keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Reikäpäinen tokokelpie kouluttautuu

Sunnuntaina pieni reikäpäää edusti Riikka Pulliaisen tokokoulutuksessa ihan Lappeenrannassa. Riikkahan on kouluttajana myös tokonuorissa. Donin pään menoksi suunniteltuna oli VOI-ruutu, hyppynouto ja seuraaminen. Tehtiin myös ryhmäliikkeet eli luoksepäästävyys(alo porukan takia), paikkamakuuu(n. 3min piillossa) ja istuminen (n. 2min osittain piilossa). Itsekseen tehtiin sivussa myös voittajan matkoilla tunnari ja luoksetulo. 

Kuvista kiitokset Nealle! :) Kuvista havaittavissa jonkinlaista reikäpäisyyttä. Kiva Doni hei. 


Doni aloitteli oman aamupäivän settinsä ruudulla. Ongelmahan piti olla siinä ettei toi mukamas mene voittaja tyyliin ruutuun, mutta evl toimiii ja läheltä ei mitään. Jää siis liian eteen. Ja no tota niiin. Näytettiin ongelma Riikalle ja Riikkahan sano saman tien että vieppä se sinne ruutuun samalla tavalla kun tehtiin tokonuorten leirillä merkin kanssa kun possuili. Nappasin kelpietä pannasta ja kiikutin sen nätisti ruudun keskelle pällistelemään ja kerrottiin että tänne näinhän sun piti tulla. Ettekä arvaa mitä kelpie tekikään seuraavat toistot: juoksi suoraan ruudun keskelle tapittamaan. Ongelmat on joskus hyvin yksioikoisia? Eiks niin? Toisena jutskana hyppynoutoa. Hyppää vai ei hyppää, siinä vasta pulma. Välillä ei vaan yksinkertasesti toimi. Doni saattaa tosi helposti lähteä kiertämään estettä, vaikka sen hyppykäsky onkin aika napakka. Ja niinhän teki nytkin, jos heitto menee yhtään vinoon, kiertäää ja kiertäää myös tullessa tai toisinpäin. Yks heitto oli nätti ja aivan suora, ja niin oli muuten hypytkin hienot molempiin suuntiin. Ei voi vaan luottaa aina omaan heittokäteen. Varmasti ei aina, etenkään vieraalla kapulalla, mene suoraan. Treeniksi vinoja heittoja, oikeesti vinoja. Napakka hyppykäsky, jos lähtee kiertämään niin kielto ja uus hyppy käsky, kunnes hyppää, välissä ei pyydetä sivulle. Ja oho! Sehän alkoi jo heti pelittämään. Tälläsiä treenejä tehdään omalla pihalla nyt useemminkin.Iltapäivä aloteltiin paikkaistumisella ja makuulla. Ensin istuminen. Kesto n. 2min ja olin osittain piilossa. Välillä  kävin näkyvillä kehumassa suullisesti ja kerran palkkasin. Oli hyvä, mutta loppu ääh! Valuu maahan kun alan lähestyä. Tai siis kun oon n. kolmen metrin päässä niin valahtaa maahan. Tähän reseptiksi vaan huomauttaminen ja lyhyitä treenejä joissa kävelen useesti koiran luokse palkkaamaan ja vapauttamaan. Palkan paikka pitää muistaa pitää ylhäällä, eli koiran sivulle tultaessa palkkaus kädestä niin että koira vähän hypähtää etupäällä.
Paikkamakuussa oli alkuun hämminkiä muutaman koiran kesken jotka lähtivät rallattelemaan. Doni kesti onneksi maassa ja palasin nopeasti vapauttamaan ettei pääse itse nousemaan. Otettiin uusiksi, n. 3min piilossa ja hieno!

Paikallaolojen jälkeen kateltiin seuraamista. Riikka käskytti ensin. Muuten tosi nättiä settiä, mutta alkuun kuului muutama äyäy ja ohjaaja ei osaa kävellä askeleita. Ei sais kääntää yläkroppaa, mutta kääntyy silti, plääh! Teho askel kävely harjoituksia ja ohjaaja kävelee kieli keskellä suuta, mutta alkoihan se vihdoin kestämään suorassa. :D Onneksi ei ollut kameramies lähettyvillä... Nyt vaan ahkeraa treeniä ohjaajalle peilin edessä, että kestää suorassa.Tehtiin yksinään vielä pari tunnaria (Nea kopeloi vieraat) ja luoksetulo. Tunnarit oli tosi makeet! Molemmilla kerroilla rivissä muistaakseni 8 kapulaa matka kapuloille reilun viismetriä ja lähetys sivulta. Hyvin toimii häiriössäkin. Hyvä tästä vielä tulee. :) Tosi tarkkaa etsimistä, eikä nostelu turhaan vieraita.
Luoksetulo myös mun mittakaavalla ihan ok. Stopit sais olla tietty hiukan vielä napakammat ja ohjaaja vois vaikka pysäyttää koiran niitten merkkien kohalle...
4 kommenttia:

  1. Mikäs tuossa alakuvassa Donin kaverus on virallisemmin nimeltää? :)

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista