keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kiireistä elämää


Sinne, tänne ja tuonne. Siinä oikeastaan koko toukokuun teema. ;) Kesää kohden ja kalenteri täyttyy uhkaavasti. Kerettiin onneksi nauttia viime viikolla oikein kunnolla kauniista, koirat pääsivät starttaamaan uimakauden ja ihminen hankki kauniin keväisen rusketuksen (=punoituksen). Huomenna suunnataankin auton nokka kohti länsi-rannikkoa ja näyttelyturneeta! Idea hyvä, onneksi päästään näkemään myös kavereita, ihan pelkkien näyttelyjen takia ei ehkä tulisi ajeltua. Mukava pidennetty viikonloppu siis todennäköisesti tiedossa, vaikkei tuloksilla juhlittaisikaan. Pakko tosin myöntää, että kyllä se viimeinen serti houkuttelisi.

Ja niin kuin kuvat paljastavat, Doni palasi kaupunkilomailemaan meidän luo. Vietettiin viikonloppu Lemillä ja ehdittiin kaiken muun touhuamisen ohella käydä juoksemassa kolme starttia agilityä ja testaamassa Riskin saalisviettiä. Ja agility oli muuten kivaa! Kolme kivaa rataa ja kaksi tulosta! Ensimmäisellä radalla haettiin vähän tatsia taas hommaan, mutta taisteltiin kuitenkin 15vp maaliin. Toinen rata alkoi hyvin ja päättyi ohjaajan unohduksiin, kolmannella tykitettiin sairaan siisti rata! Aalta taas hölmö kielto kun lähti miun liikkeen mukaan.Agikisoista kurvattiin suoraan tapiksen kentälle. Siellä järjestettiin viettitestaus tyyppinen tapahtuma, jossa spl maalimies leikitti koiraa. Riski pääsi siis vähän ihmettelemään, että mikäs juttu tää tälläinen on. Vähän alkuun jännitin itse lähteekö Riski leikkimään täysin vieraan miehen kanssa. Turhaan jännitin, Riski tuli kentälle ihan häntä pystyssä ja innoissaan. Maalimiehen kanssa se leikki jopa paremmin ja hurjemmin kuin miun kanssa. Puruote oli kuulemma hyvä ja omaa erinomaisen saalisvietin. Kokeiltiin myös, että lähteekö haukkumaan maalimiestä. Alkuun haukku oli vähän sellaista "jänskäää, appuuuaa" ja pakitti haukkuessaan. Hyvin kuitenkin tsemppasi kehuessa ja sai iskeä patukkaan kiinni aina kuin haukkui kunnolla maalimiestä päin. Hurjan hieno pikkukelps! Saatiin myös paljon konkreettisia vinkkejä leikkiin liittyen, kannatti lähteä!


Jottei liian tylsäksi kävisi niin menin ilmoittamaan Donin aika extempore tiistai-illalle tokokokeeseen. Jos vaikka lopputulemana toteaisi, että onneksi tuli varattua myös muutama muu koepaikka. Ei siis juhlittu ykkösellä. Tuomarina oli Riitta Räsänen, ihan uusi tuttavuus meille. Jäi lopulta hyvä fiilis, käski ohjaajaa hymyilemään toisen setin alkuun, kun ensimmäisessä setissä taisi olla hymy ja hymyn aiheet vähissä. Pisteet ja pistemenetykset aiheellisia.

Doni oli koepaikalla oikein mukavan tuntuinen ja kivasti hanskassa. Toisessa liikkeessä, kaukoissa, iski kuitenkin kelpien nenään vastustamattoman ihana haju ja unohtui koko ympäröivä maailma ja itseasiassa koko ensimmäinen setti meni lopulta kelpien kaivelemiseen haju-kuplastaan. Kyllä, teki mieli vähän ravistella. Donihan ei normaalisti treenatessa ole kiinnostunut hajuista, saattaahan se jotain haistella, mutta lopettaa kyllä heti käskystä ja palaa normaalisti hommiin ja unohtaa hajunsa. Nyt ei tapahtunut unohdusta. Pisteet suoritusjärkässä

Tunnistusnouto 9
   Noh... Lähti hyvin ja sievästi, haistelu oli hidas. Merkkasi kyllä oman, mutta kävi rivin silti vielä läpi hitaasti. Palautus laukalla! (y) 
Kaukot 0 
   Ja siitä alamäki alkoi. Istumaan hyvä, siitä seisomaan hyvä. Maahan lähti menemään hyvin ja sitten iski haju ja tekeminen loppui. 
Zeta 0 
   Ei tietoakaan tekemisestä. Koira ihan kuutamolla. Jätin kesken ensimmäisen suoran jälkeen. 
Seuraaaminen 7 
  Hyvää pätkää ja hyvin paljon myös huonoa, jätätti ja haahuili. Paransi puolen välin jälkeen ja teki lopun omalla tasollaan. 
Ruutu 0 
  Eteenmenossa kurvasi aivan väärään suuntaan, eikä mitään toivoa korjauksesta. Loppu hyvä. 

Tauko tähän väliin, kelpie konttiin keräilemään ajatuksia. Ennen toista settiä pari seuruupätkää asenteella ja haukutus.

Ohjattu 10
   *Ja tähän joku biletys-hymiö* Jes ihan huippu! Tuijotti miuta koko liikkeen alun. Kerran nopea vilkaisu liikkuriin, mutta siirsi samantien katseen miuhun takaisin. Itse liike tosi hieno. 
Luoksetulo 6
   Hidas stoppi ja maahan tuplakäsky. Ei edes harmittanut, koska alku oli hyvä, odotti nätisti ja loppuosa oli siisti. 
Kiertonouto 9,5
   "Tekee toiseen suuntaan laajemman kaaren" Pyyyyh, hieno se oli! Hiljainen ja upea istumisen stoppi. 

Paikkaistuminen 9,5
   Korjasi kerran yhtä tassua.
Paikkamakuu ja luoksetulo 8,5
  Hidas maahan, mutta ekalla! Eteen vino ja sivulla vino. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti