tiistai 24. maaliskuuta 2015

Keväisempää ulkonäköä

Blogi päätti muuttua keväisempään suuntaan! Ihan en onnistunut toteuttamaan visiota, mutta eiköhän tuo jonkun aikaa miellytä. Pohjan kanssa pitää vielä hiukan taistella, pahoittelut suuri näyttöisille. Saatiin sanoa eilen hyvästit keväällekin. Voihan räntäsade. Käytiin silti urheasti treenaamassa, kun oltiin kerta sovittu. Viime viikonloppu vietettiin ihan vain löhöilemällä, lauantaina ois ollut Kiitolan tottisvuoro, mutta jäätiin silti kotiin löhöämään. Ollaan koitettu hömpätä lenkeillä jotain tokon kaltaista. Sivulletuloja, tunnaria ja kaukoja. Sunnuntaina tehtiin pieni treeni. Nyt odotetaan jännityksellä sunnuntain kokeen aikatauluja, ei hirveästi houkuttelis lähteä ihan aamusta ajamaan kun viettää edellisen yön töissä.

Sunnuntaina kahdestaan niitty/peltopohjaisella parkkiksella. Lähinnä leikittiin, haettiin merkille vauhtia ja tarkkoja suorituksia ja onnistuttiin! Tehtiin zetaa myös temponmuutoksilla. Oli oikein pätevänä ja teki kaikki asennot oikein! Juoksusta istumisessa piti auttaa vähän, muissa ei ongelmaa. Tehtiin kaksi tunnaria, häiriönä merkki ja pari noutokapulaa seassa, ei haitannut. Kaksi hyvää tunnaria siis.


Maanantainakin tokoiltiin. Seurana Susanna ja Kuura, Leena ja Erki sekä Pauliina Kooan ja Rinin kanssa. Oltiin hallin pihassa ja taivaalta räntää. Ihanaa siis. Donin piti tehdä EVL läpi liikkuroituna ja yhdellä välipalkalla. Olin suunnitellut liikejärjestyksenkin, kerrankin kunnolla suunniteltu treeni. Onneksi treenikaverina on kelpie ja vielä nimeltään Doni. Ei muuten elämä ole kovin mustavalkoista. Liikejärsjestys suunnitellusti: Tunnari, ruutu, kaukot, seuraaminen, luoksetulo, zeta, hyppynouto ja ohjattu. Paikallaoloja ei tehty.
Tunnarilla aloitus oli aika lailla mahdottomuus. Doni on tehnyt tunnaria paljon viime aikoina. Oikeastaan lähes päivittäin. Ja onnistunut joka kerta. Nyt ei ollut mukana nenää, eikä korvia eikä myöskään aivoja. Eikä tietoakaan onnistumisesta. Turhauttaa. Varmaan viidennellä toistolla onnistui, kun koira oli jo kahdesti käynyt autossa mietiskelemässä. Ensimmäiset toistot piippasi jo liikkurin viedessä kapuloita. Kapuloille mennessä nousi lähes joka palikka ja sekasorto oli valmis. Yhdellä toistolla näytti jopa haistelevan, mutta toi silti väärän. Viides (lyhyellä matkalla) toden sanoo ja päästiin jatkamaan.
Ruutu-merkki linjan takana oli hyppy kiusaamassa kelpietä. Merkille tosi hyvä ja tarkka. Ruutuun lähettäessä lähti kaartamaan hypylle mutta ei paahtanut hyppäämään vaan ajatteli itse, hienoo! Uudella käskyllä merkille ja siitä löytyi suoraan ruutuun niin kovaa kuin jaloistaan pääsi. Ja aivan takarajalle(<3) Seuraamaan huippu myös. Tästä osaan olla kokonaisuutena ihan ylpeä.
Kaukot. Voihan sanonko mitä. Kyttäili Pauliinan heiluvia käsiä takavasemmalle ja ennakoi asentoja. s-m hyvä, s-i huono, mutta korjasi taaksepäin. Loppu perusasentoon reagoi jotenkin hitaasti mutta teki nopeasti?
Seuraamisessa suunnittelin palkkaavani toisella suoralla, ja siinä pysyin! Ei tullut ahnehdittua. Tosin ensimmäisessä aloituksessa kuului kovin äänekäs ÄÄÄÄYYYH. Ja vietettiin pieni keskustelutuokio aiheesta. Uusi yritys ja oli jotenkin tosi keskittynyt ja hyvä, ansaitsi palkkansa ;)

Palkan jälkeen jatkettiin. Seuraavan setin aloitti Luoksetulo.  Noh, ei suurta hehkutusta vaadi. Vauhti hidas, seisomisen stoppi valui varmaan 5m, maahanmeno vähän hidas, mutta ei hiipinyt ja meni maahan asti. Eteen ja sivulle hyviä.
Zeta oli hyvä! Asennot hyviä ja napakoita. Seuraamaan lähdöt varasti jokaisella. Korjasi seuraamispaikan kuitenkin hyvin.
Hyppynouto. Onko määritelty minne suuntaan hypyt suorittaa? Esteenä uuden siivettömän hypyn näköinen viritys. Ensimmäisellä kaahasi hypystä ohi. Tosin käskykin oli väärä. Käskin pois. Seuraavalla yrittämällä Menohyppy ok. Paluuhypystä juoksi ohi, mutta päätti tehdä kasin suorittaen hypyn vielä kahdesti ilman lisäkäsyä. Eli yhteensä kolme hyppyä ja kaikki musta poispäin. Yhdellä menohypyn käskyllä. Variaatiohan se tämäkin. Oli vähän naurussa pitelemistä.
Ohjattu onneksi hyvä piristys loppuun.

Tehtiin toisella kiekalla itekseen yksi onnistunut tunnari, hyppynouto kokonaisuutena ja vähän luoksetulo juttuja. Pitäis nyt keksiä tähän jotain. Jonkun osaavan kouluttajan vinkit olisivat todella tarpeen.

4 kommenttia: