksen. Hain koiran ja lähettäessä sinkosi saman tien aika taakse työskentelemään ja samantien tuli mäen takaa hanska suussa! Toisella samanlainen puhelinkotelolla, oli sijoitettuna noin puoleen väliin ruutua, Doni ei nähnyt vientiä. Lähti taas tosi hyvin ja käytti nenää. Puhelinkotelon nostossa ja tuonnissakaan ei ollut mitään ongelmaa, vaikka ensimmäistä kertaa kyseisellä esineellä. Loppuun ekaa kertaa kahdella esineellä. Doni ei nähnyt vientejä. Ensimmäisenä hattu, joka oli lähellä, noin 15 metrissä, kuusen alla. Oli haastava. Löysi hajun, mutta pörräs jonkun aikaa ennen kuin paikansi mistä se tuli. Kehuin palautuksesta vain suullisesti ja lähetin samantien toiselle, hanskalle joka oli oikeassa takakulmassa kiviröykkiön ja mäen takana. Lähti ja eteni tosi hyvin ja irtosi hyvin näkyvistä. Nopea etsintä ja hanska suussa palasi iloinen kelpie, jes!

Hakutreenit oli kans hyvät! Ei olla pitkään aikaan tehty, koiralla oli ainakin intoa! Oli ihan fiiliksissä kun tajus mihin ollaan tultu ja mitä tekemään. Donille ensimmäiset niin että näki kun keskilinjalta lähti 2 ukkoa samaan aikaan molemmille puolille. Vein pois ja takaisin tullessa ilman apuja lähetys ensin vasempaan kulmaan. Lähti kuin tykin suusta ja löysi nopeasti. Aloitti haukun aika rauhattomasti, mutta tasaantui. Hyvästä haukusta sai palkan. Toin takaisin keskilinjalle, josta lähetys oikealle. Lähti tähänkin tosi hyvin! Haukku oli levoton, tasaantui kun aloin olla lähempänä josta palkka. Tehtiin vielä yks vasemmalle, samalla ukolla kun ensimmäinen. Lähti hyvin mutta kaarsi hurjan paljon oikeelle. Kutsuin takasin ja lähetin uudelleen. Lähti edelleen hyvin ja oikeaan suuntaankin. Vähän aikaa pörräs hajun perässä kunnes tarkenti. Hyvä haukku. Toisella kierroksella kaksi ukkoa. Ensimmäinen oli valmiina, jolle ääniapu. Ampui aika pitkälle ohi(pysyi kuitenkin alueella) kunnes takaisin päin tullessa tajusi ai että tässähän tää olikin. Palkka suoraan. Viimeinen ukko meni valmiiksi takarinteeseen kuusen taakse. Kävi tsekkaamassa alemman kuusen takaa, sai tarkemman hajun ja ukko löytyikin ylemmän kuusen alta. Haukku niin pitkään kunnes pääsin paikalle. Hyvä ja tasainen haukku. Hyvät treenit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti