torstai 5. maaliskuuta 2015

Hyviä uutisia loskan keskelle

Käväistiin Donin kanssa eilen (keskiviikkona) Lappeenrannan Animagissa, tarkoituksena tutkituttaa silmät&polvet. Ollut ajatuksissa jo syksystä asti, mutta nyt sain vihdoin aikaiseksi kun järkättiin joukkotarkkia.
Tultiin paikalle, laitettiin kelpielle tipat silmiin ja rupesin täyttelemään papereita. Saatiin odottaa lääkärille pääsyä reilu puoli tuntia... Doni on onneksi fiksu jätkä ja nukkui vaan miun jaloissa, vaikka samassa tilassa piti vahtia joku raivostuttava räksyttävä pikkukoira. Päästiin vihdoin sisään, tosin kelpie päätti että voit täysin keskenäs mennä tuonne huoneeseen ja vaati hiukan tiukemman sävyisen pyynnön aiheesta. No Doni sylin kautta pöydälle (kelpie ei tahdo tutkittavaksi) ja silmiä pällistelemään. Doni malttoi olla yllättävän hyvin paikoillaan. Tuomiona puhtaat ja terveet silmät! Polville myös nopea kopelointi ja sieltäkin terveen paperit! Nyt vaan kovaa menoa. ;)Ollaan käyty treenaamassakin. Lauantaina käytiin pk-tottiksissa pyörähtämässä. Doni sai puuhailla seuraamista(ylläri), henkilöryhmää ja hyppynoutoa palasina. Meitä oli hurjat 3 paikalla joten saatiin tehdä ihan kunnolla. Aloitettiin ihan perusasento treenillä ja liikkeelle lähdöillä. Doni oli ihan huippuna! Hieno jätkis. Tehtiin pieniä seuraamispätkiä, aina käännöksen jälkeen palkka. Paikka pysyi yllättävän hyvin, vaikka olikin vähän liian kivaa. Tuumailtiin seuraamiseen jotain rauhoittumisen kaltaista. Miun pitää perusasennossa odottaa koiran rauhoittumista, eikä lähteä tekemään jos huomaan Donin olevan ihan kuumilla hiilillä jo ennen kuin liikun minnekään. Henkilöryhmää katseltiin myös ihan läpikävelyinä. Donilla on ollut probleemaa kun ahdistuu henkilöistä (=haluaisi mennä moikkaamaan - tietää ettei saa - jätättää) Nyt oli todella reipas ja säilytettiin kokonaan oma kupla. Saatiin vinkiksi ihan vaan henkilöryhmän läpikävelyä reippaalla vauhdilla ilman mitän pikkusieviä pujotteluja. Ei siis tehdä ihmisistä kentällä mitenkään normaalista poikkeavaa asiaa. Kelpsie tauolle.


Tauon jälkeen kateltiin nouto juttuja. Oon nyt lähtenyt raketamaan toista käskyä kapulan tuonnille eteen ja toinen tokon puolelle suoraan sivulle. Lähtenyt toimimaan ihan ok hyvin! Pelkillä nostoilla/tuonnilla toimii, mutta noudossa ei enää keskity. Tasamaalla oon saanu onnistumisia jo yhdistämällä kokonaiseen noutoon, nyt tehtiin ensimmäistä kertaa hypyllä. "Lämmiteltiin" ensin pelkillä eteen tuonneilla ja onnistui jokaisella. Siitä hypylle. Korkeutta 85cm, eikä mitään ongelmaa itse hypyssä. Vahvistin "tuo" käskyä paluu hypyllä ja vastalauseena tulee "MUURRRR" ja kelpie tykittää entistä kovempaa suoraan sivulle. Hupsista. Ei siis pelitä vielä. Tehtiin pelkkiä tuonteja. Doni odottamaan kapula suussa ja kutsun sieltä luo. Näissä loisti ja saatiin onnistumisia tasamaalla sekä hypyllä.

Käytiin vetäisemässä vielä agihallilla nopeat agit päälle. Käytiin tekemässä tsekkaus aan ja keppien viime viikon ongelmien tasosta. Tulos - ei ongelmaa. Aalla varmaan 5 toistoa. Ei mitään ongelmaa, kaikki toistot onnistuneita, sain juosta ohi tai jäädä taakse niin Doni tekee. Hyvähyvä. Kepeillä sama toteamus. Yksi suljettu kulma aiheutti pientä hässäkkää ensimmäisellä yrittämällä ja Doni ei löytänyt koko keppejä. Uusi yritys ja löytyi. Avoimeen kulmaan toistoja 3, suljettuun 2 ja suoria 2. Kaikki eri esteiden kautta. Onnistumisia 6/7.

Sunnuntaina vapaa ja maanantaina jälleen aksaamassa. Tehtiin pientä radan pätkää ja erikseen kääntymistreeniä. Videota alla. Kääntymistreenistä ei ole videota, mutta toteamuksena. Oikealle(seinästä pois päin) hyviä käännöksiä, vasemmalle (seinään päin) huonoja. Hyppää suoraan ja kääntyy sitten. Vasemmalle käännökset muilla esteillä kumminkin hyviä ja saatiin lopulta seinään päinkin pari hyvää.
Tiistai-iltana viikkotreenit. Tehtiin alla olevaa rataa tummilla numeroilla (vaikeampi). 3 este oli putki. Älkää hämääntykö, piirretyt linjat on helpomman radan.
Doni oli ihan huippu ja saatiin hyvällä fiiliksellä vedettyä. Alun tein ihan peruskäännöksellä ja se toimi. Huh. Putken jälkeen persjättö ja kävin linjaamassa 4 hypylle paremman linjan. Keinulle paukkui vähän mutkat, mutta haki kuitenkin hyvin. Putkeen irtoamisessa ei ongelmaa, tosin olin hidas, enkä kerennyt tekemään kunnollista valssia ysille, joka levähti hurjasti. Haki 10 takaa hyvin ja putkeen sylkkäri. Tässä jäin odottelemaan koiraa ihan turhaan ja paineli Aasta ohi. Saatiin kuitenkin hurjan pitkälle täysin puhtaasti ekalla yrittämällä, se on onnen hetkiä. ;) Matkalla oli nimittäin parikin onnettomuusaltista kohtaa. Tehtiin keinulta asti uudelleen. Nyt kipittelin kovempaa jarruttamaan ysille ja Doni kääntyi todella hyvin. Putken jälkeen juoksin melkein 13 hypylle ottamaan vastaan ja päätyi koirakin aalle. Aalla leijeröin okserin toiselle puolelle ja Doni teki silti todella hyvän kontaktin. 17-18 väli oli oikeasti 9 metrinen ja vaati hiukan taiteilua. Pitkät välit eivät aina olekaan niin helppoja. Saatiin ohjaajaan kuitenkin malttia ja ohjasin 18 kunnolla taakse enkä vain olettanut. 
Loppusuora loppui oikeasti vasta putkeen ja saatiin vääntää parikin kertaa. On se kummaa kun kelps vihdoin alkaa reagoimaan miun tempon muutoksiin eikä posotakkaan ihan loputtomiin suoraan vaikka pysähtyisin. Vaikea takoa siis ihmisen päähän että loppuun asti, enkä voikaan pysähtyä ja huudella perään että menemene. 

2 kommenttia:

 1. Vitsi miten tyylikkään näköistä menoa! :) Ja mieletön irtoaminen tossa videossa sun kelpiellä, mä saan näiden pikkukavereiden kaa ainakin tässä vaiheessa vaan haaveilla tuollaisesta... :D

  http://mariansheltit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Nopean koiran kanssa irtoaminen on meillä kaiken a ja o, oisin muuten niin toivoton :D Tosin välillä hirttää kelpien kaasu kiinni ja kaahaa vähän turhankin pitkälle.

   Poista